Memduh BORAZAN


BAŞARININ KARŞILIĞI!

Kayseri’de basketbol denilince akla gelen ilk kulüp Bellona Kayseri Basketbol… Tarihinde çok büyük başarıları barındıran temsilcimiz aynı oranda sahipsizliği yaşıyor.


Kayseri’de basketbol denilince akla gelen ilk kulüp Bellona Kayseri Basketbol… Tarihinde çok büyük başarıları barındıran temsilcimiz aynı oranda sahipsizliği yaşıyor. Ülkemizde belki de dünyada bu kadar başarılı olup yalnızlığa itilen ikinci bir spor kulübü yoktur. Avrupa Kupaları’nda üç kez final oynayan, Kadın Basketbolunda en fazla taraftara maç oynayan takım rekorunu elinde bulunduran temsilcimiz maddi imkânsızlıklar nedeniyle ne yapacağını şaşırmış durumda.

Bu takım 2005 yılından beri Basketbol Kadınlar Süper Ligi’nde ve bu takımın tam 6 kez ismi değişti. En uzun soluklu ismi Bellona oldu. Buradan Erciyes Anadolu Holding CEO’su Alpaslan Baki Ertekin’e teşekkür etmek gerekli. Maddi katkıları her daim sürüyor. Buna rağmen işler kolay ilerlemiyor elbette. Döviz kuru malum. Takım bu sezon başarıları nedeniyle EURO Lig’e davet almıştı. Eleme maçlarını Romanya’da oynadı. Durumun vahametini şöyle anlatalım isterseniz. Romanya’da ki maçlara çıkmadan bir gün önce ancak lisanslar yaptırılabildi.

Gerisini siz düşünün bu takımın çektiği sıkıntıları bir aklınızda canlandırın. Artık 1. Lig’de bile büyük paralar harcanıyor. Oysa bizim Süper Lig’de takımımız var ve buna sahip çıkamıyoruz. Bunun içindir ki bu takıma Kayseri dışından birçok talip var. Ne kadar büyük ironi değil mi? Kayseri’den destek gelmezken şehir dışından taliplerin bu kadar çok olması. Durum o kadar vahim ki artık kulüp Kayseri’den değil İstanbul’dan sponsor arıyor. Bu ayıpta bu şehre yeter.

Böylesine önemli bir kulübe sahip çıkamayan bir şehir olmamız gerçekten spor yapmak isteyen gençler açısından beni ileriki yılları için umutsuzluğa sürüklüyor. Aslına bakarsınız günümüzde spor kadar büyük reklam potansiyeli olan bir başka konu yok. Sözde uyanık Kayserililer, bu konuda maalesef yaya kalıyor. Hem Kayseri ciddi bir spor branşında hak ettiği başarıya ulaşamıyor hem de iş adamı ve sanayicimiz böylesine önemli bir tanıtım fırsatını kaçırıyor.

Aslında bu konuda yazacak o kadar çok şey var ki! Ama şimdilik susuyoruz. Bu şehir ve bu kulüp çok daha iyi şeyleri hak ediyor aslında. Sadece biraz daha empati! Lütfen…