KARŞILIKLI KORKTUK

KARŞILIKLI KORKTUK

Yaşanan pandemi sürecinden etkilenen meslek gruplarından birisi de diş hekimleri oldu. Diş Hekimleri pandemi döneminde 55 gün kapalı kaldı ve sonrasında hasta sayısının yüzde 80 oranında azalması ile zor günler geçirdi.Diş Hekimi Hayriye Açıkalın yaşanan süreci Gazete Kayseri’ye değerlendirdi. Hasta sayısının azaldığını belirten Açıkalın, “Hastaların bu süreçte en çok diş doktoruna gitme noktasında korkular yaşadığını söylemek isterim” dedi.

55 GÜN KAPALI KALDIK

Pandemi sürecinin ülkemizde yoğun bir şekilde yaşanmasının ardından muayenehaneleri 55 gün kapatmak zorunda kaldıklarını belirten Hayriye Açıkalın, bu sürecin ödemeler noktasında kendilerini zorladığını ve zor günleri henüz aşamadıklarını söyledi. Hasta sayısının ve randevu sayısının yüzde 80 oranında azaldığına da dikkat çeken Açıkalın, “Çok zorlu bir süreçten geçiyoruz. Öyle ki 2.ayda randevusu olan hastalarımızı 11.ay için tedaviye davet edebiliyoruz. 2 ay parasız çalıştık. Ancak çalışanların maaşı ve büro giderlerini ödeyebildik. Bazen de bu giderlere cepten takviye yapmak zorunda kaldık. Yavaş yavaş bir düzen sağlayabiliyoruz” dedi.

TEDBİRLERİ ARTIRDIK

Bu süreçte Diş Hekimleri Odası’nın büro dezenfektanı konusunda yanlarında olduklarını ve yardımcı olmaya çalıştıklarını da dile getiren Diş hekimi Hayriye Açıkalın, önlemleri üst düzeyde tuttuklarını söyledi. Diş hekimi Açıkalın, “Önlemlerimizi üst düzeyde tutuyoruz. Kesinlikle gevşeme göstermek yok. Hasta yakınlarını muayenehaneye almıyoruz. Sadece hastalar girebiliyor ve doktor sayısı kadar hastamız içeride oluyor. Hasta yakınları ise içeride bekleme salonunda oturamıyorlar. Hastaların tek tek içeri girmeden ateşleri ölçülüyor” dedi.

YENİ ALETLER GETİRİLDİ

“Bütün diş hekimlerinin alması gereken önlemleri üst düzeyde alıyoruz” diyen Açıkalın, bu noktada yeni makineler aldıklarını söyledi. Gereken tedbirler çerçevesinde dezenfektan için yeni makineler getirttiklerini söyleyen Açıkalın, “Aletlerin dezenfektanı için yeni makineler getirttik. Özellikle dezenfektan konusunda ki tedbirlerimize hassasiyet gösteriyoruz. Çalışanlarımız da çok dikkatli ve titiz davranıyor. Kesinlikle kullanılan aletlerin üst düzey dezenfekte işlemlerinden geçtiğinden emin olarak çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

BİZ ONLARDAN, ONLAR BİZDEN KORKTU

Pandemi sürecinin devam ettiğini ve maske-mesafe-hijyen kurallarına uyulması gerektiğini yineleyen Diş hekimi Hayriye İlgün, “Hasta doğal olarak bu süreçte en çok diş doktoruna gelmekten korktu. Bu öyle bir süreç ki, hastalar bizden, biz hastalardan korktuk. Ancak net bir şekilde söylüyorum, temizlik ve hijyeni ön planda tutuyoruz. Artık diş hekimlerine gitmekten çekinmeyin” dedi.Diş Hekimi Hayriye Açıkalın, “Pandemi sürecinde Diş Hastanelerinin kapalı olması ya da acil hastalara bakma dışında faaliyet göstermemesi nedeniyle hastaneye gidemeyen hastalara da hizmet verdik. Acil ve çok ağrı çeken hastalar önceliğimiz oldu. Diş çekimi için gelen hastalar özel çalışan diş hekimlerini tercih ettiler” dedi.

ÖZEL HABER: DURSUN AÇIKYÜREK

 


GÜNDEM 19.10.2020 08:41:00 0