Dursun AÇIKYÜREK


YAZIK OLDU, ÇOK YAZIK

Kayserispor’da Teknik Direktör Hikmet Karaman daha önceki karşılaşmaların aksine bu karşılaşmada İlhan Parlak ile başladı.


Kayserispor’da Teknik Direktör Hikmet Karaman daha önceki karşılaşmaların aksine bu karşılaşmada İlhan Parlak ile başladı. Gavranovic’in arka adalesinde sertleşme olması Teknik Direktör Kara-man’ı böyle bir değişikliğe itmiş olmalı.
Sarı-Kırmızılı ekip hayati önem taşıyan karşılaşmaya baskılı başladı. Bir yandan     da savunma güvenliğine de dikkat etti. Onur sağ bekte yerini alırken, Campan-haro da defans-forvet hattında bağlantıyı kurmaya ve atakları yönlendirmeye çalıştı.
Bu karşılaşma Kayserispor için ne kadar önemliyse, Göztepe için de o kadar önemliydi…
Bu kadar önemli karşılaşmada Kayserispor taraftarının maça olan ilgisi ise hayal kırıklığı noktasındaydı.
18.dakikad Nwobodo ile çarpışan Kemen yürekleri ağızlara getirdi. Kayserispor, rakibine göre daha istekli oynadı ilk 15 dakikada ancak, Göztepe yarı alanında istediklerini yapamadı. Kayserispor aradığı golü 31.dakikada buldu. İlhan Parlak Kolovetsios’un faul atışında topa dokundu direkten dönen topu takip eden İlhan Parlak kendi vurduğu topu tamamladı ve golü attı. 
Aradığı golü bulan Kayserispor taraftarının da desteğiyle ikinci gol için baskı yaptı. Göztepe ilk yarı boyunca Halil ile etkili olmaya çalıştı ancak Kayserispor, Halil’i çok iyi kilitledi ve etkili olmasını önledi.  Gol pozisyonu olarak kısır geçen karşılaşmanın ilk yarısını Yukatel Kayserispor tek golle önde tamamladı. Soyunma odasına 1-0’ın verdiği avantaj ile giren Kayserispor’da Karaman’ın hesapları ilk yarıda tutmuş oldu.
Yukatel Kayserispor ilk yarıdaki 11’i ile     ikinci yarıya başladı…
İkinci yarının başlarında Göztepe’de tüm ataklar Halil ile bir şekilde kesişti. 
Kayserispor geriye yaslandıkça Göztepe yürekli oynamaya başladı. Yukatel Kayserispor buna rağmen kalesinde tehlikeli atak görmedi ve dikkatli oynadı. Kolovetsios-Hosseini ikilisi bu maçta en çok çekindiğim ikiliydi. Golde rakibi takip edemeyen defans en önemli hatasını yaptı ve Göztepe’nin golü bu şekilde geldi.  
Maçın en önemli anı 65.dakikada İlhan Parlak’ın kontratakta ceza alanı dışına çıkan kaleci İrfancan’ı geçip dışarı vurduğu andı. Bu dakikada Kayserispor golü bulsa maç 65’de Göztepe için bitmiş olacaktı. Kayserispor 72’de büyük bir tehlike atlattı. Bu dakikada kaleci Lung’un yüzde yüzlük kurtarışı adeta Göztepe’nin en şanssız anı, Kayserispor’un da şanslı anıydı… 
Göztepe soldan kullanılan serbest vuruşta Arslanagic’in kafa golüyle eşitliği yakaladı. Yan hakemin ofsayt kaldırdığı, orta hakemin ofsaytı verdiği pozisyon VAR’dan döndü ve Göztepe skoru 1-1’e getirdi. 82’de VAR incelemesi 84’de gol ile sonuçlandı. 
Geriye yaslanan Kayserispor adeta golü çağırdı. Lung bir pozisyon önce golü önledi, ancak sonrasında golü kalemizde gördük.  Yan toplarda defans çaresiz kaldı. Buna çözüm bulunmalı.
Kayserispor çok büyük fırsat tepti. Öne geçtiği maçı beraberlikle kapatan Kayserispor, umarım bu puanları aramaz.