Dursun AÇIKYÜREK


AHLAR VAHLARLA GİTTİ KUPA

14 sene sonra kapımızı çalan Ziraat Türkiye Kupası eze eze, devire devire finale çıkan Kayserispor’un elinden uçup gitti.


14 sene sonra kapımızı çalan Ziraat Türkiye Kupası eze eze, devire devire finale çıkan Kayserispor’un elinden uçup gitti.

Yol boyunca provokasyon yapanlar, iki şehir arasında eski defteri açmaya çalışanlar oldu. Bunun önüne geçmek gerçekten de çok zordu. Ancak sağduyulu taraftarlar, Kayserispor’un anne şefkati ile dolu başkanı Berna Gözbaşı, Sivasspor başkanı ile bir araya geldi ve tansiyonu biraz olsun düşürdü.

Futbol Federasyonu’nun inadı başlı başına yanlıştı…

Zorlu karşılaşmada beklenen gol 33.dakikada Ramazan Civelek’ten geldi. 43’de Thiam’ın vuruşu direkten dönerken il yarıda maçın en net pozisyonlarını bulan Kayserispor oldu. Devre 1-0 biterken kupaya yalnızca 45 dakika uzaktaydık.

İlk yarıda Hikmet Karaman’ın planları tıkır tıkır işledi.2.yarıda ise Sivasspor gol için baskıyı artırdı ve aradığı golü 60’da Appindangoye ile buldu.

Hikmet Karaman’ın Mustafa Pektemek ve ısrarı Bertolacci’nin ağırlığını koyamaması Kayserispor’un ikinci yarıda direncini azalttı.

Nitekim beklenen değişiklik 78’de oldu ve Mario oyuna alındı.

Kayserispor’un üzerine sanki karabasan çöktü…

O baskı yapan Kayserispor gitti, yürümeye üşenen Kayserispor geldi.

Uzatmanın ilk devresinde gelen gol Kayserispor’un direncini iyice bitirdi.

Kayserispor tribünleri sustu, büyü bozuldu…

Tam her şey bitti derken İlhan Parlak “Bir dakika ben daha ölmedim” dedi…

Ama Kayserispor defansı uyku hapı içmiş gibiydi ve Sivas’a golü adeta hediye etti…

Yazık oldu onca emeğe…

Onca mücadeleye…

Ne söylesen laf değil…

Söz bitti, kupa gitti!