Metin SÖNMEZ


CEHENNEMİN KAPILARI

Kayserispor cehennemin kapılarını İstanbul’da kapattı…


 Kayserispor cehennemin kapılarını İstanbul’da kapattı…

Belki de sezonun en kritik karşılaşmasıydı sarı-kırmızılı takım adına. İstanbul’da Pendikspor’un konuğu olan Kayseri temsilcisi henüz dakikalar 7’yi gösterirken, büyük vurgun yedi. Ceza alanı içinde N’Diaye’yi unutmanın faturası ağır oldu. Deyim yerindeyse maça 1-0 yenik başlayan Kayserispor toparlamaya çalışsa da ev sahibi Pendik, topa sahip oldu, sahanın her bölgesine hükmetmeyi başardı ve oyunu da istediği gibi yönlendirdi.

  İlk 45 dakika içinde beklentilerin altında bir futbol tavrı sergileyen Kayserispor neredeyse mağlubiyete razı biçimde soyunma odasına gitmeye hazırlanırken, artık uzatmanın son dakikasında kazanılan köşe vuruşunda topun başına gelen Miguel Cardoso, son haftaların suskun ismi Boa Morte’ye nokta atış servis yapınca, iki Portekizli’nin iş birliği, haliyle skora yansıdı. Defansif duruş yanlışı, Pendik’e pahalıya patladı.

  1-1’lik eşiklikle soyunma odasının yolunu tutan Kayserispor’un dönüşü muhteşem oldu. Kendisine güvenen ne istediğini bilen ve kazanma arzusunu sahaya yansıtan Kayserispor, Nazon’un fırsatçılığı ile kazandığı penaltı, VAR tarafından ceza alanı önüne serbest vuruş olarak tashih edilse de, topun başına geçen günün başarılı ismi Mehdi Bouarabia, rakibe hatalı baraj kurmanın bedelini golle ödetti. Kritik karşılaşmada geriden gelip öne geçmeyi başaran Erciyes’in çocukları daha da morallendi ve direnme gücünü maksimum düzeye taşıdı, rakibin art arda hamlelerine de başarıyla karşılık verdi.

  Koskoca bir sezonu ilgilendiren böylesi bir 90 dakika adına parantez açılması gereken yerler de var. Kalesinde inanılmaz pozisyonlar gören Kayserispor 7 hafta sonra kazandıysa başta kaleci Bilal Beyazıt’a, sonrasında da rakip formayı giyen ve yakaladığı yüzde 100 pozisyonlarda ıska üstüne ıskalayan Emeka Friday Eze’ye ne kadar teşekkür etse az.

  Evet, Kayserispor bu maçta Pendik’a karşı çok pozisyon verdi. Bir de üstüne üstlük orta sahanın her şeyi Mehdi Bouarabia‘nın kırmızı kart görmesiyle büyük sıkıntı yaşadı ama istediğini elde etmeyi başardı. Artık Lig’in sonlarına doğru gelinirken, bu mücadele adına şöyle oldu, böyle oldu yorumu yapmak yerine alınan 3 puanın tadını çıkarmak daha doğru bir yaklaşım olur diye düşünenlerdenim.

  Kayserispor, istedi amacına ulaştı; bravo!