Memduh BORAZAN


BU SÖZLER ÇOK KONUŞULUR

Kayserispor Genel Kurulu yapıldı. Mevcut başkan Berna Gözbaşı, yeni listesi ile yeniden göreve geldi.


Kayserispor Genel Kurulu yapıldı. Mevcut başkan Berna Gözbaşı, yeni listesi ile yeniden göreve geldi. Sessiz ve sakin başlayan konuşmalar bir biri ardını takip etti. Salondakiler zaman zaman alkışladı zaman zaman neyin ne olacağını anlamaya çalıştı.

Söz hakkı MHP Kayseri Milletvekili ve Kayseri sevdalısı Baki Ersoy’a gelince, alkış furyası koptu bir anda. Sözlerine önce ağırdan alan ama daha sonra sert cümleler kullanmaya başladı Sayın Ersoy. Salon buz kesti. Hesaplar, kitaplar,  savcılıklar, sonu kime dayanırsa dayansın sözümün arkasındayım kimi sözlerle birlikte şahsiyetli, namuslu ve şerefli olacağız kelimelerini kullanırken işaret parmağını sallarken ne kadar gergin ve sinirli olduğu belli oluyordu. Elbette haklıydı. Elbette ortada bir hesap sorulması gereken bir durum varsa sorulmalıydı. Elbette verdiği sözlerinin arkasında durduğunu açıklaması gerekirdi. Birilerinin boş boş konuşup, savcılıkla ilgili atıp tutmalarına elbette yanıt verecekti. Harfiyen, net ve düzgün bir şekilde içindekileri döktü Vekil Ersoy…

Geçen sezon salona alınmadığını üstüne basa basa söyleyen Ersoy, ‘o zihniyetler şimdi nerede’ diyerek ince bir mesaj gönderdi. Evet, genel kurumda o kadar mesaj ardı ki hiç biri Baki Ersoy’un kelimelerinin yanından bile geçemezdi. 

Anlaşılan o ki, Vekil Ersoy, savcılığa verdiği 5 dilekçenin takipçisi…

Genel kurula baktığımızda yeni yönetimde dikkat çeken isimler var. Kamuoyu daha iyi bilir bu isimleri. Faydaları olur mu Kayserispor’a bilmiyorum ama çok ilginç bir liste gibi geldi bana. 10 kişiye düşürülen yönetim bakalım zorlu bir süreci nasıl atlatacak?... Hesaplar, kitaplar nasıl oluşacak. Kimler ellerini cebine atacak, kimler yine boy boy poz verecek.

Genel kurulda birde önemli konu ele alındı. Şirketleşme yapılması için oy birliği ile karar alındı. Aslında şirketleşme yapılması için kuruşu kuruşuna borçların kapatılması gerekir. Öyle kolay bir iş yok. Yani kısa zamanda şirketleşmeyi kimse beklemesin.

Yeni sezonda yeni bir yönetim, yeni bir Kayserispor izlemek için artık sayılı günler kaldı. Yönetimin nasıl bir yol haritası çizeceği, gidecek, gelecek oyuncuların nasıl belirleneceği gerçekten merak edilen konular arasında. Sonuç olarak yapılan genel kurul elbette Kayserispor için hayırlı olsun. Ama Baki Ersoy’un sözlerinin çok uzun zaman konuşulacağını da belirtmek istiyorum. Genel Kurul Kayserispor’umuza ve Kayseri’mize hayırlı uğurlu olsun.

Kalın sağlıcakla..