EMLAKÇILAR KESİNLİKLE ARAMASIN!

EMLAKÇILAR KESİNLİKLE ARAMASIN!

6 şube 60 danışman ile hizmet veren Yaşar Gayrimenkul'de hizmet veren, emlak ve emlak yönetimi mezunu yılların Gayrimenkul danışmanı Muhammed Afacan, “Emlakçılar kesinlikle aramasın” yazanlara tepki gösterdi.

Emlakçılarla paylaşım yapılmayacak ya da emlak danışmanlarıyla çalışma düşünülmediğini belirten Gayrimenkul danışmanı Muhammed Afacan, “Bazı ilanlarda bu mesaj ve ibareleri sıkça okuyorsunuzdur. Gayrimenkul sektöründe varlık gösteren bu popülasyon, günden güne kontrolsüz şekilde çoğalıyor. İlk akla gelen apartman kat görevlileri olsa da berber, bekçi, dişçi ve hatta öğretmenlerin sektöre olan ilgisi büyük. Tabi, bu saydıklarım nitelikli sayılabilecek meslek grubunda bulunan kimseler. Ülkemizde Türkçe konuşmayı tam anlamıyla öğrenememiş, geçici oturma ya da “ikamet tezkeresi” ile gayrimenkul danışmanlığı yapmaya çalışan yabancılara da rastlamanız mümkün.  Emlakçılar lütfen aramasın. Soğuk arama olarak bilinen ve daha önce hiç tanımadığı kişileri arayarak, satılık mülklerin pazarlama yetkisini almaya çalışan danışmanlar var. Cesaret edip arayanlar olsa da bu ibareyi gören pek çok danışman, genellikle aramamayı tercih ediyor. Oysa soru basit. “Neden?” Bir kere sor, bin ah işit. İşte “emlakçılar kesinlikle aramasın” arkasında yatanlar” dedi.

 

Hayır demekte zorluk yaşıyoruz…

Vatandaşa hayırlı demekte zorluk yaşadıklarının altını çizen Afacan, “Önce pozitif düşünelim. Mesleği olmadan meslek olarak yapmayı üstlenenleri bir kenara bırakalım. İlanlarda bu ibareye yer verenlerin büyük bölümü, hayır demekte zorluk yaşıyor. Kolay ikna oluyor ve hemen randevu veriyor. Tam da bu yüzden bu kişilere, “Eğer özel değilse; niçin emlakçıların aramasını istemiyorsunuz?” şeklinde soru yöneltmek işe yarıyor. Gerçek sebebini bir de onlardan dinlemek gerekiyor” dedi.

Kötü deneyim yaşamış, yeniden yaşamak istemeyenler.

Bir kere aldanmış, tekrar aldanmak istemediklerini belirten Gayrimenkul danışmanı Muhammed Afacan, “Bir kere aldanmış, tekrar aldanmak istemiyorlar. Her meslekte olduğu gibi, gayrimenkul sektöründe de kötü niyetli kimseler mevcut. Son derece iyimser mülk sahiplerine hizmet veren bu kişiler, en kötü hizmet deneyimini ortaya koyuyor. Mülk sahibini çileden çıkarıyor. Konu bir kez daha mülk satışı olduğunda, “emlakçılar kesinlikle aramasın” yazmak kaçınılmaz oluyor. “Emlakçılar aramasın!” ibaresini gördüğünüzde mülk sahibini arayarak, “Eğer özel değilse; niçin emlakçıların aramasını istemiyorsunuz?” sorusunu sormanız, önceki deneyim hakkında bazı bilgiler edinmenizi kolaylaştıracaktır” diye konuştu.

Önce kendi denemek isteyenler…

İlk önce kendi yapmaya çalışıp beceremeyince yardım almaya çalışan kişiler olduklarını belirten Afacan, “Konu gayrimenkul satmak olunca, en iyi satıcı kendisini zannediyor. Haksız da sayılmaz, evini çok seviyor. Anlata anlata bitiremiyor, uzun uzun yazıyor. Gel görelim kendi mülkünü satamıyor ama emlakçıların da aramasını istemiyor. Bu grupta bulunan kişilerin “emlakçılar aramasın” yazılı notlarını görmek mümkün. Dirençleri var, 3 hafta içinde kırılıyor. Eğer takip edilir ise satış/pazarlama yetkisi almanız hiç zor değil” şeklinde konuştu.  

 

Boş zamanlarda emlakçılık yapanlar...

Emlak danışmanı konusunda bir şey bilmiyorlar ama emlakçılık yaptıklarını vurgulayan Muhammed Afacan, “Kuzenim satıyor. Yakın aile dostumuzun evi, emlakçılara kesinlikle vermiyor. Ya da satış ve pazarlama konusunda yetkiyi bana verdi, ben ilgileniyorum ile başlayıp, “hazır müşteriniz olursa getirip gösterebilirsiniz” cümlesiyle kapanan telefon görüşmeleri… Meslekte varlığını ortaya koyan pek çok emlak danışmanı, yukarıda yazılı gerekçeleri en az birkaç kez duyabilir. Bunları öne sunanlar emlakçılık ya da emlak danışmanlığı yapmak istemiyor. Yalnızca boş zamanlarında ek gelir elde etmek istiyor. En tuhaf kısmı ise, “emlak danışmanlığı” konusunda hiçbir şey bilmiyorlar. Eğer bu yönde kişilerle karşılaşır ve negatif bir şeyler yapmak isterseniz, https://ttbs.gtb.gov.tr/ adresinden yeni ihbar kaydı oluşturabilirsiniz.

(Haber-Foto: Memduh BORAZAN)


GÜNDEM 21.06.2022 12:23:00 0