Sami DAYANGAÇ


BRAVO MEMDUH BÜYÜKKILIÇ

Geçtiğimiz sezonlarda büyük sıkıntılar yaşayan Süper Lig temsilcimiz Kayserispor, tarihi maçlarından birine çıkıyor.


Geçtiğimiz sezonlarda büyük sıkıntılar yaşayan Süper Lig temsilcimiz Kayserispor, tarihi maçlarından birine çıkıyor. Süper Lig’den puansal olarak düştüğümüzde Cumhurbaşkanımızın talimatları ile düşme kaldırılmış ve ligde kalmıştık. Elbette düşseydik büyük bir kaosun içinde olacaktık.

Kayserispor tarihi bir maça hazırlanırken, şehre yaptığı büyük hizmetlerle her gönüle dokunan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, takımın başarısında etken rol oynayacak olan taraftar faktörünü de atlamadı. 100 otobüsü ilk etapta taraftarın hizmetine verdi. Şehrin ileri gelenleri ile toplantı yapıp destek istedi. Her ne kadar dışarı yansımasa da yük yine belediyelerin üzerine kaldı.

Hatırlayalım, Alpaslan Baki Ertekin'in koordine ettiği ve TV’den yayınlanan forma satışını. Kimler neler vaat etti, ne verdiler buna bakın ve ne demek istediğimizi anlayın.

Memduh Büyükkılıç televizyonumuza canlı bağlanıp açık davette bulunmuştu: “Passolig’i olup maça gitmek isteyen herkesi İstanbul'a taşıyacağız”. Daha ne desin?

Büyükşehir Belediye Başkanı aynı zamanda belediye ve şirketlerde çalışanları da teşvik etti. Bu maça gitmek isteyenler tarafından idari izinli sayılacak. Elbette işlerin aksamaması için tedbir alınarak.

Başkan bu kadar çırpınırken, takımın maçlarını para vermeden bedava localardan izleyen bedavacı zenginler ne yaptılar? Elbette bedavaya alıştıkları için ücretsiz olarak yine yancılık yaparak ama uçakla gitmenin yollarını aradılar. Yazık... Memduh Başkan başta İstanbul olmak üzere yurt içi ve yut dışı Kayserispor severlerle irtibat kurup bu büyük maça destek arayışlarını sürdürdü. Pek çok kişi ve dernekle bire bir görüştü. Maça davet etti, destek istedi.

İstanbul’a bedava gidip geliriz, maça gitmeden işlerimizi görürüz düşüncesinde olacak kadar alçalan kişi olmayacağını sanıyoruz.

Federasyon’un maddi manevi sıkıntılı olabilecek bu maçı İstanbul'da oynatma ısrarını anlamak elbette mümkün değil. Konya, Antalya, Alanya hatta Urfa’da neden oynanmadı?

Memduh Başkan, “İnşallah kupayı alıp Cumhurbaşkanımıza takdim edeceğiz” diyor. Elbette her memleket sevdalısının arzusu, duası bu olmalı. Memduh Büyükkılıç'ın memleketi için bu çırpınışlarına bakıp takdir etmemek mümkün değil. Ama bu takım sayesinde, şehrin sayesinde paralar kazananların kıllarını kıpırdatmamalarını ilginç buluyoruz. Mesela sucuk, pastırma satanlar, nerdesiniz? Sansasyonlarla, iç çekişmelerle değil icraatları ile gündemde olmalarını beklediğimiz Organize sanayicilerimiz nerdesiniz?

Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu şehrin en zengin noktasına büyük hizmet yaptı, Kazancılar Çarşısı’nı güzelleştirdi, ey Kazancılar esnafı nerdesiniz?

Lütfen şehrimizi temsil eden, şehrimizin temsilcisi takımımıza sahip çıkalım. Bu maçı, kupayı alalım ve mutluluğu hep birlikte yaşayalım. İçimizdekilere rağmen.

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükklıç takım için her şeyi yaptı, yapmayanlar, kenarda duranlar utansın...