Memduh BORAZAN


AMATÖR’DE GERİ SAYIM BAŞLADI

Yeni heyecan... Yeni umutlar? Yeni bir sezon başlıyor. 2021-2022 sezonu öncelikle bütün takımlarımıza hayırlı uğurlu olsun.


Yeni heyecan... Yeni umutlar? Yeni bir sezon başlıyor.

2021-2022 sezonu öncelikle bütün takımlarımıza hayırlı uğurlu olsun.

Hafta sonu beklediğimiz, özlediğimiz maçlar start alıyor. Bölgesel Amatör Lig ve Süper amatör Küme takımları sahaya çıkacak. 30-31 Ekim’de Bölgesel Amatör Lig ve Süper Amatör Küme maçları artık başlayacak.

Pandemi nedeniyle uzak kaldığımız amatör müsabakaların başlayacak olmasının heyecanı yaşıyor. Yaklaşık 2 yıldır oynamayan Süper Amatör Küme kaldığı yerden byük heyecanla devam etmesini bekliyorum. 2 grupta 20 takımın kıyasıya vereceği mücadeleye bizlerde orta olacağız.

Kulüpler eksiklerini giderdi. Takımlarını oluşturdu. Pandemi nedeniyle aşılar olundu. Yeni isimler, yeni genç yetenekler bu sezon sahaya ilk kez çıkacak gençlerle dolu dolu bir amatör ligi bizleri bekliyor. Temennimiz her zaman olduğu gibi adı amatör ama oyunu profesyonel olsun.

Oyuncuların centilmenliği futbolla güzel. Genç yetenekler, genç teknik adamları sahalarda görmek amatörün heyecanına heyecan katıyor. Birçok şehirde duyuyoruz, görüyoruz, haber konusu oluyor döğüşler, kavgalar, yumruklar.  Kayseri´de bu tür görüntüler pek az olsa da artık bu sezon bu çirkinlikleri yaşamak görmek istemiyoruz.

 Amatör ailesinin her yıl genişlemesini, her yıl bir bayram havasında geçecek lig temenni ediyorum. Türkiye´de örnek gösterilecek kulüplerimiz var. Zor şartlarda zor başarılar elde eden, buna rağmen hiçbir sıkıntı yokmuş gibi aynı heyecanla sahaya çıkıp takımını sırtlayan genç oyuncular, gerçekten futbol aşığı olduklarını seyircilerini gösteriyorlar. Kardeşliğin, dostluğun ön planda olduğu bir sezonla başlansın, aynı şekilde kapansın. Dileğimiz bu.  Artık söz futbolcularda. Teknik olarak kendilerini hazırlayan antrenörlerde dekendilerini gösterme zamanı geldi. Şu unutulmamalı. Her futbolcu amatörden geçer, her futbolcu olmak isteyen, gönül veren gençler illaki zorluklardan geçecektir, geçiyorlar da. Dediğim gibi yeter ki bir hedef olsun. Hedefe varmak zordur ama imkânsız değildir. Şartlar her ne kadar ağır olursa olsun ben bu sezon daha çetin, daha heyecanlı, daha mücadeleci takımları takip edeceğime inanıyorum.

Her ne kadar seyircisi az olsa da amatör maçları izlemek, takip etmek çok farklı benim için. Her sahada beni görmek mümkün olacak yeni sezonda. Nerden geldiği insan unutmamalı. Gerek amatör gerek profesyonel yani spor ile ilgili her alanda elimden  geldiği sürece takip edeceğim. Bu sezon her dakikası heyecanlı, bol gollü maçlar izleme umudu ile.

Haydi, hafta sonu başlayalım amatörümüze. Bütün kulüplerimize yeni sezonda başarılar diliyorum.