Memduh BORAZAN


BİRLİKTELİĞİN GÜCÜ!

Mondihome Kayserispor’un Trabzon’da aldığı üç puan aslına bakarsınız bir galibiyetten çok daha fazlası…


Mondihome Kayserispor’un Trabzon’da aldığı üç puan aslına bakarsınız bir galibiyetten çok daha fazlası… Malum geçtiğimiz hafta camia puan silme cezası ile sarsılmıştı. Bu kararın gölgesinde çıkılan Trabzonspor maçı aslına bakarsınız bir anlamda tamam ya da devam maçıydı. 

Peki, ne için ‘Devam’ diyecekti Mondihome Kayserispor… Tabi ki zirve yarışı için… Geldiğimiz noktada Trabzon’dan getirilen üç puan Sarı-Kırmızılı temsilcimizi 4. basamağa kadar yükseltti. Şu anda üçüncü sıradaki Beşiktaş ile aynı puana sahip ve averaj ile dördüncü sırada bulunan Mondihome Kayserispor’un lider ile arasındaki puan farkı sadece 11… 

Sezon başında küme düşer gözü ile bakılan takımın geldiği nokta işte burası. Avrupa Kupaları hedefinde önemli bir mesafe kaydedilirken şampiyonluk konusunda bile en şanslı takımlardan biri konumuna gelmek başarı değildir de nedir? Evet, şampiyonluk çok hayalî bir hedef. Ama matematiksel olarak şu anda durum bu!

Bu durumun en büyük mimarı ise hiç kuşkusuz Teknik Direktör Recep Uçar ve oyuncuları. Trabzon’da rakibe alan bırakmayan, birkaç cılız pozisyon dışında net bir pozisyon tanımayan Sarı-Kırmızılılara taraftarında desteği eklenince çok farklı bir tablo ortaya çıktı. 

Ligin zirvesine yerleşen temsilcimiz, ulusal basının da yakın takibinde. Alınan galibiyetler, toplanan puanlar camiayı her geçen gün daha da kenetliyor. Ara transfer de takıma takviye yapılıp yapılmayacağı bile artık pek önemsenmiyor. Zira bu kadro ile çok daha iyi işlere imza atılacağına herkes inanıyor. 

Takımın kazandığı maçlardan sonra inanmışlığın en güzel örneği takımın soyunma odasında veriliyor. Yönetim ve şehrin ileri gelenlerinin soyunma odasında açıkladığı primler, oyuncuların paralarının zamanında ödenmesi gibi etkenler bu güç birliğinin çok daha önemli işlere atacağının ilk sinyalleri. 

Kapalı Kale her yerde… Kayserispor’un en büyük destekçisi olan Kapalı Kale takımını yine Trabzon’da yalnız bırakmayarak galibiyetle önemli rol oynadılar.  Süleyman Akın, Ahmet Dirgenali başta olmak üzere tüm Kapalı Kale taraftarlarını canı gönülden kutluyorum. İnancın azmi her zaman zaferdir..

Önümüzde bir kupa sınavı var. Şimdi rehavetin zamanı değil. Hem kupada karşılaşacağımız Vanspor, hem de bu hafta ligde ağırlayacağımız Pendikspor maçları tüm maçlardan daha önemli. Denizi geçtikten sonra derede boğulmamak adına ciddiyetten taviz verilmemesi şart… 

Ayaklarımızı yere sağlam basmaya devam edelim…