Sami DAYANGAÇ


BAŞSAVCIMIZ

Kayseri Cumhuriyet Başsavcımız Habip Korkmaz bugünkü yazı konumuz. Şahsen birkaç kez köşe yazılarımız nedeniyle gittiğimiz adliyeye, bu kez övgüyle söz edilen Cumhuriyet Başsavcısı’nı görmeye, tanışmaya gittik.


Baştan söyleyelim ki, müthiş tevazusu, saygısı ve işine olan hâkimiyeti ile ilk anda kişiliğine büyük saygı uyandırıyor. Makamdan değil makama şeref katıyor.

Peki, ilk anda bizi bu kadar etkileyen, saygı uyandıran Başsavcımız Habip Korkmaz kimdir, nerelidir, nerelerde görev yapmıştır, bir bakalım.

1974 yılında Tokat'ın Zile ilçesi Derebaşı köyünde dünyaya geldi. 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Sırasıyla Şebinkarahisar, Çorum-Laçin, Niğde-Altunhisar, Kahramanmaraş merkez adliyelerinde Cumhuriyet Savcısı olarak görev yaptı. 2014-2016 yılları arasında Çorlu Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yapan Korkmaz, 2016-2018 yılları arasında Elazığ Cumhuriyet Başsavcısı, 2018 yılından itibaren de Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı olarak görev yaptı. Bildiğiniz gibi de daha sonra ataması Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı olarak şehrimize yapıldı. Başsavcı Habip Korkmaz evli ve 3 çocuk babası.

Sevgili okur Başsavcı’nın görev yetkilerine de bir bakalım, Cumhuriyet başsavcısı hiyerarşik olarak en üsttedir ve cumhuriyet savcıları Cumhuriyet Başsavcılığı’na tabi olarak çalışmaktadır. Cumhuriyet Başsavcılığı, yapılan her türlü soruşturmayı denetim altında tutar ve cumhuriyet savcılarına uygulanmak üzere emirler gönderir. Kamu davasının açılmasına yer olup olmadığına karar vermek üzere soruşturma yapmak veya yaptırmak, kanun hükümlerine göre, yargılama faaliyetlerini kamu adına izlemek, bunlara katılmak ve gerektiğinde kanun yollarına başvurmak, kesinleşen mahkeme kararlarının yerine getirilmesi ile ilgili işlemleri yapmak ve izlemek, kanunlarla verilen diğer görevleri yapmak, görev yetkileri arasında.

Başsavcılık makamı hakkında kısa bir kesit sunduk. Şehrimiz diğer illerle kıyaslanamayacak derecede huzur şehridir. Şükür ki devletini, milletini seven yöneticiler topluluğu şehrimizde görev yapıyorlar. Zaten Habip Korkmaz gibi makamsal anlamda en üst seviyelere gelebilmek için başarılarla dolu bir geçmiş gerekir. Yöneticiler arasındaki uyum ve iyi niyet mutlaka şehrimizde olduğu gibi huzur ve güven ortamı sağlar. Cumhuriyet Başsavcısı Habip Korkmaz başta olmak üzere bu ülke, bu necip millet için gece gündüz çalışan, içlerinde Allah korkusu taşıyan vicdan ne merhamet sahibi yöneticilerimizden Allah razı olsun, başarılı çalışmalarının devamını dileriz...

 

GÜNÜN SÖZÜ: Mutluluğu yüksek sesle haykırma, çünkü hasetçinin uykusu hafiftir…