LİSTE BU

LİSTE BU

Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Teşkilatı, 20 Eylül Pazar günü 13. Olağan İl Kongresini yapacak. İlçe kongrelerini 2 gün gibi rekor bir sürede sorunsuz şekilde tamamlayan MHP Kayseri İl Başkanı Serkan Tok ile sizler için kongre öncesinde çok özel bir röportaj gerçekleştirdik. Gazete Kayseri’ye hem kongre sürecini hem rekor sürede yapılan ilçe kongrelerini değerlendiren Serkan Tok, gündeme dair çarpıcı tespitlerde bulundu. Erhan Kan’ın gerçekleştirdiği bu renkli röportajı, Memduh Borazan fotoğrafladı.  Serkan Tok’un tüm cevaplara içtenlikle yanıt verdiği renkli röportajı zevkle okuyacak, kongre öncesi sürece daha iyi hakim olacaksınız.

İl kongrelerine giden süreçte ilk olarak 2 gün gibi kısa bir sürede tamamlanan ilçe kongreleri ile başlayalım. Başkanım, bu süreç sizin için zor oldu mu?

Hiç zor olmadı. İki günde yapmamızın temel sebebi zaten pandemi dönemi. Yani biz insanları biran önce bu meşakkâtli süreçte işlerinin başlarına dönmelerini sağlamak istedik. İlçeler için konuşuyorum, sonuçta kongrelere  geliyorsunuz. İşinizi bırakıyorsunuz. Tarlanızı, bahçenizi bırakıyorsunuz. Hayvancılıkla uğraşan hayvanlarını bırakıyor. Bu arkadaşlarımız işlerini bırakıyor ve kongreye geliyorlar. Bununla ilgili olarak biran önce genel merkezimizin talimatlarına, Kıymetli Büyüğümüz Genel başkanımızın talimatlarına uygun şekilde kongrelerimizi ve listelerimizi oluşturup sahaya inmelerini sağladık. İstesek tabi bu süreci zamana da yayabilirdik. Ama bu uzun bir süreç. Pandemide ne olacağı belli değil. Yarın kongrelerin iptal edilme kararı çıksa biz hala ilçe kongreleri ile uğraşan bir il teşkilatı olurduk. Fakat şimdi, iki gün içinde kongrelerini bitirmiş bir il teşkilatı olarak ilin kendi kongresine hazırlanıyoruz. Kayseri haricinde Türkiye genelinde birçok yerde il kongrelerine geçilmedi, ilçeler yaşanıyor daha. Tertemiz, hiç problemsiz birlik ve beraberlik içerisinde biz 16 ilçe kongresini iki gün içinde yaptık.

 Hafta sonu genel kurul var ve tek aday olarak giriyorsunuz, bu konuda neler söylersiniz?

Şu anda görünen öyle. Yine de ben kendim tek aday olarak giriyorum demem yanlış olur. Fakat bugün itibari ile gelen bir bilgi yok.

Tek aday konusunda genel merkezin bir tavsiyesi oldu mu? Zira ilçelerde de aynı durum yaşandı.

Genel merkezimiz şöyle bakıyor olaya… Listeler çok olursa, bölünmeler çok olabilir. İlçe kongrelerinde biz bunu gördük. Genel merkezimiz, ilçe kongrelerinde tek aday olmasını istedi. Bizde buna uygun davrandık. İyi oldu çünkü aday olacağını düşündüklerimizi ya da bize söyleyenleri biz buraya davet ettik. Konuştuk, onları da yönetimlere aldık. Ben hep şunu gördüm kongrelerde. Birden çok adayın olduğu kongrelerde kaybeden üzülüyor, küsüyor, darılıyor ve köşesine çekiliyor. Bu teşkilatı zafiyete uğratıyor. Biz ikili, üçlü aday çıkacak gibi gördüğümüz yerlerde bir birleştirme yaparak ilçelerde öyle kongreye gittik. Bu da daha güçlü bir yönetim anlayışı ile daha güçlü bir hizmet oluşturacak yönetimleri ortaya çıkardı. Böyle daha güçlü oldu.  Demokrasinin altın kuralıdır. Elbette çoklu adaylar olacaktır. Ancak kaybeden arkadaşlar üzülüyor, o üzüntü ile bir daha gelmiyor. Enerjilerini partileri için davaları için harcamıyorlar. Bunları yaşadık yani.

