Metin SÖNMEZ


ÇOK GÜRÜLTÜLÜ GÜNLER!

Erken ve baskın bir durumları söz konusu olmasa dahi, seçimler için bir yıldan az zaman kaldı.


Erken ve baskın bir durumları söz konusu olmasa dahi, seçimler için bir yıldan az zaman kaldı.

Haliyle atmosfer sandığa endeksli. Cumhur İttifakı 2023 yılı 18 Haziran’ı tarih olarak verdi.

MHP Lideri Devlet Bahçeli söz konusu tarihi işaret ettiyse ve artık olağanüstü bir durum olmazsa seçmenin önüne gelecek sandık adına, başka bir zaman dilimi aramaya gerek. Yani vakit tamam

Artık bu saatten sonra başka bir tarih arayışına girmenin mantığı da yok zira. Hepi topu 11 ay gibi bir süreden bahsediyoruz. Siyaseten göz açıp kapanacağında geçecek bir süre bu. Yeri gelmişken şunu da vurgulamakta yarar var sanırım; seçim adına görünen 2023 Haziran ayına işaret ediyor ama Türkiye konjonktüründe zaman ne getir-götürür bunu kestirmek sahiden fevkalade zor. Biz seçimlerin zamanında yapılacağını düşünsek bile, 11 ay tüm siyasi partiler adına sancılı ve sıkıntılı geçecek; bu çok aşikâr biçimde karşımızda duruyor.

Bakın olacakları tek tek sıralayalım:

Yaklaşan Kurban Bayramı’nın hemen ardından Kayseri’de kulis kazanı kaynamaya başlar. Özellikle oy potansiyeli yüksek görünen ve Meclis’te olabilme ihtimali olan siyasal oluşumların içinden bin bir hikâye çıkar. Vekilliği kendisine hedef olarak koyan isimler bayramın ardından arz-ı endam etmeye çoktan başlamış olur.

İşin esasına tam bu noktadan bakmak lazım. Parti içinde başlayan yarışın dışa vurumuyla birlikte kızılca kıyametin kopacağı günler yakındır. Hele hele aday adaylığı ve adaylığın ilanıyla nihayetlenecek süreçte kimin eli, kimin cebinde olur hiç birimiz bilemeyiz.

Üç aşağı, beş yukarı bütün siyasi partilerde benzer terennüm vaziyetleri egemen dile gelir. Hele hele Kayseri’de bu iş daha da bambaşka yaşanır. Detaya ve isimlere bir başka yazı içinde gireriz ama emin olun ki önümüzdeki yaz dönemi siyaseten hiç olmadığı kadar yüksek ısıda geçecek.

Net olarak ifade etmek gerekirse, Kayseri’ye seçime kadar çok gürültü günler eşlik edecek!