Memduh BORAZAN


ACISIYLA, TATLISIYLA BİR SEZON BİTTİ

Acısıyla, tatlısıyla bir sezonu geride bırakan Yukatel Kayserispor sportif anlamda hiç beklemediği bir başarıyı yakalarken, yönetimsel açıdan ve maddi konularda yine sınıfta kaldı desek her halde yanılmış olmayız.


Acısıyla, tatlısıyla bir sezonu geride bırakan Yukatel Kayserispor sportif anlamda hiç beklemediği bir başarıyı yakalarken, yönetimsel açıdan ve maddi konularda yine sınıfta kaldı desek her halde yanılmış olmayız. Sezonu transfer tahtası kapalı şekilde giren Sarı-Kırmızılı takımın küme düşme korkusu yaşayacağı hatta lige tutunamayacağı beklentisi vardı. Ama Teknik Direktör Çağdaş Atan faktörü devreye girince sportif anlamda beklentilerin çok üstende bir başarı ortaya çıktı. 

Ama geldiğimiz noktada yönetimsel ve maddi açıdan tek bir başarı saymak mümkün değil. Mevcut yönetim iş başına geldiğinde transfer tahtası kapalıydı. Borçlar derya olmuş camiaya tsunami etkisi yapıyordu. Şu anda durum farklı mı? Hiçbir farkı yok. Yani yönetimin bugüne kadar attığı önemli bir adım yok diyebiliriz. Son günlerde yapılan umut dolu açıklamaların peşine takıldık gidiyoruz. Bu açıklamaların gerçeğe dönüştüğünde yönetim açısından daha farklı şeylerde kaleme alabiliriz elbette. 

Bir sezonu böyle geride bırakırken bana sorarsanız bu sezonun iki kazananı var. Birini söyledik Teknik Direktör Çağdaş Atan… İkincisi ise hiç kuşkusuz taraftar… Kapalı Kale’nin öncülüğünde bu sezona Sarı-Kırmızı damga vurdular. Deplasmanlarda yaptıkları şovlar, iç sahada takımı ateşlemeleri tam manasıyla kötü gün dostu oldu taraftar. Aynı zamanda Çağdaş Atan’ın bana sorarsanız en büyük yardımcısı oldular. 

Oyuncu havuzu konusunda özelleme yapmayacağım. Genel anlamda iyi bir birliktelik, takım ruhu ve dayanışma ile önemli işlere imza attılar. Sadece Bilal Bayazıt’a bir parantez açalım. Yukatel Kayserispor bana sorarsanız önemli bir isim kazandı. Genç, yetenekli, istekli… Şimdiden dikkatleri üzerine çekti. Hataları olmadı mı? Elbette oldu. Hata yapmaya devam edecek. Ama istikrarı ile Kayserispor’un önemli bir açığını yıllarca kapatabilir tabi elde tutulabilirse. 

Sezonun genel anlamını bugün sayfamızda sizler için derledik. En golcüsü, en istikrarlısı, en asabisi… Bunları zaten sayfamızda bulabilirsiniz. Biz camia olarak yorumlayacak olursak son yılların en rahat sezonunu geçirdik. Aynı zamanda gerçek anlamda camia olmak için önemli adımlar atıldı. Saflar sıklaştırıldı. Seyirci kitlesinin hem sosyal medya da hem de tribünde gerçek anlamda taraftar olması için çalışmalar karşılığını buldu. Artık Kayseri taraftarı istediği zaman sosyal medyada ses getirebiliyor. 

Tüm bunları üst üste koyduğumuzda iyi bir sezonu geride bıraktık. Şimdi sıra gelecek sezonda, ilk önce transfer tahtasının kırılması pardon açılması şartıyla…