Kongre hazırlıkları nasıl gidiyor?   Genel merkezden katılım olacak mı?

Evet, genel merkezden katılım olacak. İsimler tam olarak netleşmedi. Genel merkezimiz bize tebliğ eder. Bizde sizlerle paylaşırız. Hazırlıklarımız sorunsuz, sıkıntısız devam ediyor. Malum pandemi dönemindeyiz. Her türlü tedbiri alıyoruz. Tüm gerekli fiziki şartların yanında temizlik ve sosyal mesafe kuralları kongremizde istinasız uygulanacak.

Kongre öncesi en çok merak edilen konu yeni yönetim listesi. Bu konuda çalışmalarınız nasıl gidiyor? Listeniz hazır mı?

Bakın listemiz henüz oluşmadı. (Boş yönetim kurulu listesini göstererek) Henüz hazırlıyoruz. O iş şöyle olur. Bakın şu anda isim yok. Neden yok? Bizde şöyle oluyor. İnanın Pazar sabaha kadar o isimler bakılır, edilir, süzgeçten geçirilir, öyle liste yazılır. Ben şu ismi yazdım, şu isim var demek erken olur. Pazar günü inşallah orada netleşir. Bizim ana unsurumuz şu. Kesinlikle gelen bütün olumlu yada olumsuz tepkileri değerlendirmek. Genel başkanımızın, kıymetli büyüğümüzün ölçüleri içerisinde Kayserimize hizmet etmek. Bizim başka bir anlayışımız yok. Biz gelen herkese ayrım yapmadan o ölçü içeresinde hizmet edebilme mutluluğunu rabbim bize yaşatsın. Bu çok önemli. Yapılması gerekende budur.

 Listenizi hazırlarken nelere dikkat ediyorsunuz? Yönetimdeki isimlerden beklentileriniz nelerdir?

 Şehrin nüfusu bir buçuk milyona yaklaşıyor. Bu nedenle arkadaşlarımızı seçerek alıyoruz. Buna uygun olarak yazacağınız isimler olacak listede. Bu bir vebal meselesi. Şunu da unutmayayım. Bu bir nasip meselesi. Adamın nasibinde varsa inanın o bile bilmiyordur yazılacağını, bende bilmiyorum yazacağımı. Ama mesela siz geliyorsunuz, diyorsunuz ki partinin iyiliği için şöyle iyi bir insan var. Yazarsanız özveri ile çalışır, bende kefilim diyorsunuz. Bizde çalışacağına inandığımız için elbette yazarız. Bu nedenle kendisi de bilmiyor yazılacağın bende bilmiyorum yazacağımı diyorum. Listemizde yaklaşık 80 kişi olacak. Kolay mı 80 kişiyi yazacaksınız. Hepsini buraya getireceksiniz. Ve hepsinden önemlisi burada çalışmalarını da sağlayacaksınız. Bizim anlayışımız bu. Bu kapıda hizmet edecek. Hizmet nasıl olur, çalışarak olur. Severek, sevilerek olur. Ben bir insana yardımcı oldum değinde o insan mutlu olacak. Diğer türlü olmaz.

Yönetimden söz açılmışken, mevcut yönetimde değişiklik düşünüyor musunuz?

Değişiklikler mutlaka olacak. Değişikliklerde iş adamı arkadaşlarımız da var, kendini işinde kanıtlamış çevresinde sevilen, sayılan arkadaşlarımız da var. Geniş kitlelere ulaşmış arkadaşlarımız var. Tabi sonuçta parti olarak sandıktan çıkıyorsunuz. Sandıktan çıkabilmenin tüm altyapısını oluşturmanız gerekiyor il teşkilatlarında. Çevresi, arkadaş ortamındaki hali tavırları ile sevilen sayılan kişiler olacak. İşçi çalıştırdığında onlarla birlikte oturan, kalkan, gülen ve üzülen bir kadro ile birlikte çalışacağız. Ana unsur korunuyor. Bunda hiçbir sorun yok. Ana unsur ile birlikte o arkadaşlarımızın enerjisi, birikimi, tecrübesini biz Milliyetçi Hareket Partisi il teşkilatı olarak hizmette değerlendireceğiz.

