Deniz M. ÇAĞAN


ARTIK YETER! ÇEMBER DARALDI!

Yazımın başlığı mutlaka çok dikkat çekici ve acaba neden böyle bir başlık atıldı. Yazımın devamında detayları ile size anlatacağım.


Yazımın başlığı mutlaka çok dikkat çekici ve acaba neden böyle bir başlık atıldı. Yazımın devamında detayları ile size anlatacağım.

Bir taraftan Vali Şehmus Günaydın, “Uyarı dönemi bitti ceza dönemi başladı” diye bir açıklama yapıyor, haberli habersiz denetimlere çıkıyor. Adeta tüm mesaisini Covid-19 ile mücadelesine veriyor. Diğer taraftan Memduh Başkan tüm gayreti ile mücadeleye destek veriyor.

Bu satırları yazarken aklıma Yusuf Ziya Paşa’nın bir sözü geldi; Nush İle Uslanmayanın Hakkı Tekrir, Tekrir İle Uslanmayanın Hakkı Kötektir yani bu atasözünün anlamı nasihat ile uslanmayanın azarlanması gerektiğini azarın ve şiddetin kötü yoldan saptıracağını ve iyi yola döndüreceğini ifade eder. Ne de güzel demiş. Bu sözden ders çıkartmamız gerekiyor. Neden sağlıklı bireylerken sağlımızı tehlikeye atalım? Neden sevdiklerimizi risk altına alalım? Neden kronik hastalığı olanların canlarını tehlikeye atalım? Daha öncede dediğim gibi Neden kul hakkına girelim?

Gerçekten uymamız gereken kurallar aslında çok basit; Maske-Mesafe-Temizlik… İşte bu üç ana kurala uyarsak hem kendimize hem de çevremize zarar vermemiş oluruz. Kayseri’miz hayırsever Kayseri’miz kadim Kayseri’miz Cazibe merkezi işte bugüne kadar anılan şeklimiz. Bundan sonrada böyle anılmak istiyorsak Camililerdeki Covid-19’dan kaynaklı cenaze namazlarını, hastanelerdeki yatan hasta sayısını ve çevremizdeki tüm insanları Maske-Mesafe-Temizlik kuralına uyarak ve işimiz olmadığı sürece evimizden çıkmayarak koruyabilir ve bu virüsten kurtarabiliriz.

Eğer önümüzdeki günlerde yine kısıtlamaları yaşamak istemiyorsak, çocuklarımızı sağlıklı bir şekilde okullarına göndermek istiyorsak, sevdiklerimizle birlikte yaşamak istiyorsak kurallara uyalım.

Şimdi gelelim bir doktorun haykırışı, sitemi yada çaresizliği nasıl yansımış sosyal medyasına Kayseri Tabipler Odası Başkanı ve Erciyes Üniversitesi K.B.B. uzmanı genç başarılı doktorlarımızdan  Doç.Dr.Mehmet İlhan Şahin bakın ne diyor: Yöneticiler insiyatif almaktan kaçındıkça, Kayseri’de salgın kontrolden çıktı. Salgın yönetimindeki başarısızlığın bedeli yöneticiler için belki sadece itibar kaybı olacak, ama hekimler, sağlık çalışanları tedbir almasına rağmen hastalığa yakalananlar o bedeli canıyla ödüyor! İşte tam burada şunu tekrar demek istiyorum ‘’ARTIK YETER! ÇEMBER DARALDI!’’

 Lütfen, sağlık çalışanlarımızın da bir ailesi ve bir hayatı var. Onlar bizim için 7x24 çalışırken bizim de onlara vereceğimiz destek çok basit yukarıda bahsettiğim kuralla işte bu kadar.

Ben başta Sağlık Bakanı Sayın Prof.Dr. Fahrettin Koca, İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Ramazan Benli ve Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik olmak üzere tüm sağlık çalışanlarımıza teşekkür etmek istiyorum.

 Artık birlik olmamız gerekiyor.

 

 

BAKİ ERSOY’LA 2 YIL

Geçtiğimiz Perşembe Günü Maske Mesafe Temizlik kurallarına uygun bir şeklide MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy, 25 Haziran 2018 – Ağustos 2020 arasında SEVDAMIZ KAYSERİadı altında çalışmalarını anlatan bir tanıtım filmi yayınladıktan sonra iki yıllık çalışmaları ile ilgili basın toplantısı düzenledi. Toplantıya MHP İl Başkanı Serkan Tok İl 2. Başkanı Ferhat Temizer. MYK Üyesi Serap Şule Kalın, İl Kadın Kolları Başkanı Emine Özge Soysal ve Teşkilat mensupları katıldı.

Sayın Ersoy, Milletvekili seçildikten sonra sıra dışı bir Vekil portresi çizmiş gönüllere ulaşmıştır. 2 yıllık performans tablosunu kısa olarak basın bildirisinde vermişti. Programın sonuna doğru 2018-2020 Yılı Faaliyet Raporu adında bol resimli bol anılı 395 sayfalı bir kitap dağıtıldı. Bu kitapta bahsettiğim anılar ve çalışmalar hakkında rakamlarda var yazının sonuna doğru bu rakamları sizinle paylaşacağım.

Ayrıca İl kongresine de değinen Ersoy, “20 Eylül’de Kayseri İl Teşkilatımızın 13.olağan kongresini yapacağız. Serkan Tok Başkan tek aday olarak bütün teşkilatlarımızın, Milletvekillerinin de desteğini alarak yine tek adayımız diyerek tam destek verdiğini de açıklamış oldu.

Şimdi gelelim 395 sayfalı kitabın ayrıntılarına;

272 esnaf ve halka yönelik ziyaret, 59 konferans, panel ve davet, 135 makam ziyareti, 26 TV programı, 160 düğün, 132 teşkilat faaliyeti, 141 taziye ziyareti ve cenaze, 19 resepsiyon, protokol ve tören, 39 hasta ziyareti, 56 spor faaliyeti, 21 açılış töreni,74 seçim çalışması ve rutin programa katılma Ayrıca TBMM Genel Kurulu’nda 16, Plan ve Bütçe Komisyonu’nda 33 konuşma yapan Sayın Ersoy, 5 Meclis araştırma önergesi, 25 de yazılı soru önergesi vermiş.

En önemlisi Meclis Kürsüsünden 113 Kere Kayseri demiş yani Kayseri ile ilgili görüşlerini ve sorunları her fırsatta duyulması gereken yerde duyurmuş.