YENİ PARLAYAN YILDIZ

YENİ PARLAYAN YILDIZ

Kısa zamanda büyük başarılara imza atan 25 yaşındaki başarılı sporcu ve antrenör Yunus Emre Sayan, gelecek adına umutla bakıyor. Taekwondo da birçok madalyası ve kupaları olan Sayan’ın yeni hedefleri yeni şampiyon sporcular yetiştirmek. Yeni parlayan yıldızlar arasında yer alan Yunus Emre Sayan, genç yaşına rağmen Ülkemizi ve Kayseri’yi birçok dalda en iyi şekilde temsil ederken, şimdilerde ise yeni şampiyonlar yetiştirmek için gece gündüz mücadele ediyor. Sayan, “Spora aslında zorunlu başladım. Bana seçme hakkı verilmedi diyebilirim. Doğar doğmaz, gözümü açar açmaz tataminin içindeydim. Ben de bu yoldan devam ettim. Anne babanın antrenör olmasının zorlukları var. Bir sporcu günde 1,5-2 saat hocasını görür, evine gider, rahat eder ama ben ve benim gibiler günde 24 saat antrenörünü görüyor” dedi. Muhabirimiz Memduh Borazan sordu, Yunus Emre Sayan içtenlikle yanıtladı. İşte renkli fotoğrafları ile zevkle okuyacağınız o röportaj:

Sizi tanıyabilir miyiz?. Yunus Emre Sayan kimdir?

İsmim Yunus Emre Sayan.1997 Kayseri doğumluyum. Dünya Şampiyonu annenin ve Avrupa Şampiyonu babanın oğluyum. 2019’da Beden Eğitimi Öğretmenliği bölümünden mezun oldum. 2020’de İncesu’ya Beden Eğitimi Öğretmeni olarak atandım. Ayrıca şuan Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesinde Yüksek Lisans yapıyorum. 3 yıldır da aktif antrenörlük yapıyorum.

Taekwondo ne zaman başladın kim teşvik etti?

Teakwondoya 9 yaşımda başladım. Anne Baba sporcu olunca tatamide doğmaktan başka bir çarem yoktu .

Birçok başarıya imza attınız bunun için neler söylersiniz?..

Birçok uluslararası başarıya sahibim, Ülkemizin bayrağımızın ve İstiklal Marşı’mızın o ulusların içerisinde gururla temsil ettiğim için çok mutlu ve memnunum. Anlatılmaz yaşanır dedikleri bu olsa gerek.

 

Bu sporu yaparken en büyük destekçin kimler. Ailen nasıl karşılıyor?..

Tabii ki annem ve babam. Bu kazandığım tüm dereceler onların sayesinde. Haklarını ödeyemem.

Gelecekteki hedefleriniz nelerdir?..

Sporculuk kariyerimdeki hayallerimi neredeyse tamamladım. Şuan için hedeflerim kendim gibi hatta kendimden daha iyi sporcular yetiştirip o anlatılmaz yaşanır dediğim duyguların hepsini yaşatmak istiyorum. Ülkemizi en iyi şekilde temsil edecek sporcular yetiştirmek hedefim.

Hangi kategorilerde kaç derece yaptın? Kaç adet madalyan var. Senin için en önemlisi hangisi.

Zamanınız varsa sayıyorum o zaman arkanıza yaslanın. Dünya İkinciliği (Tayvan) 2 kez Avrupa Şampiyonluğu (Gürcistan, Türkiye), Avrupa Üçüncülüğü (Yunanistan), Balkan Şampiyonluğu (Sırbistan) , 9 kez Türkiye Şampiyonluğu 2 kez Türkiye İkinciliği, 2 Kez Türkiye Üçüncülüğü ve sayısız çıktığım yurt dışı açık müsabakalarda derecelere sahibim. Hepsi birbirinden değerli benim için ama benim için önemli olan en başta ilk yazdığım Dünya ikinciliği. Manevi değeri çok yüksektir bende. Tüm dünyanın yarıştığı müsabakada ilk 2 sporcu arasına girmek ailemi ve ülkemi en güzel şekilde temsil etmekten daha güzel bir duygu yok.

Hem antrenör hem öğretmensiniz. Bunun için neler söylersiniz?

Yaşadığım tecrübeleri duygularımı mutluluklarımı yeni nesile aktarmak onları iyi yönde yetiştirmek ve rol model olmak için çaba sarf ediyorum. Bu ülkeye nice Yunus Emre Sayan’lar yetiştirmek dileğiyle.

Taekwondo yapanlar ne gibi öneriniz olabilir?

Taekwondo yapmak sabır işidir. Bir evlat yetiştirmek gibi. Uzun bir zaman sonra alıyorsunuz meyvesini. Hatta bununla alakalı güzel bir laf vardır benim hayat prensibim olarak. Oku geriye çektiğin zaman üzülmeyin, en ileriye fırlatmak içindir.

Son olarak nelere söylemek istersin?..

Son olarak yeni nesilin bir spor branşıyla uğraşmalarını tavsiye ediyorum. Devir kötü. En azından sporcu ahlakı maddi manevi değerler aile ve Ülkemizin şanlı Bayrağını ve İstiklal Marşımızı öğrenmeleri gerek. Sağlıcakla kalın.

QUİZ

En sevdiğin yemek: Fırında Makarna Tavuk J

En sevmediğin yemek: Pırasa L

En sevdiğini şarkıcı: Taladro

En sevdiğin huyun: Her yerde uyuyabilmem J

En son izlediğin film: AROG J

Hayatta olmazsa olmaz dediğiniz 3 şey? Annem, babam ve kız kardeşim.

 

 

 

 


RÖPORTAJLAR 24.02.2022 09:20:00 0