Erhan KAN


BEKLEYİP GÖRELİM

Hes Kablo Kayserispor’da Hamza Hamzaoğlu dönemi başladı. Nihayetinde kariyerinde önemli başarılar olan omuzunda şampiyon teknik direktör apoleti takan bir isimden söz ediyoruz.


Hes Kablo Kayserispor’da Hamza Hamzaoğlu dönemi başladı. Nihayetinde kariyerinde önemli başarılar olan omuzunda şampiyon teknik direktör apoleti takan bir isimden söz ediyoruz. Bu nedenle ne kariyeri ne yeterliliği sorgulanabilecek bir isim değil. Evet son olarak çalıştığı Yeni Malatyaspor çatısında istenilen başarıyı gösteremedi. 24 Lig maçında 7 galibiyet, 9 beraberlik ve 8 yenilgi alan bir isim. Toplamda 30 puan topladı ve bunu kendi oluşturduğu takım ile yaptı. Peki ya Kayserispor’da ne yapabilir? Zira burada kendi oluşturduğu bir takım ile mücadele etmeyecek. Tüm bu soruların cevabını önümüzdeki günlerde alacağız.

Dedim ya kariyer olarak önemli bir yerde. Ama birde kan uyuşması diye tabir edebileceğimiz bir durum var. Kayserispor’un bu sezon kendine has özel durumları var. Bunları göz önüne almamız gerekiyor. Takım ile Hamzaoğlu’nun frekansları tutacak mı? İşte mesele burada başlıyor?

Daha açık konuşalım, Uğur kulaksız ile yakalanan uyum Hamzaoğlu ile de yakalanabilir mi? Şunu herkes iyi bilmeli. Bu sezon Kayserispor, yönetim veya teknik adam eksenli değil. Tamamen oyuncu eksenli bir yapıda. Maalesef bazı olacaklara oyuncu grupları karar veriyor. Bunu artık bilmeyen yok. Hamza Hoca’nın uğraşması gereken en önemli konulardan biri bu.

Oyuncular arasında yaşanan çekişmeleri ve gruplaşmaları bitirmeleri gerekiyor. Bunu yaparken de kimseyi kırmaması dökmemesi kendi geleceği açısından son derece önemli. Yani biraz oyuncuların suyundun gitmesi gerekecek. Ama tabi bunu yapıp yapmamak kendi elinde. İşte buradaki karar her konuda belirleyici olacak.

Şimdiden Hamza Hamzaoğlu’na başarılar dilemek istiyorum. İşi hiç kolay değil. Bu yapılacaklar kendi kariyeri olduğu kadar Kayserispor’un geleceğini de yakından ilgilendiriyor. Kalan haftalarda Hamza Hamzaoğlu’nun ortaya koyacağı performansı dikkatli şekilde takip edeceğiz elbette. Başarıya başarı, başarısızlığa başarısızlık diyeceğiz. Şimdilik bazı şeyleri konuşmak ve yazmak biraz erken, bekleyip görelim.