Ömer Faruk HAMURCU


YEDiNCİ YARGI REFORMUNA HUKUKÇULAR NE DİYOR?

Arabulucu Avukat Nihat Şimşek İle yaklaşık 2 saat süren bir sohbet gerçekleştirdik.


Arabulucu Avukat Nihat Şimşek İle yaklaşık 2 saat süren bir sohbet gerçekleştirdik. Bilindiği gibi Nihat bey “Adalet Bakanlığı arabuluculuk kurulu Üyesi” aynı zamanda yine avukat sıfatıyla “kanunlar kurulunda” görev yapan birkaç hukukçudan biri.

Hazırlanmakta olan yedinci yargı paketindeki değişikliklere değinirken yeni paketten ülkemiz adına çok umutlu olduğunu söyledi. Söz döndü dolaştı kalkınma konusunun o ülkenin Hukuk sistemi ile yakından ilgili olduğu analizlere.

Avukat Nihat Şimşek, bir ülkenin yabancı sermayeye cazip gelmesi ve yatırım yapılabilmesi için, o ülkenin hukuk sistemine güvenle ilgili olduğunu belirterek, kendi başından geçen bir olayı somut örneklerle anlattı.

Afrika’da kendi müvekkili olan bir iş adamının altın rezervine sahip olan şirketine uluslararası ortak bulamadığından yakındıklarını söylediğini belirtti. Şirketin altın kaynaklarının getirisini bilmelerine rağmen ülkedeki hukuk sisteminin yatırımcıları korkuttuğunu ve o ülkeye bırakın yatırım yapıp ortaklık kurmayı çivi bile çakmakmadıklarını vurguladı.

Zaten dünyadaki hukuk sistemleri ile o ülkenin kalkınmışlık düzeylerine birlikte bakıldığında bu tezin ne kadar doğru olduğu görülecektir. Bu gerçekler göz önünde bulundurulunca yeni yargı paketi hazırlanırken iş dünyasının temsilcileriyle neden görüş alışverişi yapıldığı daha iyi anlaşılacaktır.

BIR SOBA YAKTI TÜM TÜRKiYE’NiN YÜREĞİNİ ISITTI

Yer Develi.

Evde sağlık hizmetleri biriminde görevli sağlık memuru Ali Tomu, yalnız başına kalan Aydın amcanın tedavisini yaptıktan sonra kendilerinden bir isteği olup olmadığını sorar “Evladım sobamı yakıp öyle gider misiniz?” cevabını alınca büyük bir memnuniyetle isteğini yerine getirir.

Bu hareketiyle fedakar Sağlık memuru, Aydın amcanın odasını ısıtmak için sobayı yakmıştı ama ısınan tüm Türkiye’nin yüreği oldu. Bu asil davranış pandemi sürecinde morallerimizi yükseltti.

“Yalnız değilsiniz” denilerek birlik ruhu içerisinde, paylaşarak dayanışarak bu badireyi atlatabileceğimizi bir kez daha gösterdi.

O Sağlık memuru Ülkemizde fedakarca görev yapan binlerce Sağlık görevlisinden biri.

Topyekün mücadele ettiğimiz bu sürecin en ön safında sağlık Teşkilatı ve onun fedakar çalışanları gelmekte.

Son yıllarda hizmete açılan şehir hastaneleri ve sağlık kuruluşlarına, çalışanların  inancından kaynaklanan İnsan sevgisi de eklenince örnek bir mücadeleye tanık oluyoruz.

Bu süreçte canını dişine takarak insan üstü bir gayretle görev yapan sağlık teşkilatındaki doktor hemşire hasta bakıcı ambulans şoförü ve istisnasız her kademedeki bütün çalışanlarına şükran borçluyuz.

Sağlık sektörünün hangi kademesinde olursa olsun görev yapmak için o kişide insan üstü bir fiziksel ve ruh yapısının olması gerekir.

Bu zorlu çalışmaya bir de tüm dünyayı kasıp kavuran Pandemi sürecinde yaşananları eklersek nasıl bir stresin altında olduklarını çok net anlarız. Yalnız değilsiniz.

Kalplerimiz Sizinle...

 

NE OLDU?

Sağlık Bakanlığı ve Çinli Biyoteknoloji firması tarafından imzalanan protokol ile korona virüse karşı geliştirilen aşının 2. dozunun yapılmasının ardından aşı gönüllülerinde yan etki görülmedi.

Türkiye-Çin ihracat treni, Kayseri'ye ulaştı TÜRKİYE'den Çin'e geçen 4 Aralık'ta İstanbul'dan yola çıkan ilk ihracat treni, Kayseri'ye ulaştı.

KAYSERİ'de jandarmanın düzenlediği DEAŞ operasyonunda, Suriye uyruklu 2 kişi gözaltına alındı.

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi (NNYÜ) Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ve Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu ile 4 bilim insanı, dünyanın en etkili bilim insanları listesinde yer aldı.

Sağlık Bakanlığı ve Çinli Biyoteknoloji firması tarafından imzalanan protokol ile korona virüse karşı geliştirilen aşının 2. dozunun yapılmasının ardından aşı gönüllülerinde yan etki görülmedi.

KİM DEDİ, NE DEDİ?

İKUM Müdürü Doç.Dr. Zafer Sezer, herşeyin yolunda gitmesi halinde yerli aşının 2021'in ilkbaharında hazır olacağını dile getirdi.

AGÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Piskoloji Bölüm Başkanı Dr. Ahmet Çoymak "fiziksel mesafeyi arttıralım, sosyal mesafeleri azaltalım" dedi.

Gıda Mühendisleri İl Temsilcisi Ergül Aslantürk “sisli dönemlerde gıda sahtekârları hiç durmuyor” dedi.

Kayseri Tabip Odası Başkanı Dr. Mehmet İlhan Şahin "Cehalet okumakla giderilemeyecek bir şeydir" dedi.

Kayserispor Basın Sözcüsü Mustafa Tokgöz “Korona, sakatlıklar, finans sıkıntısı, bizi zor durumda bırakıyor” dedi.