PARKTAN RİNGE ŞAMPİYON

PARKTAN RİNGE  ŞAMPİYON

Kısa zamanda büyük başarılara imza atan 14 yaşındaki başarılı sporcu Dudu Gökçe Pumak, gelecek adına umutla bakıyor. Taekwondo da birçok madalyası olan Pumak’ın yeni hedefleri Avrupa, Dünya ve Olimpiyat Şampiyonlukları yaşamak. Yeni parlayan isimler arasında yer alan genç ve başarılı sporcu Dudu Gökçe, parktan ringe uzanan hikâyesini gazetemize anlattı.  Pumak, “Öncelikle beni parka keşfeden Yunus Emre Sayan hocama, Arzu ve Yavuz Sayan hocalarıma minnettarım. Beni ben yapan başarımın mimarları hocalarımdır. Hedefim sırasıyla Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu olup ülkemin ailemin ve hocalarımın gururu olmak istiyorum” dedi. Muhabirimiz Memduh Borazan sordu, Dudu Gökçe Pumak içtenlikle yanıtladı. İşte renkli fotoğrafları ile zevkle okuyacağınız o röportaj:

Sizi tanıyabilir miyiz? Dudu Gökçe Pumak kimdir?

İsmim Dudu Gökçe Pumak 14 yaşındayım. Servet Akaydın Ortaokullunun 8. sınıf öğrencisiyim. Taekwondo branşında 5 kez Türkiye şampiyonluğu, Uluslararası başkanlık kupasında 3 kez bronz madalya kazandım ve yıldızlar kategorisinde olmama rağmen 3 kategori üsttü büyükler kategorisinde Türkiye 2.cisi oldum.

Taekwondo ne zaman başladınız ve nasıl keşfedildiniz?

2018 yılında Taekwondoya başladım. Bu spora başlamadan önce Gültepe parkında oyun oynuyordum. Yunus Emre  hocam beni gördü ve yanıma geldi kulağımda işitme cihazını görünce ailen nerde onlarla tanışmak istiyorum dedi ve bende annemin yanına Yunus Emre hocamı götürdüm. Annemle bir süre konuştuktan sonra ailemle beni Melikgazi Belediyesi Tınaztepe Sosyal tesislerine davet etti, yapılacak olan çalışmanın bilgisini verirken kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerle alakalı bilgilendirdi. Hiç vakit geçirmeden Taekwondo antrenmanlarına başladım.

Kısa zamanda birçok başarıya imza attınız bunun için neler söylersiniz?..

Öncelikle beni parka keşfeden Yunus Emre Sayan hocama, Arzu ve Yavuz Sayan hocalarıma minnettarım. Beni ben yapan başarımın mimarları hocalarımdır. Çok özverili fedakârca disiplinli çalışmanın karşılığını alıyorum ama Yunus Emre Sayan hocamla beraber hedefim Olimpiyat parolası çalışmaları son hızıyla devam ediyor. Bir gün Olimpiyat Şampiyonu olarak ülkemin, ailemin ve hocalarımın gurur kaynağı olmak istiyorum.

Bu sporu yaparken en büyük destekçin kimler. Ailen nasıl karşılıyor?

Sporu yaparken antrenörüm Yunus Emre Sayan hocalarım ve ailem bana inanıyorlar. Bana her zaman destek veriyorlar ailem ise her zaman yanımda bana ve hocalarıma inanıyorlar. İnşallah bana inanan hocalarıma aileme Olimpiyat Şampiyonu olarak karşılığını vermek istiyorum. Onların vermiş oldukları emeklerin karşılığını bende şampiyonluk kazanarak vermek istiyorum.

 

Okulda durumlar nasıl? Spor hayatınla okulu nasıl birlikte yürütüyorsun?

Okul ile sporu bir arada yürütüyorum. Çok şükür notlarım iyi ilk zamanlarda zorlandım ama Taekwondo branşıyla beraber hayatım disipline girdi. Eğitim süresince yaptığım sporun katkısını çok gördüm. Okul ve sporu bir arada şuan itibari ile çok iyi götürüyorum. Sporun faydalarını eğitimde ve öğretimde çok fazlası ile görüyorum.

Gelecekteki hedefleriniz nelerdir?..

Hedefim sırasıyla Avrupa, Dünya ve Olimpiyat şampiyonu olup ülkemin ailemin ve hocalarımın gururu olmak istiyorum. Eğitim hayatımda ise spor bilimleri fakültesini okuyup bir gün hocalarım gibi antrenör olarak bende dokunuşlar yapmak istiyorum. Sporcular yetiştirmek onlara yaşadığım ve yaşayacağım tecrübeleri aktarmak istiyorum.

Taekwondo yapmak isteyenlere ne gibi önerilerin olur?

Çok keyifli ve eğlenceli bir spor kesinlikle yapmak isteyen arkadaşlara tavsiye ediyorum. Çünkü hayatımız disiplin altına alırken hem fiziksel gelişimi sağlayıp savunmalarını öğrenebiliyorsunuz.

Son olarak neler söylemek istersin?..

Öncelikle sizlere çok teşekkür ediyorum. Bana bu fırsatı verip bu röportajı yaptığınız için. Çocuk yaşta büyük başarılara imza attım, inşallah önümüzdeki yapacağımız başarımla sizlerin öncülüğünde Kayseri kamuoyunun önüne çıkartmanızla dileğiyle. Çok teşekkür ederim.

 

(Röportaj: Memduh  BORAZAN)

 

   

 

 

 

 

 

 


RÖPORTAJLAR 31.03.2022 09:31:00 0