İSTEDİK,  ÇALIŞTIK, İNANDIK VE BAŞARDIK

İSTEDİK,  ÇALIŞTIK, İNANDIK VE BAŞARDIK

Bugün ki konuğumuz, Bölgesel Amatör Lig (BAL) temsilcimiz Hacılar Erciyesspor’un başarılı ve sevilen yöneticisi Halil İçöz.

2022-2023 sezonunda Bölgesel Amatör Lig (BAL) 6.Grupta ilimizi başarılı bir şekilde temsil eden ve sezonu 44 puanla 6.sırada tamamlayan Hacılar Erciyesspor yeni sezonda yoluna kaldığı yerden devam edecek. Genç, dinamik ve Kayserili oyunculardan kurulu bir kadro ile 6 yıl aradan sonra Bölgesel Amatör Lig’de mücadele eden Hacılar Erciyesspor sezonu istediği yerde noktalamanın sevincini yaşıyor. Hacılar Erciyesspor Kulübü yönetici Halil İçöz, bu sezonki başarının en büyük sırrını açıkladı. İçöz, “Her branşta olduğu gibi futbolda da paranın önüne geçen en önemli unsurlar istek, huzur, çalışma ve inanç olduğunu her zaman savunduk. Bizde istedik, çalıştık, inandık ve başardık” dedi. Muhabirimiz Memduh Borazan sordu, Halil İçöz içtenlikle yanıtladı. İşte renkli fotoğrafları ile zevkle okuyacağınız o röportaj:

 

2022-2023 sezonu sizin için nasıl geçti. Hedeflediğini yere ulaştınız mı?

2022-2023 sezonu bizim açımızda gayet verimli ve başarılı geçtiği düşüncesindeyiz. Baktığımız zaman tamamı Kayseri çocuklarından oluşan bir oyuncu kadrosu ve teknik ekip kurduk. Mütevazı bir bütçeyle oluşturduğumuz kadro bütünlüğümüz ile ligi 6.sırada tamamladık. Grubumuzdaki diğer takımlar özellikle Talasgücü Belediyespor veDeveligücü takımları yıllardır Bölgesel Amatör Ligde mücadele veren tecrübeli takımlar. Statüye göre ligden düşmemek için Kayseri takımları arasında 3. sırada olmamamız gerekiyordu. Bunu başardık ve ligi 6.sırada 44 puanla Develigücü’nün üzerinde tamamlamayı başardık. Her ne kadar 6. sıra bir başarı gibi gözükmese de aslına bakarsanız, Bölgesel Amatör Lige yeni çıkmış ve tamamı Kayseri'mizin çocuklarından oluşturduğumuz kadromuz ile sıralamamız gayet iyi. Maçlara baktığımız zaman ligi daha da iyi yerlerde bitirebilirdik. Kendi sahamızda oynamış olduğumuz ve ligin son sıralarındaki takımlara vermiş olduğumuz puanlara rağmen, ligin üst sıralarındaki takımlarla başa baş mücadele ettiğimiz maçlar çok fazla. Ligdeki ilk senemize rağmen, dediğim gibi bizim açımızdan ve Kayseri futbol kamu oyununda düşüncesine göre başarılı bir sezon geçirdik.

-Sizi bu sezon başarıya götüren en büyük etken neydi?

Takım içerisinde yönetim, teknik ekip, seyirci ve oyuncularımızın uyum içerisinde oluşumuzdur. Tüm ekip olarak elimizden gelenin fazlasını yapmaya çalıştık. Malumunuz tek işimiz futbol değil. Yönetiminden tutunda oyuncu kardeşlerimize kadar, futbol haricinde işlerimiz var. Ama gerçekten bütün arkadaşlar zaman ayırarak değil de diğer işlerinden fedakarlık yaparak, zaman ayırarak idmanlardan tutunda deplasman maçlarında bile hep bir bütünlük içerinde hareket ettik. Bu birlik beraberliğimiz neticesinde takım içerisinde ki huzuru hep ön planda tuttuk. Teknik ekip ve özelliklede oyuncularımızın gayreti, özverisi, hırsı ve özverisi başarımızdaki en büyük etkenlerden oldu.

-Camiada birçok kesim küme düşer derken sizler büyük bir başarıya imza attınız. Bunun için neler söylersiniz?

