Murat TURP


VİRÜS’E KAFA TUTANLAR

Koronavirüs ve ya Covid-19… Adına ne derseniz deyin…


 

Koronavirüs ve ya Covid-19… Adına ne derseniz deyin… Mikroskoptan bakıldığında bile zor görülebilen mikrobakteri familyasından son dönemin en tehlikeli salgını ve hastalığı… Bundan taaaa 10 ay önce ‘Aman bir şey olmasın, aman bana dokunmayın, aman dışarı çıkmayım’ diye milleti kendinden tıbben soğutan bazı vatandaşlarımız şimdilerde ‘bana bir şey olmaz’ edasında virüs salgınına adeta kafa tutuyor… Küçücük mikroba kafa tutmak akıl alır gibi değil, gerçi bu memlekette zırhlı araca kafa atanları gördüm ama mikroba kafa tutmak nedir onu çözemedim.

Kafa tuttuğun şeyden bilmem kaç trilyon kat büyüksün ama o minnacık şey seni ölümüm eşiğine götürüyor.

Artık alıştık mı ne oldu, virüs vatandaşın gözünde normal mi karşılanıyor, birilerinin bu illetten vefat etmesine?

Kendini düşünenlere etrafındaki düşünenlere saygım sonsuz… Her fırsatta uyarı yapan başta Vali Şehmus Günaydın ve Büyükşehir Belediye Başkanı ve aynı zamanda doktor olan Memduh Büyükkılıç ve diğerlerinin sözlerine kulak asmayan o kadar insan var ki sokakta sormayın gitsin. Rehavete mi kapıldık?

AVM’ler, çarşısı pazarı, sokağı caddesi doldu taştı yine… Yasaklara bile aldırış etmez olduk.

Başta da dediğim gibi ‘bana bir şey olmaz’ ‘herkes bir gün ölecek’ gibi düşünceler olduktan sonra biz daha çoookkk uzun bir süre bu illet ile uğraşırız (Hastalıktan çok bilinçsiz umursamaz insanlarla uğraşırız demek daha doğru).