  Kongre sonuna gelecek olursak, yeni dönemde Serkan Tok, başkanlığında il teşkilatı neler hedefliyor?

  Biz zaten bir önceki dönem yaptıklarımızın üzerine koyarak gitmeyi düşünüyoruz. Önceki dönemde de biz hizmet ettik. Bizim birinci anlayışımız burada halkımıza hizmet etmek. Gelen halkımızı burada ağırlamak, misafir etmek, sorunlarını dinlemek. Bu sorunları ilgili mercilere aktarmak. Nedir onlar; belediye başkanlarımız olur, meclis üyelerimiz olur, milletvekillerimiz olur. Bu konuda gerek il müdürlükleri olur. Sayın vali bey nezdinde sorunlar varsa vali beye iletmek olur. Şehrimizle ilgili tüm sorunları biz burada, bu binada gerek ilçeler bazında gerekse il bazında dinliyoruz. Çözüm arıyoruz, çözüm odaklı vatandaşımızın yanında oluyoruz. Vatandaşımızı dinlemek bile bir çözümün yarısı demektir. Ondan sonra telefonu elinize alıp aramak o çözüme yardımcı olmaktır. Biz onları yaptık. Allah bize onu nasip etti. Çünkü biz hizmet etmeyi seviyoruz. Ülkü ocaklarından gelen ve ülkücü hareketin içinde olan kişilerde bu anlayış vardır. Gelen herkese yardımcı olmak bizim için önemlidir. Hedefimiz Allah rızasını kazanabilmek. Allah rızası için hizmet etmek. Allah rızasını kazanabilmenin şartları da ona uygun davranıp ona uygun çalışmaktır.

 Kayseri il teşkilatının yüzde 99’u ülkü ocaklarından yetişmiş insanlar. Bu durum hizmet anlayışına nasıl etki ediyor?

 Dışarıdan da arkadaşlarımız var. Ama şöyle, ülkü ocaklarından gelen arkadaşlarımız dışarıdan gelen arkadaşlarımızla hemen kaynaşabilir. Çünkü teşkilatçı bir yapıya sahiptirler. Hemen tanışırlar, arkadaş olurlar, zaten birbirlerini tanıyorlar. Birbirlerini biliyorlar. Ticaret yapanlar olur, ortak iş yapanlar olur. Hayattı sırt sırta, kol kola yürüyen arkadaşlardır, ülkü ocaklı, teşkilatlı gençler. Biz o gençleri zaman içerisinde yönetimlerimize aldık. Bende ülkü ocakları kökenliyim. Baktığınızda orta öğretim teşkilatı var, üniversite teşkilatı var, ülkü ocakları var, ülkü ocakları bölge başkanlığı var. Biz tüm kademelerde, tüm noktalarda bulunduk. Oradan ilçe başkanlığına geldik,. Bugün il başkanlığına devam ediyoruz. Rabbim bize hizmet etmeyi nasip edecek kadrolarla çalıştırsın. Bu çok önemli. Bizim birinci anlayışımız çalışacağımız insanlar hizmet etmeyi sevecek. O kadrodaki insanlarla çalışacağız. Kapımız açık olacak. Gelen herkesi eğer mümkünse bekletmeden dinleyeceğiz. Bugüne kadar herkesin derdini dinledik ve çözüm ürettik. Çözemediklerimiz de vatandaşlarımıza izah ettik.

Ülkü Ocakları demişken, Kayseri Ülkü Ocakları için Ali Çelik atandı. Bu konudaki görüşleriniz nedir acaba?

Öncelikle hayırlı uğurlu olsun. Kocasinan’da kendisi ile birlikte çalıştık. İl başkanlığımda ise il başkan danışmanımdı. Yine beraberdik, yine beraberiz. Ali kardeşimiz, Ali başkanımız teşkilatların içinden gelmiş bir arkadaşımız bir kardeşimiz. Orada o işi Allah rızası için, bakın Allah rızası için diyorum altını da çiziyorum layıkıyla yapacağına inandığımız bir arkadaşımız. Beraber çalışıyoruz, beraber çalışacağız.

 

Hafta sonu yapılacak kongrede diğer siyasi partileri davet edecek misiniz?

