Sami DAYANGAÇ


AK PARTİ İL BAŞKANI

Ülkemizin değişen yönetim sisteminde AK Parti İl Başkanlığı çok daha önemli bir konuma yükselmişti. İktidar partisi il başkanlığı unvanının yanında Cumhurbaşkanı siyasi temsilcisi konumu da eklenmiş oldu.


Ülkemizin değişen yönetim sisteminde AK Parti İl Başkanlığı çok daha önemli bir konuma yükselmişti. İktidar partisi il başkanlığı unvanının yanında Cumhurbaşkanı siyasi temsilcisi konumu da eklenmiş oldu.

İlde partinin başarı ve başarısızlığından, etkisi veya etkisizliğinden sorumlu konumda olması, vatandaşların hem yerel yönetimler hem de ülke yönetiminde beklentilerini karşılayan bir konumda olması anlamına da gelen bir durum.

Vatandaşın yerel seçimler ve genel seçimlerde verdiği oylarla her türlü hizmeti hak ettiği için de gördüğü yerde il başkanına derdini anlatmak, yardım istemek durumunda oluyor. Bilinmesi gerekir ki il başkanı her kim olursa olsun onun da işi, geçimini sağlayacağı bir meşgalesi, çocukları ve ailesi var. Günün her saati karşımızda, partide olmasını beklemek doğru değil.

Bu girişten sonra konumuza dönelim, bir süredir şehrimizde il başkanı değişecek söylemi fısıldanıyor. Mini bir fısıltı, dar bir çevrede konuşulan fısıltı da olsa insanımız bunlara itibar ediyor, inanıyor. Hiç üstüne vazife olmayan, sanki il başkanlığı kendisine teklif edilecek gibi alakasız insanlar bunu konuşuyor.

İl başkanlığı görevini başarıyla yapan Şaban Çopuroğlu, hiçbir zaman şahsi önde olmayı değil, ekip olarak önde olmayı tercih eden bir isim. Kendisi anlatmaz elbette ama bir duyum paylaşalım. Bir şehit yakını telefon ederek hemen görüşmek istiyor. İşini bırakan İl Başkanı soluğu İl Başkanlığı’nda alıyor ve şehit yakınını beklemeye başlıyor. Bir süre sonra gelen baştacımız şehit yakını, bir yakınının düğün davetiyesini veriyor. Ziyaret bunun için yapılıyor.

Şaban Bey, sağolsun belediyelerin tüm törenlerinde bulunmaya gayret ediyor. Bazen kendi işi olup katılamayacağı zaman ilgili başkanı arayıp nezaketen mazeret bildirip yardımcılarını görevlendiriyor(Zaman zaman kendimiz, aile bireylerimizin sağlık sorunları olmakta, buna da saygı duymak gerekir). İşte bir programda il başkanı yoksa ve de diğer ortak il başkanı varsa, dedikodu kazanı kaynamaya başlıyor. Kimi hemen Cumhurbaşkanı’nın Kayseri ziyareti sonrası alınacağı söylentisini yayıyor.

Peki, gerçek ne derseniz, hemen belirtelim böyle bir durum söz konusu değil. Belki kendisi il başkanlığı rüyası görenler üzülecek ama durum bu. Yüksek yüksek tepelerde bu durum hiç gündeme gelmeyen bir durum. Her zaman açık, şeffaf bir yönetim gösteren, doğruya asla yalan, yalana asla doğru demeyen bir karaktere sahip olan Şaban Çopuroğlu seçimlere kadar görevinin başında. 2007 seçimlerinde çok ısrar edilince aday olan ama listeye giremeyen Şaban Bey, Cumhurbaşkanı ‘ol’ derse milletvekili olmak üzere İl Başkanlığı’ndan istifa eder. Kişisel görüşümüz vekilliğe de yakışır. Hülya Hanım, Emrah Bey kadar çalışkan(!), Kayserimize faydalı olamasa da (!) başarıyla şehrimizi temsil eder. Elbette adaylığı, vekil hayali kuranları üzer ama şimdiden bir istifa, görevden alma, alınma söz konusu değil.

Seçilmiş kişileri eleştirmek çok kolay, yüzü gülmez de, kibirli de, bunları da kıskandığından de. Sonuç değişemez. Allah her zaman doğrunun yanındadır.