Erhan KAN


YENİ SEZON YENİ HEYECAN

Bölgesel Amatör Lig ve Süper Amatör Küme karşılaşmaları bu hatasonu başlıyor.


Bölgesel Amatör Lig ve Süper Amatör Küme karşılaşmaları bu hatasonu başlıyor. Bir anlamda amatör sahalardaki futbol özlemi son bulacak. Pandeminin en büyük darbeyi vurduğu alanlardan biri olan amatör futbolda neredeyse iki yıldır resmi maç oynanamıyor. Amatör futbolcular ve antrenörler bu süreç zarfında sadece profesyonel ligleri takip etmekle yetindi. Özellikle BAL’da mücadele eden oyuncular bu süreçte maddi olarak büyük kayıplar yaşadı. Tüm bunlar geride kaldı ve artık ligler yeniden kaldığı yerden başlıyor.

Pandeminin açtığı yaralar çabuk kabuk bağlamayacak elbette. Sahalardan uzak kalan oyuncular ki bunun büyük bölümünü evden çıkma yasağı ile geçirildiği için ciddi anlamda performans düşüklükleri olacak. Kadrolarını o zamanki şartlara göre yapan takımların yaş ortalamaları hiç maç oynamadan iki yaş arttı. Maddi zorluklarda işin cabası.

Ama kabuk bağlaması için artık herkes elinden geleni yapacak. Taşın altına elini koyacak olan isimler ile birlikte işler yavaş yavaş normale dönecek. Bölgesel Lig temsilcilerimizi birbirinden zorlu maçlar beklerken ilk hafta Kayseri derbisine ev sahipliği yapacak. Yahyalıspor kendi evinde Emar Grup FK’yı ağırlayacak. Süper Amatör Küme’de ise başlama vuruşu Cumartesi günü Sümer Stadı’nda Buğdaylıspor-Kocasinan Şimşekspor maçında yapılacak.

Bazı yenilikler ve mecburiyetler var elbette. Pandemi kurallarına uygun olarak oyuncu, teknik ekip ve yöneticilerden aşı kartı talep edilecek. Maç öncesi ve sonrası önemli kurallara riayet edilmesi maçların sorunsuz oynanması için çok önemli. Herkesin yeni normallere alışması gerekiyor. Ancak ilk bir iki hafta bu konularda bazı problemler yaşanacağını ön görmek zor değil. Biraz daha bu konularda özellikle uygulamalar tam anlamıyla oturana kadar biraz esneklik yapmak kimseye zarar vermez. Sağlık konusunda elbette esneme söz konusu olamaz ama diğer konularda biraz daha dikkatli olunabilir.

Yeni sezonda tüm amatörlere kazasız, belasız, sakatlıksız bir sezon diliyorum. Şimdiden büyük mücadeleye katılan tüm takımları da bu mücadeleye katılma medeni cesaretini gösterdikleri için tebrik ediyorum. Yeni sezon, yeni heyecan herkese hayırlı olsun