Erhan KAN


TOPARLANMA VAKTİDİR

Başlayacak mı başlamayacak mı düşünülürken BAL’ın ilk iki haftası geride kaldı bile…


Başlayacak mı başlamayacak mı düşünülürken BAL’ın ilk iki haftası geride kaldı bile… İki temsilcimizin mücadele ettiği 3. Bölge 5. Grup’ta oynanan ilk iki hafta maçları sonunda Emar Grup FK iki maçını da kazanarak 6 puanla liderlik koltuğuna oturdu. Diğer temsilcimiz Talasgücü Belediyespor ise ilk iki haftada puan yüzü göremedi.

Bazen yaptığınız hesaplar tutmuyor. Özellikle ligin bu sezon her zamankinden farklı olması, çalışma takviminin ayarlanamaması, çalışma döneminin dengesiz geçmesi gibi faktörler görüyoruz ki Talasgücü’nü son derece olumsuz etkiledi. Buna karşılık Emar Grup, şampiyonluk hedefi ile girdiği lige istediği başlangıcı yaptı. İlk hafta karşılan iki Kayseri takımının mücadelesi bizleri futb.ol olarak tatmin etmemişti.

Ligin ikinci haftasında ise Talasgücü deplasmanda Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne mağlup olurken, Emar Grup ise kendi evinde Çorum Çimentospor’u 2-1 mağlup etti. Evet mağlup etti ama bana sorarsanız futbol olarak pek iç açıcı bir görüntü çizmekten uzaktı. Zira sezon öncesinde Emar Grup için telaffuz edilen paralar ile Çorum temsilcisi arasında dağlar kadar fark var.

Üzerine Çorum ekibinin yaş ortalaması oldukça genç. Tamamen amatör ruhla mücadele eden bir takım. Evet iki takımda amatör ama sezon başında Emar Grup’un biraz profesyonelliğe evrildiğini hep beraber gördük. Bunun yanında tamamen amatör bir ruhla sahada yer alan rakibi karşısında zaman zaman zor durumlara düştüler. Güç dengesi açısından maçı geneli tamamen dengedeydi desek yanımayız.

Hele hele rakibin bulduğu penaltı golünün ardından yakaladığı ataklar bana sorarsanız Emar Grup açısından tamamen eksi hanesine yazılmalı. Bu takım ile deplasmanda oynanacak olan karşılaşma hiç kolay geçmeyecek şimdiden söylemekte fayda var. Emar Grup’un biran önce toparlanması ve kendine futbolu sahaya yansıtması gerekiyor. Zira daha grup aşamasında bu kadar zorlanan dev bütçeli bir takımın grup liderleri ile oynayacağı maçlarda daha büyük sürprizler yaşaması kaçınılmaz olur.