Metin SÖNMEZ


Bİ ZAHMET

Kayseri gündemi sağlık üzerinde takılı kaldı. Nasıl kalmasın ki, şehir bugüne kadar hiç görmediği bir olaya tanıklık etti. Yorgan gitmesine gitti de, kavga henüz bitmedi.


Kayseri gündemi sağlık üzerinde takılı kaldı. Nasıl kalmasın ki, şehir bugüne kadar hiç görmediği bir olaya tanıklık etti. Yorgan gitmesine gitti de, kavga henüz bitmedi.

  Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Emin Silay, İl Sağlık Müdürü Ali Ramazan Benli hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu, gerekçe olarak ise görevini kötüye kullanma ve kendisine görev yaptırmama isnatlarında bulundu.

  Sonrası kamuoyunun bildiği gibi sonuçlandı. Önce Prof. DR. Silay, ardından Benli görevden alındı. Bundan sonrası hukukun bileceği, adaletin vereceği karara bağlı. Ancak unutulmaması gereken ya da gözden kaçan konular var: Başhekim Silay’ın görev yaptığı zaman dilimi boyunca dönemin İl Sağlık Müdürü Benli’nin, hastaneyi de yönetmek istemesi, ister istemez bugünlere gelinmesine sebep oldu.

  Bu hatırlatmaları yaptıktan sonra bugüne dönelim.

  Benli, ‘istifa et’ telkininin ardından oturduğu koltuktan mecburi inişe geçti geçmesine ama sanki hala İl Sağlık Müdürü gibi davranmaya devam ediyor.

  Sosyal medya hesabından paylaşımlar yapmaya devam ediyor; hem de İl Sağlık Müdürü titrini kullanarak!

  Sonra, davetli olmadığı sempozyuma katılıyor.

  Yetinmiyor makam aracını kullanmaya devam ediyor.

  Hayırdır inşallah; Benli yeniden İl Sağlık Müdürlüğü koltuğuna oturdu da bizim mi haberimiz yok!!!

  Eğer 2 Haziran itibariyle görevden alınma-istifa deklaresi hayata geçmişse, makam aracını kullanmak ne demektir?

  Yahu arkadaş, işlem tamamlanmış, koltuktan kalkmışsın… Daha neyin hırsıdır bu makam aracına sıkı sıkıya yapışmaya devam edersin???

  Bak hatırlatalım; o makam aracı devletin… Yakıt parası da bu vatandaşın vergileriyle ödeniyor… Görev bittikten sonra hâlâ ve ısrarla o otomobili kullanıyorsan, kul hakkı var kul hakkı…

  Şimdi kalkıp “Efendim devir-teslim olmadı” gibi ucuz bir namenin üzerinden kimse savunma yapmaya kalkmasın. Görevin nihayetlendiği gün, makam aracı saltanatı bitmiştir, vesselam.

  Sayın Benli, sen artık İl Sağlık Müdürü değilsin; anla artık bi zahmet; aynanın karşısına gec ve üç kere tekrar et:

  -Ben İl Sağlık Müdürü değilim…

  - Ben İl Sağlık Müdürü değilim…

  - Ben İl Sağlık Müdürü değilim…