Metin SÖNMEZ


2 AVANS YETER 3’TE BİTER!

Kayserispor, hanesine simsiyah olarak yazılan ve 2-0 geriye düştüğü ilk 45 dakikanın ardından, öyle bir geri dönüş yaptı ki, herkes önünde şapka çıkardı.


  Kadir Has Stadı’nda dengede giden ilk yarıda, herkes 0-0’a razıyken, 45 ve 45+4’te yenilen ne idüğü belirsiz şok gollerle ve 2-0’lık skorla soyunma odasının yolunu tutan sarı-kırmızılı takım, muhteşem ötesi bir futbol tavrının altına okkalı bir imza attı. İkinci yarının başlaması, Mane, Kolevetsios ve Hasan Ali Kaldırım’ın sahaya sürülmesiyle birlikte Kayserispor, rakibi Ankaragücü’ne, “2 avans yeter, 3’te biter” mesajını çok net biçimde vererek, oyunu açık ara domine etmeyi de başardı. 

  Teknik Patron Burak Yılmaz’ın ikinci yarıya çıkarken üç oyuncu değişikliği hamlesi ile başlaması deyim yerindeyse “cuk” oturdu ve sarı-kırmızılılar, rakibini resmen sahadan sildi. 53-62. dakikalar arasında önce Nazon, ardından da Jeanvier sahne aldı, skor bir anda 2-2’ye geldi. 9 dakikada filesinde 2 gol birden gören Ankarağücü, Kayserispor’un ilk yarı biterken yaşadığı şokun bin beterini ve şiddetlisini hissetti, zaten bocaladığı maçta ipin ucunu tamamen kaçırdı.

 Oyunu, 2-0’lık yenilgiden 22’ye taşımasına karşın, Biz bitti demeden bu 90 dakika bitmez ısrarını sürdüren Kayserispor, 90 artı yani uzatma dakikaları oynanırken, Ankaragücü’ne “Dur bakalım nereye, 2-2’ye razı değiliz” dedi ve Mane’nin altın kafasıyla skoru 3-2 olarak ilan etti. Bu gol, karanlıktan aydınlığa çıkışın en berrak mesajı oldu. Kayserispor adına vasat geçen 45 dakikanın ardından dillere destan bir işin altına imza atan sarı-kırmızılı takım, ayakta alkışlanmayı fazlasıyla hak etti.

  Geçen hafta Başakşehir’e deplasmanda, evinde Ankaragücü’ne de 3-2’lik tarife uygulayan Kayserispor adına artık küme düşme bahsi, kapanmıştır. Elbette bu galibiyette Teknik Direktör Yılmaz’ın hamleleri de maça damga vurmuştur. Hâsılı kelam, Kayserispor var oluş mücadelesini alnının akıyla yola koymuştur. Oynayan, oynamayanı, taraftarı, yönetimi, malzemecisi, masörü ile emeği geçen herkese gönülden teşekkürler.