BUNLAR KİM KARDEŞİM!

BUNLAR KİM KARDEŞİM!

Trendyol Süper Lig temsilcimiz Mondihome Kayserispor’da FIFA’dan 2 dönem transfer yasağı geldi. Son 4-5 sezondur her dönem transfer yasağı ile gündeme gelen Sarı-Kırmızılı camiaya yine transfer yasağı geldi.Sportif ve ekonomik olarak sıkıntılar içerisinde bulunan Mondihome Kayserispor, kurumsal olarak da problemler ve sorunlar bitmek bilmiyor. Sarı-Kırmızılı kulüp, son olarak kısa adı FIFA olan Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği tarafından transfer yasağı cezası aldı. FİFA, Süper Lig kulübü Mondihome Kayserispor'un "Bir sezon içerisinde 4 kez haksız fesih yapılmamalı" kuralını ihlal edildiği gerekçesi ile 2 dönem transfer yasağı cezası verdi.
Mondihome Kayserispor Kulübü, cezaya söz konusu Salifou Bombe Soumah, Jocelyn Janneh, Denis Alibec ve Andrea Bertolacci ile ilgili tüm ödemeleri gerçekleştirmesine rağmen fesih konusunda kurallara riayet etmediği için transfer yasağı aldı. Cezaya dair henüz resmi bir bildirim almayan sarı kırmızılı kulüp, avukatlar aracılığıyla FIFA nezrinde gerekli itirazları yapmak adına çalışmalar başlattı.

Bunlar kim…

Mondihome Kayserispor’un dönem transfer yasağına sebep olan 2 oyuncu Salifou Bombe Soumah ve Jocelyn Janneh. Bu isimleri taraftarın dahi kimse bilmemesi dikkat çekti.  Jocelyn Janneh, Sarı-Kırmızılı kulüp ile 2021-2022 Ahmet Çalık Sezonunda sadece 1 maçta forma giyme giyerken, Salifou Bombe Soumah ise Kayserispor ile sözleşme imzalamış ancak lisansı çıkartılmamış.  Bu oyuncuların yanı sıra yüksek maliyetle kadroya dahil edilen Andrea Bertolacci ile Denis Alibec’in takımdan ayrılmasına rağmen yapılmayan ödemeler sonrası FIFA’ya başvurduğu öğrenildi. Denis Alibec ve Andrea Bertolacci dışında kalan diğer iki yabancı oyuncu kim aldı, niye aldı? Sorusunu cevabını bekliyor. Sözleşme imzalanan bu oyunculara ne kadar ödeme yapılacak. Bu oyuncuları alan yönetim menajerlerine ne kadar ödedi veya ödeyecek. Mondihome Kayserispor Kulübü yasağa neden olan isimlerin maliyetlerini kamuoyuna açıklaması bekleniyor. 

İtiraz yapıldı…

FIFA tarafından 2 dönem transfer yasağı sonrası Mondihome Kayserispor Kulübü avukatları aracılığıyla gerekli itirazları yaptı. Konu ile ilgili Basın Sözcüsü Samet Koç yaptığı paylaşımda, “Büyük Kayserispor taraftarı, bir süre önce açıklanan kararla haksız fesihlerin konu edildiği transfer yasağı hükmüne itirazımız avukatlarımız tarafından yapılmıştır. Sürecin sonuçlanması ile birlikte kamuoyu bilgilendirilecektir.  Cezaya konu oyuncular Jocelyn Janneh, Salifou Soumah, Andrea Bertolacci ve Denis Alibec” dedi.

Öte yandan alınan bilgilere göre 2 dönem transfer yasağı gerekli ödemelerin yapılması durumunda kalkacağı öğrenildi.


GÜNDEM 10.05.2024 10:11:00 0