2 GALİBİYET PARASINA ŞAMPİYONLUK

2 GALİBİYET PARASINA ŞAMPİYONLUK

Bellona Kayseri Basketbol Başantrenörü Ayhan Avcı Gazete Kayseri'ye bir birinden önemli açıklamalarda bulundu. Herbalife Nutrıtıon Kadınlar Basketbol Süper Lig temsilcimiz Bellona Kasyeri Basketbol, yarın evinde oynayacağı Samsun Canik Belediye maçı hazırlıklarını sürdürüyor. Başantrenör Ayhan Avcı yönetiminde günde tek antrenman ile sürdüren Sarı-Kırmızılı temsilcimizde keyifler yerinde.

Bir birinden önemli açıklamalarda bulunan Ayhan Avcı, "Bu sezon maddi yatırım yapmadık ama kadro sal olarak yatırım yaptık. Kadromuza özellikle 3-4 tane genç oyuncu transfer ettik.  Kariyerlerinin en önemli dönemlerini Kayseri'de geçirmiş 3 tane oyuncumuz geri aldık.  Bence bu transferler çok anlamlıydı.  Bir tane de tabi ki risk yaptık ve yapmak zorundaydık hem maddi hem de manevi anlamda.  Yabancılarımızın yaşı çok küçük ve yeni mezun yabancılar aldık.  Bu takibi bizim için bir riskti.  Aldığımız 4 yabancının 3 tanesi 1999 doğumlu ve yeni mezun oyuncular. Oyuncular ilk defa Avrupa'ya çıktılar.  Bundan da 3'de 2 tutturabildik.  1 tane uzun oyuncumuz bize hiç katkı sağlayamadı ve fesih etmek zorunda kaldık.   Yabancı oyuncularımdan çok memnunum. Özellikle guard oyuncumuz Thysa Harris rakamlara göre muhteşem verim verdiğini ve elimizde tutabilir miyiz bilmiyorum ama keşke uzun yıllar tutsak. Dördüncü yabancı konusunda sorun yaşadık.  Jacki Gemelos'un bir sakatlığı vardı ve bizim için o skoru yükünü taşıyacak bir oyuncuydu ve çok tecrübeli. Bu pandemiden dolayı normalde 1 ayda dört maç oynayıp, 4 maç kaçıracağımızı hesap ederken federasyonun maç programı doğal olarak değiştirmesinden dolayı 8 maça çıktı.  4 maçtık absürde edeceğimiz yenilgi veya takımın çok genç olması zamana ihtiyacı olması bir anda 1 ay da 8 maçla bizi çok zor duruma soktu. Allah'tan bu maçlardan 1'ini kazanabildik. Çünkü bütün maçlar çok zor geçti.  Bu maçların hepsinde en büyük sorunumuz çocuklardan ben müthiş memnun kaldım. Bir tek Adana Basketbol maçını bence daha iyi oynayabilirdik,  iyi oynadığımızı söyleyemem. Fenerbahçe maçını ayırıyorum çünkü güç dengemiz çok fazlaydı. Onun dışındaki bütün maçlar ribaunt içini halledebilseydik daha farklı olurdu. Esra çok yalnız kaldı. O bölgede oynayan uzun oyuncumuzu göndermiştik ve ondan sonra oyuncu bulamadık.  Pandemiden dolay bir de öyle sıkıntı var.  İnsanlar seyahat etmek istemiyor,  iyi oyuncular evlerine kalmak istiyorlar.  Çok sıkıntı bir süreç geçirdik ama bu sıkıntı sürece rağmen biz çok iyi antrenman yapıyoruz.  Çok genç bir takımız.  Ben hep diyorum bu takım Ocak ayında çok farklı noktaya gelir.  Hala bunu iddia ediyorum. Yabancı oyuncularınızı doğru seçip, hedef oyuncuları her zaman çok doğru seçmek lazım. Biz hala Jacki Gemelos'tan tam verim alamıyoruz.  Sakatlığı yeni geçti.  2-3 hafta içerisinde daha iyi duruma gelecek.  Jacki Gemelos'tan çok şey bekliyoruz. Ama eğer olmazsa o da bizi sıkıntıya sokacak" diye konuştu.

“Bize çok katkı sağlayacaklar”

Jacki Gemelos ve Kalani Brown tamamen adapte olmaları halinde çok katkı sağlyacaklarını ifade eden Ayhan Avcı, “Uzun oyuncu konusunda yeni bir transfer yaptık. İlk defa bizimle beraber.  Çok iyi bir oyuncu kendisi Meyler Üniversitesinden mezun kendisi.  Amerika'da çok iyi bir üniversite.  Çok dominant bir oyuncu fakat biraz kilo problemi yaşamış bu yaz.  Benim tahminim 1 ay içerisinde kendisi fitleşir ve bize çok daha katkı sağlar. 2.02 boyunda çok önemli bu bizim için.  Bizim en eksik olduğumuz yer ribauntlar.  Esra'ya çok yardımcı olacağını düşünüyorum ve bize çok üste taşıyacaktır.  Biz ortalama çünkü 20-25 hücum ribauntu veriyoruz rakiplerimize.  Yaklaşık 20-25 sayıda ikinci atıştan yiyoruz.  Ona rağmen maçlarda az bir farkla kaybetmemiz zaten matematik gösterge olarak görülüyor.  Ben çok umutluyum takımdan.  Jacki Gemelos ve Kalani Brown tamamen montajı sağladıktan bize çok katkı sağlayacaklar” dedi.