Evet, Kayseri hatta bütün futbol camiasında sezon başı konuşulan, bizim lig sonunda Talasgücü Belediyespor ve Develigücü’nün çok gerisinde kalacağımız konuşuluyordu. Şunu her zaman her ortamda belirttiğimiz gibi, para önemli bir unsur ama her şey değil. Her branşta olduğu gibi futbolda da paranın önüne geçen en önemli unsurlar istek, huzur, çalışma ve inanç olduğunu her zaman savunduk. Bizde istedik, çalıştık, inandık ve başardık. Dediğim gibi çok güzel bir yönetim kadromuz var. Hacılar Belediye Başkanımız Bilal Özdoğan başta olmak üzere Kulüp Başkanımız Yusuf Hakan Özdemir, Futbol Şube Sorumlumuz Halit Aysu önderliğinde, Yasin Mutlu, Ahmet Deveci, Kahraman Avcı ve yönetimde bulunan diğer arkadaşlarla tabi ki teknik kadromuz Tanju Alan, Emin Altındağ, Kayhan Eryılmaz, Mustafa Öztaş, masörümüz İsmail Karakuş’tan tutunda malzemecimiz Seyit Demir'e varana kadar istekli, arzulu, inançlı, huzur ve uyum içerisinde çalışmalarımızı sürdürdük. En büyük başarı sahibi de tabii ki de vefakâr oyuncularımız oldu. Hepsine şahsım ve tüm yönetimim adına teşekkür ediyorum.

 

-Talasgücü Belediyespor 3.Lig’e yükseldi. Siz direk olarak ligde devam edeceksiniz.  Bunun için neler söylersiniz?

Talasgücü Belediyespor’umuz bu sene büyük bir başarıya imza atarak 3.Lige yükseldi. Bu konuda Talasgücü Belediyespor camiasını, Başkan Yunus İloğlu'nu,  Antrenör Halil Aslan’ı, oyuncularını ve bütün camiayı tebrik eder, 3. Ligde Kayserimizi en güzel şekilde temsil etmeleri yolunda başarılar dilerim. Bu konuda mütevazı olmayacağım. Talasgücü Belediyespor’un 3.Lige yükselmesinde bizimde büyük katkılarımız oldu. Ligin ilk yarısında Sincan Belediyespor’u burada yenmemiz ve üst sıralardaki takımlardan aldığımız puanlar Talasgücü Belediyespor’un başarısında etkimiz olduğunun belirtmiş olduğunu düşünüyorum. Hacılar Erciyesspor olarak Talasgücü Belediyespor’u tebrik ediyoruz.

 

-Hacılar’da futbola bakış açısı bu sezon nasıldı. 

Hacılar’da futbola bakış açısına gelince. Yıllar özce Hacılarımız da futbol sevgisi bir başka güzeldi. Zamanla bu uğraş ve sevgi azalmıştı. Ama biz son 2 senedir oluşturduğumuz oluşum ile tekrar bu kültürü üst seviyelere çıkarmayı başardık. Tayfa 38,5 taraftar grubumuzun da katkılarıyla büyük bir kitle oluşturduk. Her maçımız bir panayır havasında geçti. Hacılar Erciyesspor adını tüm Türkiye'ye duyurmayı başardık. Bunu daha da ileriye taşımak için çalışmalarımız devam edecek.

 

-Hacılar Erciyesspor olarak yeni sezon çalışmalarını başladı mı?

Ligi yeni bitirdik. Gerçekten yorucu bir sezon geçirdik. Tüm Türkiye'yi üzüntüye boğan deprem olayından dolayı verilen ara ve bu arayı kapatmak için sıkıştırılan maçlar her takımı olduğu gibi bizleri de baya yıprattı. Şimdilik ligi 6.sırada bitirerek ligde kalma başarısını gösterdiğimiz için üzerimizden büyük bir yük kalktı. Şu an dinlenme sürecindeyiz.  Yeni sezonda Kayseri Bölgesel Amatör Ligi’nde 2 takım ile temsil edilecek. 1. takım Hacılar Erciyesspor 2. takım ise baraj maçı sonrasında Develigücü oldu. Dediğim gibi şu an dinlenme sürecindeyiz. Daha sonra çalışmalarımız başlayacaktır. Bu arada tekrar yinelemek isterim. Bütün Türkiye'mize büyük geçmiş olsun. Rabbim bir daha bu tür afatlar ile bizleri karşılaştırmasın.

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Öncelikle sizlere bizlere vermiş olduğunuz desteklerden dolayı çok teşekkür ederim. Memduh Borazan kardeşimize ayrı bir teşekkür ediyorum. Gerçekten Kayseri sporuna çok büyük destekleri var. Kar, kış, yağmur, çamur demeden bizlerin yanında olmaya gayret gösteriyorsunuz. Bir sezonu kazasız belasız ve sorunsuz tamamladık. Emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımızı sunuyorum. Yeni sezonda tüm takımlara şimdiden başarılar diliyorum.

(Röportaj: Memduh BORAZAN)

 


RÖPORTAJLAR 4.05.2023 09:26:00 0