Erhan KAN


VE… BAŞLIYOR

Haydi bakalım hayırlısı… Bölgesel Amatör Lig maçları nihayet başlıyor.


Haydi bakalım hayırlısı…

Bölgesel Amatör Lig maçları nihayet başlıyor. Bu sezon iki temsilcimizin yer alacağı bu ligde ilk maç bugün iki Kayseri takımını karşı karşıya getirecek. Her zaman dediğimiz gibi kazanan Kayseri olsun. İsminde ‘Kayseri’ ibaresini taşıyan hangi takım kazanırsa seviniriz elbette.

Tüm ülkede olduğu ilimizde de büyük hasret yaşanan futbol heyecanı bugün Dış Saha’da yeniden hayat bulacak. Bu maçı izlemek bile heyecanın yükseleceği ve futbol coşkusunun yeniden yaşanacağı anlamına geliyor.

Elbette, lig statüsü bir hilkat garibesi…  Bu ligde ne kadar iyi takım olursanız olun önemli ölçüde şansa ihtiyacınız olacak. Ligin boyu çok kısa. Yapacağınız bir hatanın telafisi kolay olmayacak. Gruptan çıktınız diyelim. Hedefinizdeki üçüncü lige ulaşmak için kat etmeniz gereken yol oldukça uzun. Yani en küçük hatayı affetmez bir durum.

Bu nedenle temsilcilerimiz Talasgücü Belediyespor ile Emar Grup FK’nın işi oldukça zor olacak. Bu nedenle de iki temsilcimizi de başarılar dilemek yerinde olur. Sonuçta bu iki temsilcimizden birinin grup birincisi olarak yoluna devam etmesi dışında bir temennimiz olamaz. Bu yıl ikisi de önemli yatırımlar yaptı. Bu yatırımların boşuna gitmemesi gerekiyor. Hele şehrimizin bir üçüncü lig takımına ihtiyacını göz önüne alırsak başarının önemi bir kez daha ortaya çıkıyor.

Evet, bugün önemli bir gün. Lig başlıyor ve ilk maçı şehrimizin iki önemli temsilcisi oynuyor. Dış Saha’da saat 17.00’da başlayacak olan bu karşılaşmayı spor severler izleyemeyecek. Sonuçta maç taraftara kapalı. Ama bu maçın oynanacağını bilmek bile spor severleri eminim ki heyecanlandırıyordur.

Öyle ya da böyle Bölgesel Amatör Lig bugün resmen başlıyor. İki temsilcimize de başarılar dilerken, darısı bundan sonraki dönemde diğer yerel amatör liglere diyelim. Zira, bu şehir ve spor severler amatör maçları da fazlasıyla özledi.