“Takımdan çok umutluyum”

Genç bir takım olduklarını ve gelecek adına hem Avrupa'da hem de Türkiye Liginden beklentilerin yüksel olduğunu belirten Avcı, “ Ben bu takımdan çok umutluyum.  Tabi önce Avrupa'da önce grup çıkmalıyız.  Babil sistemi dedikleri tek maçla oynatılacak bir yerde toplanılacak. Muhtemel organizasyonu biz alacağız. Kendi sahamızda oynayacağız ve gruptan çıkacağımızı düşünüyorum.  İlk 2 takım çıkıyor.  Çıktıktan sonra Mart ayında ikinci Babil var.  Daha sonra da final four olacak. Euro Ligden bu sezon takım aşağı inmeyecek.  Bu da bir avantaj.  Hem Avrupa'dan çok umutluyum hem de Türkiye Liginin ikinci yarısında takımdan çok ümitliyim.  Bizim için ligin ikinci yarısında ilk 8'de yer alıp bir sene sonraki Avrupa kupalarına katılım elde etmek.

“Zor bir dönem yaşıyoruz”

Pandemi nedeniyle zor günlerden geçtiklerini ve en çok sıkıntıyı kendileri yaşadığını söyledi. Avcı, “ Dünya'da Türkiye pandeminin zirve dönemini yaşıyoruz.  En kötü zaman şuan.  Bundan sonrasını kimse kestiremiyor. Ben düzeleceğini sanıyorum ama tamamen düzelmesi ne kadar sürer bilmiyorum.  Benim gönlümden geçen Şubat ayı itibari ile seyirciler sayısal anlamda salonlarının duruma göre alınabilir.  Ocak orta veya Şubat ayının başına kadar seyirci olacağını ne Avrupa'da ne Türkiye olacağını düşünmüyorum. O çok kötü oldu bize. Yine kötü oldu bize iyi hazırlandığımız bir maçtı. Yol bizim için her zaman bir dert.  7-8 saat otobüs ile yolcuğunu yapıyorsunuz.  Gittik, keşke gitmeden belli olsaydı ama maalesef işler öyle yürümüyor.  Pandemiden en çok biz etkilendik sezon başından beri.  5-6 kişi bizde korona virüs oldu.  Şimdi diğer takımlar muazzam bir şekilde artış olmaya başladı. 

“2 galibiyet parasına şampiyonluk”

Takıma sadece Bellona'nın destek verdiğini ve belediyeden bir şey göremediklerini söyleyen Avcı, “İlgi olarak iyi gitmiyor açık söyleyim. Bana bazen eleştiriyorsun diye ama söylüyorum. Şuan da bize sadece Bellona destek veriyor.  Alpaslan Baki Ertekin'in desteği var.  Belediye ile ilgili parasal sıkıntılarımız var.  O bizim için önemliydi çünkü 12 yıl boyunca bu takım belediyeden aldığı parayla ayakta durmuştu. Mehmet Özhaseki başkanda sağ olsun çok destek vermişti. Bu sene aynı şeyleri söyleyemeyeceğim.  Bu sezon sadece Bellona desteği var ve de iddiadan gelen para var.  Aslında bizim bütçemiz zaten 10 ile 14.sıra arası. Kâğıt üzerinde bütçemiz böyle.  Bu sezon oyuncular ile 2'şer 3'er yıllık sözleşme imzaladık. Bu takım hiçbir şekilde kapanmaz ve hiçbir şekilde düşmez.  Kimse ondan şüphe etmesin ama istediği yere gelmesi için para olması gerekiyor.  Para ödemekte zorlanıyoruz.  Basketbolda çok paralar dönmüyor. Bir futbol maçının galibiyetine benim 1,5 yıllık sezonum geçer.  İkin futbol maçı galibiyetine ben şampiyonluğa oynarım.  8 milyonu verin imzalayalım. Çünkü bizim paralarımız çok büyük değil.  500 bin TL veya 1 milyona biz rahatlayacak durumdayız” şeklinde konuştu.

“Hedef 5'de 5 yapmak”

Ligin ilk yarısında kalan 5 maçlarını kazanmak istediklerini dile getiren Ayhan Avcı, “Bundan sonraki hedefimiz kalan 5 maçımız var devre itibariyle. Devresel söyle bir planımız var ancak açıkçası ilk 8'e girelim Türkiye Kupasına gidelim derdimiz değiliz ama bu 5 maçtan 5 galibiyet almak istiyoruz” dedi. Röportaj: Memduh BORAZAN

 


SPOR 27.11.2020 11:50:00 0