Tarih: 04.09.2020 11:17

DERS GİBİ SÖZLER

Facebook Twitter Linked-in

Koronavirüsü yenen Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, 14 günlük karantinada yaşadıklarını Gazete Kayseri’ye anlattı. Özkan, “Virüse eşim ile birlikte ben yakalandım ama acısını ve tedirginliğini yakın çevrem yaşadı” dedi, yaşadıklarını ders niteliğinde tüm toplumla paylaştı.

Kısa bir süre önce korona virüs testi pozitif çıkan Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, korona virüsü yenerek yeniden sağlığına kavuştu. Görevine başlayan Altun, ilk kez Gazete Kayseri’ye konuştu. Testinin pozitif çıkmasından sonra yaşadığı 14 günlük karantina dönemini Gazete Kayseri’den Erhan Kan’a anlatan Özkan Altun, “Benim semptomlarım çok hafif ilerledi. Buna karşılık benden çok yakınlarım tedirgin oldu ve zorluk çekti. Tedbirlere uyarken, sadece kendiniz için değil, yakınlarınızı düşünerek daha dikkatli olun lütfen” dedi.

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen 750 belediye başkanının katıldığı Yerel Yönetimler programı için gititiği Ankara’da test yaptırdı. Coronavirüs testi pozitif çıkan Başkan Altun toplantıya katılmadan kendisi gibi testi pozitif çıkan eşi Fatma Altun ile birlikte Kayseri’ye dönerek evinde karantinaya girdi. Karantina günlerini anlatan Altun, “Eşim ile benim semptomlarımız hafif ilerledi. Koku ve tat alma duyularımızı kaybettik.  Buna karşılık nefes almada zorluk, ateş ve öksürük gibi ağır semptomlar yaşamadık. Biz karantinadayken en çok yakınlarımız tedirgin oldu. 14 Gün boyunca çocuklarımızı, anne ve babalarımızı göremedik. Dostlarımız ile temas kuramadık. Bu bizi çok etkiledi. En çok da onları etkiledi. Testimizin pozitif çıkması ile birlikte çevremizde bizim adımıza bir tedirginlik oldu. Bu durum maddi durumu iyi olmayan vatandaşlarımızda daha sıkıntılı bir dönem oluşturabilir. Bu süreçte sağlık il müdürlüğü tarafından verilen ilaçları kullandık. Şunun altını çizmemiz gerekiyor. Bu hastalığı yakalandığınızda sadece sizi etkilemiyor. Yakın çevrenizi de olumsuz yönde etkiliyor. Bunun bilincinde olarak lütfen herkes tedbirlere uysun”  dedi.

Bu hastalıktan herkes ölmüyor...

Bünyan Belediye Başkanı Özkan Altun, 14 günlük karantina sonrasında testinin negatif çıkması ile yeniden görevinin başına döndüğünü söylerken “Evimizde 14 günlük karantina sonrasında yaptırdığımız test negatif çıktı. İyileşerek görevimizin başına döndük. Bunu bir basın bülteni ile duyurduk. Bunun sebebi ise, bu hastalıktan herkesin ölmediğini göstermek. Yaşadığımız sıkıntıları anlatalım ki bu konu hakkında insanlarımız daha duyarlı olsun.  Her ne kadar semptomlarınız ağır seyretmese bile çevreniz ve sizin açınızdan çok sıkıntılı bir süreç oluyor. Bunun için tüm vatandaşlarımızın kurallara özellikle de maske, mesafe temizlik kuralına harfiyen uymalarını rica ediyorum. Bu günleri kimsenin yaşamasını istemem” dedi.

(Haber: Erhan KAN)

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —