Metin SÖNMEZ


CANINIZ SAĞ OLSUN

Yazık oldu Kayserispor’a Hatay karşısında.


Yazık oldu Kayserispor’a Hatay karşısında.

 Bu kadar pozisyon üretttiği, bu denli baskın oynadığı bir mücadeleden 3 puanla ayrılmamak, futbol adına üzücü.

Karşılaşmanın hemen başında Doğukan Sinik ile öne geçen ve maça adeta önde başlayan Hatayspor’a karşı anında tepki veren ve kolay yutulur lokma olmadığını rakibine hissettiren Kayserispor, canını dişine taktı, istediği golü de Mehdi Bourabi’nın füzesiyle buldu. Skora eşitlik geldiğinde henüz ilk yarının ortaları oynanıyordu ama bu dakikaya kadar, yakaladığı pozisyonlar ve direkten dönen topu da hesap edersek, rakibin fişini çekmek işten bile değildi.

Eşitliği yakalıktan sonra sarı-kırmızılı takım yüklendikçe yüklendi, birçok kere golle burun buruna da geldi ama bu durum skora yansımadı. Özellikle orta alanda rakibine Hatay’a büyük üstünlük sağlayan ev sahibinin bunaltan baskısına karşın beklenen golün gelmemesinde futbolcuların bireysel olarak son vuruşlarda beklenenin altında kalmasının etkisi büyüktü. 

Karşılıklı atılan gollerle eşitlikle geçilen ilk yarının ardından Kayserispor sahaya “Nerede kalmıştık” diyerek baskın taraf olarak çıktı. Yine üretilen pozisyonlar, yine kaçan gollere tanıklık ettik. Meşin yuvarlak Hatay kalesine girmemekte ısrar ederken, dakikalar ilerledikçe konuk ekip adına moraller daha da yükseldi. Nihayetinde son çeyreğe girilirken boş beleş bir pozisyonda Arif Kocaman’ın kırmızı kartla oyun dışında kalması, uzatma dakikaları dışında rakibe avantaj bile sağlamadı. Yere sağlam basan ve ayakta kalmayı başaran Kayserispor bir kişi eksilmesine karşın, rakip kaleye gitme adına önemli hamleler yaptı. 7 dakikalık uzatma bölümüne girildiğinde ise Hatay’ın hücum etmek için hamleler geliştirdiğini gördük ama ilk yarıda atılan goller sonucu ilan etmeye yetti.

Aslına bakarsanız, Kayserispor’un bir maça bu kadar çok pozisyona girdiği bir başka maç hatırlamıyorum. Bu kadar pozisyona rağmen kaçırılan goller, şanssızlık vesaire Hatay için şans günü olarak nitelinebilir. Zira Güney temsilcisi çok savruk ve dağınık bir takım. Bu mantalite ile ligde kalmaları biraz zor.

Cezalı teknik adam Burak Yılmaz’ın tribünde olması, maça etki etti mi bilinmez ama Kayserispor oynadığı futbolunu karşılığı olarak net biçimde 2 puan kaybetti. Her şeye karşın ortaya konulan mücadele taktir topladı. Bazen kazanamıyorsanız, kaybetmemekte önemlidir. Bu da öyle bir maçtı. Kaçan 2 puana üzülmeli miyiz, evet… Ancak son çeyreği 10 kişi oynayan bir takımın hanesinde 1 puan kalması da kıymetliydi. Canınız sağ olsun.