HAYAL EDİN, ÇABALAYIN VE GERÇEKLEŞTİRİN

HAYAL EDİN, ÇABALAYIN VE GERÇEKLEŞTİRİN

Futbola 3 yıl önce Kayseri Kadın Futbol Kulübü’nden başlayan ve kısa zamanda Ay-Yıldızlı formayı giymeye başlayan 16 yaşındaki Zeynep Bilir geleceğe umut veriyor. Etkili sol ayağı ve hızı ile dikkat çeken teknik bir oyuncu olan Zeynep Bilir hem hedeflerini hem de geleceğe dair hedeflerini açıkladı. Milli oyuncu Zeynep Bilir, geçtiğimiz aylarda babasını kaybetmesine rağmen “Asla pes etmeden” yoluna devam ediyor. Muhabirimiz Memduh Borazan sordu, Zeynep Bilir içtenlikle yanıtladı. İşte renkli fotoğrafları ile zevkle okuyacağınız o röportaj:

1- Zeynep Bilir kimdir?

Merhaba ismim Zeynep Bilir. 16 yaşındayım.  Aslen Yozgatlıyım ama Kayseri'de büyüdüm. Üç kardeşiz 2 abim var ve en küçükleri benim. Fevziye Memduh Güpgüpoğlu Spor Lisesi'nde okuyorum. Müzik dinlemeyi ve seyahat etmeyi seviyorum. En büyük hayalim babamın ismimi en gurur verici şekilde yaşatmak, duyurmak olacak her şey onun için.

2- Futbola nasıl başladın? Sendeki yeteneği kim keşfetti?

Futbola ilk olarak 3. sınıfta başladım. Beden Eğitimi hocamız Aras Mali beni keşfetti. Yetenekli olduğumu görünce yanına çağırdı ve futbol oynamamda da büyük katkısı vardır onun sayesinde başladım. Başladığım için hiç pişman değilim aksine çok mutluyum.

3- Küçük bir kız çocuğuyken futbolcu olma fikri nerden aklına geldi?

Küçükken futbolcu olma gibi bir hayalim yoktu ama hocalarımın sayesinde yetenekli olduğumu fark ettim ve futbol oynamaya başladım. Oynamak beni mutlu ediyordu. Abim futbol oynuyordu onu izlemek çok güzeldi ve kendime şunu söyledim "sen neden yapamayasın ki" dedim. Sonrasında bende futbola başladım ve bu şekilde devam etti.

4- Kısa sürede önce milli takım forması giydin, ilk neler hissettin? 

İlk milli takıma seçildiğimde çok mutlu oldum. Çünkü en büyük hayalim milli forması giymekti. Benim için Ay Yıldızlı milli formayı taşımak gurur vericiydi ve çok duygulandım. Milli takım da gol attım ve benim için en mutlu gururlu olduğum andı. Herkese nasip olur İnşallah.

5- Hedeflerin nelerdir?

Hedeflerim üst liglerde oynayıp ailemi daha güzel imkânlar sunmak olacak. Her şeyden önce ailem gelir. Her şey ailem için. Elimden gelenin en iyisini yaparak daha iyi noktaya gelmek istiyorum.

 

6- Türkiye'de kadın futbolu gelişiyor, neler söylersin? 

Kadın futbolu artık yaygın bir hale gelmeye başladı. Bizim için çok iyi bir şey inşallah böyle devam eder. Kadın futbolu daha çok yaygın olması gerekiyor öne çıkması lazım. Kadının başaramayacağı hiçbir şey yok bence. Yeter ki destek olunup, önleri açılsın. Türk kadınlar gerçekten çok güçlü.

 

7- Bir kaç takımın transfer listesindesin. Hayallerinde neler var?

Transfer konusuyla fazla ilgilenmiyorum. Osman Bahadır hocam önceliğimdir, onun görüşü neyse benim görüşüm de o dur. Çünkü benim geleceğimi, gelişimimi en çok o ister. En iyisini o bilir. Hakkımda hayırlısı neyse o olsun. Şu kulüp bu kulüp demiyorum önceliğim her zaman oynadığım kulüptür. Zaman her şeyin ilacıdır. Zamanla yaşayıp her şeyi göreceğiz.

8- Kayseri'de bayan futboluna bakış acısı nasıl?

Kayseri'de kadın futboluna ilgi her sene artarak devam ediyor.  Kulübümüzün alt yapısına binlerce yetenekli sporcular var. Aileler yeter ki çocuklarını spora yönlendirsinler. Kadın futboluna bakış acısı ilk zamanlara göre şuan çok iyi. Tribüne bizi desteklemeye gelenlerin sayısı artmaya başladı. Bize destekleri çok oluyor yenilsek bile bize destek oluyorlar. Bizi motive ediyorlar ve daha hırslı oynamamızı sağlıyorlar. Bu bizi mutlu ediyor.

9- Son olarak neler söylersin?

Son olarak kadın futboluna önem verin. Futbol oynamak sadece erkeklere özgün bir şey değildir. Kadınların önünü daha çok açmamız lazım. Hayal edin, çabalayın, gerçekleştirin. Bu güzel ve keyifli sohbet için sizlere ayrıca çok teşekkür ediyorum.

Röportaj: Memduh BORAZAN


RÖPORTAJLAR 7.07.2023 22:55:00 0