GENÇ ANTRENÖR YETÜK’ÜN INTER DENEYİMİ

GENÇ ANTRENÖR YETÜK’ÜN INTER DENEYİMİ

İtalya'nın köklü futbol kulüplerinden Serie A ekibinden Inter'in, sporcuları yetiştirmek için kurduğu Inter Academy Turkey Kayseri 8 gün İtalya’da kamp yaptı. Inter Academy Türkiye'den gelen çocuklar ve antrenörler Milano'da özel stajlara katılma fırsatı bulan Inter alt yapı antrenörleri ile özel ve unutulmaz günler yaşadılar. Yapılan kampın ana odağı KONAMI Gençlik Gelişim Merkezi'nde gerçekleştirilen teknik faaliyetler, Akademiler, Marco Monti liderliğindeki eğitim oturumlarına ve eğitim toplantılarına katıldılar.

Milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu ile söyleyişi….

Toplamda Inter Academy'den 60 sporcu ile stajlara katıldı ve bu çocuklar bir dizi özel eğitimler aldılar. Inter Academy Türkiye'den çocuklar özel bir Meet & Greet için Appiano Gentile'de Hakan Çalhanoğlu ile tanıştılar. Arena Civica'da Inter-Como Kadınlar maç öncesi oyunculara birlikte seromini de yer aldılar. Sporcular A Milli takımımızın kaptanı Hakan Çalhanoğlu ve Zannetti ile bir araya gelerek hem söyleyişi yaptılar hem de imza alıp bol bol fotoğraf çekindiler.

İtalya’da kamp 8 gün sürdü… 

İtalya’da 8 gün süren kamp oldukça keyifli geçerken sporcular ve antrenörler Teknik Koordinatör Marco Monti nezaretinde çalışmalar fırsatı buldular. Inter Academy Turkey Kayseri sporcuları 8 idman ve 3 hazırlık maçı oynadılar. Geleceğin yıldız adaylar Inter Academy Kayseri olarak birçok eğitimler alırken bunun yanı sıra alt altyapı tesislerinde fiziki şartlar, teknoloji kullanımı, antrenman içerikleri, sosyal alan düzeni gibi eğitimlerde aldılar.

 

Inter Academy Turkey Kayseri Teknik Koordinatörü Turgut Yetük, “ Gelişmeye aktarmaya devam. Gündemi takip etmek dünyada neler oluyor görmek üstüne bizler ne yapabilir kafa yormak gerek. Bilim tek dünyanın her yerinde aynı. Önemli olan bilgi birikimi nasıl doğru kullanabiliriz onun yollarını aramak ve uygulamak. İtalya’da katıldığım eğitim hem yönetimsel hem eğitsel hem de ticari anlamda neler yapabiliriz konusunda doğru yaptığımızı gördüğümüz ya da geliştirmemiz gerekenler hakkında büyük bir deneyim oldu. Bilgi paylaştıkça değerli çalışmaya gelişmeye aktarmaya devam” dedi.

 

Yapılan kamplar ve alınan eğitimler sonrası Inter Academy Turkey Kayseri Teknik Koordinatörü Turgut Yetük, eğitim sertifikasını Inter’in eski efsane futbolcusu ve Inter Kulüp Başkan Yardımcısı Javier Zanneti’nin elinden aldı.  Sporcular ve antrenörler Inter ile Juvents arasında oynanan Seri A karşılaşmasını canlı olarak izlediler.

Turgut Yetük kimdir?

Turgut Yetük 1989 Kayseri-Kocasinan doğumlu. Evli ve 2 çocuk babasıdır. Futbol kariyerine 2005 yılında organize Sanayi Spor’da başlayan Yetük ardından Yeni DSİ Spor, Kütahya sera Şekerspor, Talasgücü Belediyespor, 1867 Simavspor, Eskişehir Demirspor, Belediye Kütahyaspor, Dumlupınar Üniversitesi Spor, Eskişehir Yunusemre Spor, Sağlıkspor, 1920 Maraşspor, Kayseri Atletikspor, Yahyalıspor, Kayserigücü FK, Argıncıkspor takımlarından formayı giyerken şuan BAL takımlarından Develigücü SK forması giyiyor. Antrenörlük bölüm mezunu ve yüksek lisansını antrenörlük üzerine yaparak tamamladı. Sporcu beslenmesi, sporcu psikolojisi, antrenman bilimi, fonksiyonel fitness konusunda bilgi sahibi.  UEFA B Lisansına sahip. Inter Academy Turkey Kayseri işletmeci ve baş antrenörü.


SPOR 13.02.2024 17:40:00 0