ALKIŞLIYORUZ

ALKIŞLIYORUZ

Atatürkçü Düşünce Derneği ile Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin dün içleri ısıtan işbirliği ile yıpranan Türk bayrağının değiştirilmesinde verdiği katkılara Gazete Kayseri olarak ön ayak olmaktan gururluyuz.

Gazetemizin dün çıkan baskısında manşet haberimiz olan “BİR BAYRAK DA ADD’YE LÜTFEN” haberi sonrasında yaşanan sıcak gelişmeler içleri ısıttı. Yıpranmış bayrak yerine Büyükşehir Belediyesi yenisini gönderirken, Atatürkçü Düşünce Derneği ise kibar şekilde kabul ettiği bayrağı aynı gün yıpranmış bayrağın yerine astı. İki kurumun “Bayrak hassasiyeti” alkış aldı.

 Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şubesi’nin penceresinde asılı duran solmuş ve yıpranmış Türk Bayrağı’nı gören vatandaşlar, bu hassasiyeti ile bilinen Memduh Büyükkılıç’a seslenmiş ve “Başkanım lütfen bir bayrak da ADD’ye” demekten kendini alamamıştı. Bu durum gazetemizde manşet olurken, yaptığımız Erhan KAN imzalı haber kısa sürede etkisini gösterdi. Haberimizi okuyan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın talimatı sonrasında Belediye Basın Sorumlusu İbrahim Özçekiç, Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Kemal Ceylancı ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bu görüşmede Özçekiçi’in “Gazete Kayseri’de yer alan haber için arıyorum. Başkanım bu bayrağı değiştirmek için sayın Başkanımız Memduh Büyükkılıç talimat verdi” demesine ADD Kayseri Şube Başkanı Kemal Ceylancı ise, “Bu teklifinizi memnuniyet ile karşılarız. Aynı hassasiyetleri paylaşıyoruz. Daha öncede belediyemiz bayrak konusunda destek olmuştu” diye kibar bir karşılık verdi. Bu gelişmenin ardından bayraklar yola çıktı ve ADD Şube binasında Başkan Kemal Ceylancı tarafından karşılandı.  Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Kemal Ceylancı gazetemize yaptığı açıklamada, “Derneğimize ait olan bayrağımız sıcak, güneş ve yağmurdan dolayı biraz solmuştu. Biz genel merkezden Atatürklü bir bayrak talep etmiştik. Halen pandemiden dolayı gelmedi. Bu bayrağımızın yıpranmış olduğunu görerek hassasiyet göstermesinden dolayı kendilerine teşekkür ederiz. Gönderdikleri bayraklarla bizi onurlandırdılar. Ayrıca dernek ve şahsım adına Büyükşehir belediyesi başkanımıza ve Basın yayın müdürü İbrahim beye ayrı ayrı teşekkür ederim. Sizlere de duyarlılığınızdan dolayı ayrıca gazetenize ve gazeteniz çalışanlarına teşekkür ederiz” dedi. Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Atatürkçü Düşünce Derneği Kayseri Şube Başkanı Kemal Ceylancı’nın birlikte gösterdikleri bayrak hassasiyeti ve ortaya koydukları ortak tavır, şehirde ki birlik ve beraberliği bir kez daha gözler önüne sererken alkış aldı. Gazete Kayseri olarak, hem haberimize anında tepki veren iki kuruma hem de ilimizdeki Türk Bayrağı hassasiyetine bir kez daha teşekkür ederiz.   Haber: Erhan KAN Foto: Memduh BORAZAN


GÜNDEM 9.10.2020 18:25:00 0