Evet, biz davet edeceğiz. Biz nezaketli bir teşkilatız. Gelirlerse misafir ederiz, gelmezlerse Allah razı olsun yine o saygı içerisinde üslubumuzu biliriz.

 Son olarak Sayın Tok, kongre öncesinde camianıza vermek istediğiniz bir mesaj var mı?

13. Olağan Genel Kongremiz,  Milliyetçi Hareket Partisi nezdinde hem bizim partililerimize hem şehrimize, hem ülkemize hayırlar getirsin diyorum. Birlik beraberlik içerisinde Rabbim bizleri muvaffak eylesin.

İlçe kongreleri ve il kongresi derken, şahsi fikrinizi sormak istiyorum. Ufukta bir erken seçim görüyor musunuz?

Hayır, bir erken seçim görmüyoruz. Neden görmüyoruz? Kıymetli Büyüğümüz Genel Başkanımızda ifade ediyor, cumhurbaşkanımızda ifade ediyor. Zamanında olacak deniyor. Biz zamanında yapılacak seçime çalışan, çalışmasını sürdüren bir il teşkilatıyız. Bizim fikrimiz genel başkanımızın fikridir. Cumhurbaşkanımızda genel başkanımızda bu konuda aynı şeyi söylüyor. Diyarlar ki erken seçim yok, seçim zamanında yapılacak. Biz ona uygun çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Zaten, Milliyetçi Hareket Partisi Kayseri İl Teşkilatı aktif bir teşkilattır. Yani seçim için özel olarak çalışmaz. Bugünkü teşkilat yapısı, bugünkü çalışma anlayışı neyse seçimden üç ay önceki anlayışı da odur. Seçim tarihi açıklandığında da aynı performans ile çalışır, bugün de aynı performans ile çalışır. Allah’a binlerce kez şükür ki bizim yapımız buna uygun. Yetişmiş olduğumuz teşkilatçı anlayış bizi bu noktalara getirdi. Bizim bütün il yöneticilerimiz bir il başkanı gibi çalışır. Bunu çok net söylüyorum.

Kongre öncesinde Kayseri’de Cumhur İttifakı ile ilgili dayanışma ve çalışmalar ne durumda, bilgi verebilir misiniz?

Cumhur ittifakı kapsamında biz üzerimize düşeni yerine getiriyoruz. Hükümetimize desteğimizi yerine getiriyoruz. Burada AK Parti ile ilişkilerimiz son derece iyi bir ölçüde iyi bir anlayış içerisinde beraber fikir alış verişi nezdinde devam ediyor. Onun devamı bizim için çok önemli. Çünkü ülkenin gelecek noktasında bu ittifakın kıymetini bizler biliyoruz, vatandaşımız biliyor. Buna uygun olarak bizlerde bu ittifakı güçlendirmek için önümüzdeki seçimlere hazır bir yapıda gideceğiz inşallah.

Bir soru da bizden olsun başkanım. Kayseri basınında yeni bir dönem başladı. Gazetelerin birleşme süreci tamamlandı. Bu konuya nasıl bakıyorsunuz?

Şu açıdan iyi, çalışanlar daha rahat edecek bence. Daha güçlü bir yapının olacağını düşünüyorum. Bu güçlü yapının çalışanlarının da morallerini daha iyi olacağını düşünüyorum. Moral olursa hizmet daha iyi olur, daha güzel olur. Bu şu inançtayım, enerjinin olduğu yerde her şey daha farklı oluyor. Enerjisiz ve isteksiz bir yönetimin belirlediği çalışanlar bir fayda sağlayamazlar. Fayda esası da nedir, çalışan karşılığını alıyor mu almıyor mu? Çalışan karşılığını alırsa daha iyi fotoğraf çeker, daha iye haber yazar. İşini yapmanın belirli kuralları var. İşini iyi yapan gazetecilerin enerjileri karşılarındakilere de yansır. Bu üç gazeteye düşmesi ile birlikte hizmetin daha iyi olacağını düşünüyorum. Ben bu durumun Kayseri’ye faya sağlayacağını düşünüyorum.

Röportaj: Erhan KAN

Fotoğraflar: Memduh BORAZAN

 


SİYASET 17.09.2020 18:59:00 0