Metin SÖNMEZ


TEMENNİ!

Haftalardır aynı hikâye, aynı terane…   Bu takım, kimi yenecek acaba?


Haftalardır aynı hikâye, aynı terane…   Bu takım, kimi yenecek acaba?

Öyle bir rakip gelmiş ki, 8 oyuncusu eksik. Üstüne üstlük geçen hafta 2-0 önde olduğu mücadelede son 12 dakikada rakibine 3-2 mağlup olarak moralman resmen çökmüş… Dört koldan yaralı Gençlerbirliği’ne karşı Lig’de kalma adına kazanmanın en kestirme yol olarak seçeneklenen bu maçtaki Kayserispor’un tavrı akıl alır gibi değil.

Boş beleş puan kayıplarının havada uçuştuğu yeni bir 90 dakikaya daha tanıklık ettik ne yazık ki… Üzgünüm ama Kayserispor’un Hamza Hamzaoğlu ile senaryosu bu. Tüm olumsuzluklara karşın konuk ekip Kayseri’de maça iyi başlayan taraftı. Bir planı, bir stratejisi vardı. Evet, zaman zaman Kayserispor oyunu forse etti, nitekim Pedro ile aradığını golü de buldu. Tam zamanında gelen gol herkeste umut ve iştah yarattı ama bir tek Sarı-Kırmızılı takımın futbolcuları bundan habersizdi. Zira önde gidilen ilk yarının ardından dönüş berbat ötesi idi.  Ankara temsilcisi yetersiz kadrosuna karşın, 5 dakikaya iki gol sığdırdığında Kayserispor’de tüm beyinler dumura uğradı. Düşünsenize, ikinci yarı başlıyor ve önde götürdüğünüz hayatiyet arz eden böylesine önemli karşılaşmada iki gol birden yiyerek geriye düşüyorsunuz…

Kayserispor cephesinde dün şunu gürdük: Alibec henüz hazır değil. O zaman eldeki en iyi golcü seçeneği tartışmasız İlhan Parlak. Nitekim bunun böyle olduğunu gördük. Ne zaman oyuna girdi, hem takımı ateşledi, hem de skora denge getirdi.

Skoru da bir tarafa koyarak, söylememiz gerekiyor: Haftalardır film de aynı, senaryo da. Üzgünüm ama bu futbol kazanmak adına yetmiyor. Daha da önemlisi Kayserispor’dan beklenen farklı oyun formatları bir türlü sahaya yansımıyor ve başlıyor kısır döngü zamanları…

Hayat memat kadar önemli bir mücadelede böyle bir rakip yakalamışsanız, ne pahasına olursa olsun kazanacaksınız. Kazanamıyorsanız bilin ki, sıkıntının hacmi her hafta büyüyecek ve durumunuz rakiplerinize bağlı kalacaktır.

Artık sezonun noktalanmasına 6 maç kaldı. Bu işin şakası-makası çoktan bitti. 6 haftalık periyotta vizyonu değişen bir Kayserispor görmez isek, işimiz gerçekten çok zor ötesi.

Bu saatten sonra hayırlısı demekten başka bir temenni gelmiyor aklıma…