Sami DAYANGAÇ


YOLLAR

Çevre illerin otobanları, hızlı trenleri yapılıp hizmete açılınca elbette kıskanıyor, Kayseri tabiri ile karnımız almıyor. Bu da son derece doğal.


 

Çevre illerin otobanları, hızlı trenleri yapılıp hizmete açılınca elbette kıskanıyor, Kayseri tabiri ile karnımız almıyor. Bu da son derece doğal. Bu şehir başbakan, cumhurbaşkanı çıkardı, en büyük desteği verdi, elbette karşılığını almalıydı. 5 dönem oyunu artırarak örneği ve benzeri olmayacak şekilde Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Mehmet Özhaseki, çıtayı o kadar çok yükseltti ki, Özhaseki'nin icraatları devletin icraatlarının yerine geçti.

Daha önce de defalarca yazdık, hızlı tren bu şehrin önceliklerinden değildi, ama şehrimize gelen her siyasi hızlı tren deyince beyinlere kazındı. Hayatında hiç trene binmeyen ve binmeyecek olan da bu şarkıya eşlik etti. Bu şehre hızlı tren gelmeli... Sonra bir baktık Niğde otobanı açılmış. Kıskandık. Geçenlerde Kırıkkale'ye hayırlı bir iş için gidip geldik. Ne yazık ki yol yaklaşık 10 Km. bölümde yine tek şeride düşüyor. Önünüze bir tır, kamyon vs düşerse uzun konvoy oluşuyor. Bu bölümü atlatsanız da bir de Kırşehir sıkıntısı var. 100 metrede bir ışık var. Ana arter biraz uzun yansa, tali yol az yansa uzun bekleme ve kuyruk oluşmayacak. Gidin ve görün sıkıntıyı.

Şehrimizde diyelim futbol hocasısınız, müzisyensiniz… vs. vs. ‘Neden görev almıyorsun?’ sorusunun cevabı ‘Özhaseki istese büyük takım hocalığı yaparım, müzik piyasasında büyürüm’. Bizde yoldan şikâyet edenlerden hep duyduğumuz “Erdoğan istese bunlar çözülür”. Erdoğan hangi biriyle uğraşsın? İçeride ve dışarıda o kadar çok mücadele edilen şer cephesi varken.

Dışarıdakileri anlarız elbette ama ya içeridekilere ne demeli? AK Parti sürekli savunmada kalınca ne yazık ki bu tür söylem ve eylemler devam ediyor. Tayyip Erdoğan hangi biri ile mücadele etsin? Bir bakanımızdan aynen şunları duyduk: “Gece bir konuyu görüşmek için çağrılmıştım, içeri girdiğimde yorgundu, dilerseniz bir başka zaman diliminde geleyim” dediğimde, “Zaman yok bu böyle devam edecek” demiş, Bakan Bey görüşme yapıp çıktığında dışarıda 3-4 kişinin beklediğini hayretle görmüş. Erdoğan, pek çok gün 2 saat uyku ile çalışıyormuş. Ne güzel değil mi, bir mavra at, git devril yat. Erdoğan da millet için çırpınsın…

Kişisel görüşümüz o ki, hızlı trenden önce de, havaalanından önce de Kayseri Ankara otoyolunun duble olarak faaliyete geçmesi önemlidir. En çok seyahat edilen yol burasıdır.

AK Parti İl Başkanı Sayın Çopuroğlu, ekibiyle birlikte, özellikle Ramazan ayında çok başarılı, hayır hasenat işleri yapmış ve çok da dua almış. Allah razı olsun. Ama şahsen İl Başkanı’ndan beklentimiz Kayseri-Ankara yolunun duble olarak hayata geçmesini sağlamasıdır. Başbakan, cumhurbaşkanı çıkaran şehrin başkent bağlantısı bu desteği ile doğru orantılı olmasıdır.