HEDEFİ MİLLİ TAKIM

HEDEFİ MİLLİ TAKIM

18 yaşındaki orta saha oyuncusu Dilan Aslan’ın hedefi önce milli takım ardından ileride antrenör olmak.Sedat Kılınç İnşaat Kayseri Gençlerbirliği Kadın Futbol Takımının 2002 doğumlu orta saha oyuncusu Dilan Aslan gazetemize konuştu.

Kadınlar 1.Lig temsilcimiz Sedat Kılınç İnşaat Kayseri Gençlerbirliği 2020-2021 sezonu öncesi hazırlıklarını yoğun bir tempoda devam ediyor. Pandemi nedeniyle liglerin ne zaman başlayacağı Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından açıklanacak karara göre belli olacak. Kırmızı-Siyahlılar ligler başlayacakmış gibi yeni sezona sıkı bir şekilde haftada 3-4 gün yaptığı antrenmanlar ile devam ediyor.

2015 yılında Sedat Kılınç İnşaat Kayseri Gençlerbirliği’nde futbola başlayan 18 yaşındaki Dilan Aslan tam 6 sezondur Kırmızı-Siyahlı formayı başarı ile taşıyor. Oynadığı maçlarda başarılı performansı ile dikkat çeken Aslan, gelecekte büyük hedefleri var. Dilan Aslan her oyuncu gibi Ay-Yıldızlı formayı giymek istediği ve futbolu bıraktıktan sonra antrenör olarak devam etmek istiyor. Kayseri Gençlerbirliği forması ile çıktığı 54 resmi müsabakada 10 gol atan başarılı orta saha oyuncusu Dilan Aslan yeni sezonu sabırsızlıkla bekliyor.

1- Kendini tanıtır mısın?

Dilan Aslan 18 yaşındayım. Dört kardeşiz. Nevşehir Hacı Bektaş̧ Veli Üniversitesinde 1.sınıf antrenörlük Bölümü öğrencisiyim. Kayseri Gençlerbirliği Spor Kulübünde orta saha oyuncusuyum. Küçüklüğüm de başladığım takımımda hala 6 yıldır devam ediyorum.

2-Futbola ne zaman nasıl başladın?

Futbola 6 yıl önce ortaokulda başladım. Başlamamda Beden Eğitimi Öğretmenim sayesinde oldu. Şimdi bugünlere geldim. İyi ki futbol ile tanışmış ve başlamışım. Sporun hiçbir zararı olmadığı gibi birçok faydası var. Üzerimde emeği olan herkese sonsuz teşekkür ediyorum.

3-Hedeflerin nelerdir. Hem şimdi hem de gelecek için?

Şimdi ki hedefim kendimi daha çok geliştirip takımıma daha yararlı olmak bundan sonraki hedeflerim ise takımımla birlikte 1.Ligde güzel sonuçlar elde etmek. Tabiiki her oyuncunun olduğu gibi benimde hedeflerim arasında Milli takıma gitmek var. İnşallah bunu çalışarak başaracağım.

4-Kayseri Gençlerbirliği senin için ne ifade ediyor?

Kayseri Gençlerbirliği camiası benim için çok şey ifade ediyor. 6 yıldır hayallerime kavuşturan bana kendimi daha kolay ifade etmemi sağlayan, kocaman bir aile. Kapısından ilk girdiğim gün ile şimdi arasında fark var. Birçok şeyi burada öğrendim. Belki de hayata futbol ve Kayseri Gençlerbirliği sayesinde tutundum. Büyük bir aileyiz biz herkes bir biri ile abla-kardeş gibi.

5-Hayallerin arasında neler var. Gelecekte kendini nerede görüyorsunuz?

Hayallerim arasında okulumu bitirdikten sonra Beden Eğitimi Öğretmeni olmak istiyorum. Aynı zamanda kız çocuklarımızın futbol oynamasına ön yargı ile yaklaşan insanların ön yargılarınındın vazgeçtirmek istiyorum. En büyük hayallerim arasında milli takımda oynamak ve gelecekte kendimi mutluluk dolu bir futbol takımını çalıştırırken görüyorum.

7-Pandemi nedeniyle maçlar ertelendi. Bu süreç̧ seni nasıl etkiledi.

Bu süreçte ister istemez herkes gibi çok etkilendim. Hiç bu kadar futboldan uzak kalmamıştık. İdmanlarla maçlar arasında fark var. Takımımla birlikte çok idmansız kaldık fakat şuan idman eksiklerimizi kapatıyoruz ve 1.Ligdeki hedeflerimize ulaşmak için daha sık çalışıyoruz. Ligler başlayacakmış gibi çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bir an önce başlamasını sabırsızlıkla bekliyoruz.

8-Sence ligler bu şartlarda oynanmalı mı oynanmamalı mı?

Benim fikrim Kadınlar 1.Liginin oynanması yönünde. Kurallara uygun bir şekilde ligler oynanabilir. Gerekli kurallara ve tedbirlere uyulursa bence bir sorun sıkıntı olmaz gibi. Biz antrenmanlara lig bu hafta başlayacakmış̧ gibi sıkı çalışıyoruz ama tabi süreç, ne getirir bilemeyiz pandemiden dolayı her şey çok belirsiz şuan.  Önceki gün alınan kararlar sonrası sanki ligler başlayamayacakmış gibi gözüküyor ama bekliyoruz.

9-Son olarak neler söylemek istersin.

Son olarak da Kayseri Gençlerbirliği takımı olarak her daim hazırlanmaya devam ediyoruz. Andemi dönemi geçince güzel şekilde 1.Lige başlayacağız. Bize her zaman destek çıkan hocalarıma çok teşekkür ederim. Umarım kadınların spor yapabileceğini anlayıp ön yargılarınızı kırarsınız. Size bu keyifli röportaj için çok teşekkür ediyorum. Lütfen işimiz olmadıkça evden çıkmayalım. Evde kalalım. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyalım.

Sevdiğin yemekler: Yaprak sarması ve Mantı 

Okuduğun kitaplar: Johan Cruyff benim oyunum 

Dinlediğin müzikler: Yıldız Tilbe’nin bütün sarkılları

Beğendiğin oyuncular: C. Ronaldinho, Xavi

Hobilerin: Pes oynamak ve Fotoğraf çekinmek

Röportaj: Memduh BORAZAN

 

 

 

 

 

 

 

 

 


RÖPORTAJLAR 19.11.2020 11:00:00 0