Dilara ATEŞ


TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDU

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın yurt tartışmalarının tavan yaptığı ve gündemi meşgul ettiği şu günlerde Türkiye’ye örnek bir uygulama gerçekleştirdi.


Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın yurt tartışmalarının tavan yaptığı ve gündemi meşgul ettiği şu günlerde Türkiye’ye örnek bir uygulama gerçekleştirdi.

Başkan Beyaz Masada uygulaması başlatan ve şikayet hattında telefonlara kendisi cevap veren, yaylada bulunan besicilerin ayağına berberi götüren yaptığı birçok uygulama ile gönüllere dokunan Talas Belediyesi Başkanı Mustafa Yalçın, yine gündem oluşturacak çalışmalara imza atıyor.

Yurt tartışmalarının yaşandığı şu günlerde Hunat Hatun Kız Öğrenci Yurdu girişinde öğrencilere yurt karşılaması ve tanışma programı ile büyük yankı uyandırdı.

Talas Belediyesi Kayseri’ye kayıt için gelen öğrencilerin ve ailelerinin gönüllerine giren uygulamaya imza attı…

Kayseri’nin reklamını çok değişik bir program uygulayarak yapan Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın, öğrencilere ve ailelerine “Öğrenci şehri Talas’a hoş geldiniz” diyerek Türkiye’ye örnek bir uygulama yaptı.

Kızının yurt kaydı için geldiğini ifade eden bir veli, karşılama, ikramlar ve sıcak ilgiden memnuniyet duyduklarını söyleyerek Başkan Yalçın’a teşekkür ederken, İstanbul’dan geldiğini ifade eden bir başka öğrenci velisinin de, “Biz İstanbul’dan geliyoruz, burası çok güzel bir yer, çok beğendik” diye konuşması uygulamanın gönüllere dokunduğunu tescilledi.

Yurt sorununun gündemde olduğu şu günlerde Başkan Yalçın’a bu ince düşüncesinden dolayı teşekkür etmek lazım.

Hem aileleri rahatlattı, hem de onları adeta bulundukları şehirlere gittiklerinde Talas’ın ve Kayseri’nin reklam elçisi yaptı.