ATAŞ, SESLERİNİ DUYURMAK İÇİN KONTAK KAPATAN ESNAFIN SESİ OLDU

ATAŞ, SESLERİNİ DUYURMAK İÇİN KONTAK KAPATAN ESNAFIN SESİ OLDU

İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, art arda gelen akaryakıt zamları ve artan maliyetlerle birlikte sıkıntı yaşayan otobüsçü esnafına destek verdi. Seslerini duyurmak için kontak kapatan ve eylem yapan esnafın sesi olan Ataş, Şehirlerarası Terminalde esnafları dertlerini dinledi.  Esnaflar, Milletvekili Ataş’a, ilgisinden, mücadelesinden ve duyarlılığından dolayı teşekkür etti. Ekonomik sıkıntılar, artan girdi maliyetleri, akaryakıt zamları ile birlikte toplumun tüm kesimleri gibi otobüsçü esnafı da zor günler yaşıyor. Kepenk kapatma noktasına gelen esnaflara yenilerinin eklenmemesi için mücadelesini sürdüren ve AKP iktidarına çağrı yapan İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, Şehirlerarası Terminalde kontak kapatma eylemi yapan esnafları dinledi. Artan maliyetler nedeniyle iş yapamadıklarını, yolcu sayısının gideri karşılayamaz hale geldiğini kaydeden esnaflar, sıkıntılarını anlatarak, yaşadıkları duruma isyan etti.

ESNAF: ELLİ YILDIR YAPTIĞIMIZ BABA MESLEĞİ BAŞIMIZA BELA OLDU. YOLCULARA BİLET FİYATI SÖYLERKEN UTANIYORUZ

Kayseri Şehirlerarası Otobüs Terminalinde esnafla bir araya geldiklerini söyleyen Milletvekili Dursun Ataş, “Esnafımız, ‘Her gün gelen akaryakıt zamlarına dayanamıyoruz. Elli yıldır yaptığımız baba mesleği başımıza bela oldu. Yolculara bilet fiyatı söylerken utanıyoruz’ diyerek kontak kapattılar. Sorunlarının takipçisiyiz. Yanlarındayız. Az kaldı” dedi.

AKP, 20 YILIN SONUNDA HALKIN UMUTLARINI YOK ETMİŞ, ÜLKENİN BİRİKİMLERİNİ VE MİLLETİN ELİNDE AVUCUNDA NE VARSA TÜKETMİŞTİR

Otobüsçü esnafının da diğer esnaflar gibi sıkıntı içinde olduğunu dile getiren İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, iktidarın ne yazık ki bu feryadı duymadığını söyledi. Vatandaşın otobüs bileti alamaz, esnafın da artık kontağı çeviremez hale geldiğini ifade eden Ataş, “Her gün, neredeyse her şeye zam geliyor. Zamlar çekilmez boyutta. AKP’nin içinden çıkılmaz ekonomi modelleri ve yönetimi her kesimi derinden yaralıyor. İnsanlar artık her geçen gün artan hayat pahalılığı nedeniyle çıkış arıyor. AKP’nin sonu gelmiştir. AKP’nin artık bu topluma verecek bir şeyi kalmamıştır. Bu olumsuzlukların sorumlusu olan AKP, 20 yılın sonunda halkın umutlarını yok etmiş, ülkenin birikimlerini ve milletin elinde avucunda ne varsa tüketmiştir. Vatandaş her geçen gün yoksulluğa sürüklenmiştir” dedi.

BİRİLERİ SARAYLARDA SEFA SÜRERKEN, MİLLET HER GEÇEN GÜN DAHA DA KÖTÜYE GİDİYOR

“Birileri saraylarda sefa sürerken, millet her geçen gün daha da kötüye gidiyor” diyen Milletvekili Dursun Ataş, “Çiftçi kaybediyor, esnaf kaybediyor, memur kaybediyor, asgari ücretli kaybediyor, emekli kaybediyor. Millet kaybederken, AKP’nin beyin yakan ekonomi modeliyle birileri, yani yandaşlar, ballı maaşlılar kazanıyor. Servetlerine servet katıyor” şeklinde konuştu.

ZENGİNLERİN, LÜKS VE ŞATAFATIN İKTİDARI AKP’Yİ ESNAFIN FERYADINI, BU TALEPLERİNİ DUYMAYA DAVET EDİYORUZ

Esnafın motorinde ÖTV, KDV indirimi, SSK, otoyol, terminal giriş-çıkış gibi indirim talepleri olduğunu da dile getiren Ataş, “Elmas, yat ve teknede ÖTV uygulamayan, vergi almayan bu zenginlerin, lüks ve şatafatın iktidarı AKP’yi esnafın feryadını, bu taleplerini duymaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

İKTİDAR ALGI OYUNLARI İLE GERÇEKLERİ SAKLIYOR

“İktidarın tüm dünyada akaryakıt fiyatları artıyor, enflasyon yükseliyor” diye algı yaratmaya çalıştığını dile getiren Ataş, “Gerçekler öyle değil. Brent petrolün fiyatındaki artış oranı ile gelen zamlar arasında büyük farklar var. İktidar algı oyunları ile gerçekleri saklıyor. Sürekli düşman arayarak halkı yanıltmaya çalışıyor” dedi.

ESNAF AYLARDIR ZARAR EDİYOR. BU KONUDA ÇÖZÜM BULMASI GEREKEN AKP İKTİDARININ TEK ÇÖZÜM ÖNERİSİ İSE SABIR! BU VATANDAŞ SİZE 20 YILDIR SABREDİYOR

Bugün kiminle konuşsak, kiminle dertleşsek her kesimin kan ağladığını ve geleceği göremediğini, gelecekten yana endişe içinde olduğunu belirten İYİ Parti Kayseri Milletvekili Dursun Ataş, otobüsçü esnafının yaşadığı sıkıntılara dikkat çekerek, “Otobüsçü esnafı hareket edemez hale geldi. Akaryakıt zamları bir yanda, geçiş ücretleri diğer yanda. Esnafın geliri yok, ama her geçen gün artan gideri var. Yakıta zam gelince esnaf çaresiz kalıyor ve bunu bilete yansıtıyor. Hal böyle olunca bilet zamlanıyor, vatandaş memleketine, köyüne gidemiyor. Vatandaşlarda köyünü, memleketini unuttu. İnsanlar da sevdikleri ile bayramda, tatilde kavuşamıyor. Bilet satılmayınca otobüsler boş gidiyor, giderler karşılanamıyor. Esnaf aylardır zarar ediyor. Bu konuda çözüm bulması gereken AKP iktidarının tek çözüm önerisi ise sabır. Vatandaş daha ne kadar sabredecek? Bu vatandaş size 20 yıldır sabrediyor. Artık bıçak kemiği de deldi geçti. Vatandaşımız seçimi bekliyor. Vatandaş, bu iktidardan bıktı, usandı ve bir an önce seçim olsun, bizi kurtarın” diyor.  İlk seçimde bu millet bu yoksulluğu yaşatan AKP iktidarına gereken cevabı sandıkta verecek. İyilerin iktidarında da Türkiye her alanda iyi olacak. Genel Başkanımız sayın Meral Akşener’in dediği gibi, ‘Onlar kirli zihniyetlerinin çamurunda yuvarlanırken; biz bembeyaz, tertemiz bir sayfa açmaya geliyoruz’. Türkiye hak ettiği günlere İYİ Parti ile kavuşacak” diye konuştu.

 


GÜNDEM 20.06.2022 14:30:00 0