BABASINI KALP KRİZİNDEN KAYBETTİ, KALP DOKTORU OLMAYA KARAR VERDİ

BABASINI KALP KRİZİNDEN KAYBETTİ, KALP DOKTORU OLMAYA KARAR VERDİ

Başhekimliğini Doç.Dr.Serhat Koyuncu’nun yaptığı, bin 607 yatak kapasiteli, 747 bin 859 metrekarelik alana sahip olan Kayseri Şehir Hastanesi, bir çok hikâyeyi de içerisinde barındırıyor. 

Bu güzel hikâyelerden birisini de Kahramanmaraş depreminin 1.yıldönümünde Kardiyoloji uzmanlığını alan Dr.Emrah Çitil yazdı.

1994 Afşin-Kahramanmaraş doğumlu Emrah Çitil, “Uzmanlığımı 1 yıl önce Maraş depreminde şehit düşen vatandaşlarımıza adıyorum” diyerek duygu dolu anların yaşanmasını sağladı ve o günlerin unutulmaması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.

2017 yılında mezun olan Kardiyoloji uzmanı Dr.Emrah Çitil’in mücadele dolu öğrenim hayatını değiştiren önemli noktalar olmuş. 2017 yılında mezun olan Çitil, Tıpta Uzmanlık Sınavı’ndan (TUS) 1 gün önce babasını kalp krizinden kaybetmiş. “İşte o gün kalp doktoru olmaya karar verdim” diyen Kardiyoloji Uzmanı Dr.Emrah Çitil, “Uzmanlık sınavını kaçırdığım için yaklaşık 1 yıl Afşin’de pratisyen aile hekimliği görevinde çalıştım. 2018’de TUS’a girdim ve 17 Aralık 2018’de Kayseri Şehir Hastanesi Kardiyoloji Kliniğinde asistanlığa başlayarak hayalimdeki mesleği yapmaya başladım. 

Asistanlığım boyunca kendimi geliştirmek için tüm gayretlerde bulundum. Farklı tip sayısız hasta görmek için birçok nöbet tuttum. Ayrıca kardiyoloji eğitiminin haricinde kalp damar cerrahisi, çocuk kardiyolojisi, yoğun bakım, göğüs hastalıkları, nefroloji, endokrin ve genel dahiliye bölümlerinde eğitim aldım. Covid pandemisinde hastanemizin birçok servisinde aktif görev aldım” diyerek o günleri anlatıyor.

“KAYSERİ ŞEHİR HASTANESİ KAYSERİ İÇİN BÜYÜK ŞANS”

Personeli ile idari yapısı ile tıbbi cihazları ve makinaları ile Kayseri Şehir Hastanesi’nin bölge ve şehir için çok önemli bir kazanç olduğunu da dile getiren Kardiyoloji Uzmanı Dr.Çitil, “Sadece Kayseri’nin değil, bölgenin de ihtiyacını karşılayan bir hastane olarak Kayseri Şehir Hastanesi büyük bir kazançtır. Bu bakımdan hem Kayseri, hem de burada görev yapan kişiler olarak çok şanslıyız” dedi.

“UZMANLIĞIMI ŞEHİT DÜŞEN VATANDAŞLARIMIZA ADIYORUM”

Kardiyoloji Uzmarı Dr.Emrah Çitil, Kahramanmaraş depreminin acısını derinden hissedenlerin başında geliyor. “Deprem döneminde birçok yakınımın acısına şahit oldum” diyen Kardiyolog Uzman Doktor Emrah Çitil, “7 şubat 2024’te Kardiyoloji uzmanlığımı aldım ve uzmanlığımı şehit düşen vatandaşlarımıza adıyorum. Bu depremde yakınlarımın acısını yaşamış birisi olarak bunu söylüyorum” ifadelerine yer verdi.

HASTALARI İLE YAKINDAN İLGİLENİYOR

Kardiyolog Uzman Doktor Emrah Çitil’i uzmanlığını aldığı gün hastane çalışanları ve sevenleri de yalnız bırakmadı. Etrafında da çok sevilen bir doktor olan Kardiyolog Uzman Doktor Emrah Çitil, hastaları ile yakından ilgileniyor. Hastalarının en basit sorularını bile yanıtsız bırakmayan Uzman Doktor Emrah Çitil, hastaları tarafından da çok seviliyor. 


YAŞAM 16.02.2024 13:36:00 0