Erhan KAN


TAHAMMÜL KALMADI

Hes Kablo Kayserispor’da 6 Haziran’da yapılacak Olağan Genel Kurul öncesinde yönetim listesi üzerinde çalışmalar sürüyor.


Hes Kablo Kayserispor’da 6 Haziran’da yapılacak Olağan Genel Kurul öncesinde yönetim listesi üzerinde çalışmalar sürüyor. Muhtemelen ilk toplantıda bu oturum gerçekleştirilemeyecek. Zira, daha istenilen mesafe alınamadı. Liste için çalışmalar biraz daha uzayacağından kongrenin ikinci oturumda gerçekleştirmesi bekleniyor. Bu durumda, elbette yeni sezonun kadrosunu oluşturma çabalarının bir hafta daha ertelenmesi anlamına geliyor.

Kongre öncesinde Başkan Berna Gözbaşı hızlı davranarak sportif direktör ve teknik direktör konularını karara bağladı. Bana sorarsanız erken bir karar oldu. Yeni yönetimin bu konuda inisiyatifi olmalıydı. Ama olmadı. Bardağın dolu tarafına baktığımızda ise bu görevlendirmeler işlerin hızlanmasını sağlayacaktır. Transfer konusunda adımlar atacak olan Sportif Direktör Ali Naibi ve Teknik Direktör Yalçın Koşukavak, hazırlayacakları listeyi yönetim kuruluna ileteceklerdir.

Teyit edilemeyen bazı bilgiler ortada dolaşıyor. Bazı oyuncular ile sözleşme yenilendiği türünden haberleri okuyoruz. Okuyoruz diyorum zira teyide muhtaç bu haberler konusunda doğruluk noktasında bazı eksikler var. Sapunaru ve Uğur Demirok ile yola devam edileceği şeklindeki haberler karşısında şaşırmadım desem yalan olur. Özellikle geçen sezon olayların adamı haline gelen Sapunaru ile yönetimin yaşadıkları daha unutulmamışken bu isim üzerinde mutabık kalmak bana garip geldi.

Özellikle yabancı konusunda bu sezon bazı sıkıntılar yaşayacağımız aşikar. Beklentileri karşılayamayan isimlerin gönderilmesi kulübe farklı bir külfet getirecek. Bir de bunların yerine alınması gereken isimler var. Bunların tamamı yönetim kurulunun önümüzdeki günlerde neşter vuracağı konular arasında. Ama şunu söyleyelim ki transferde boşa atacak tek avuç bile barutumuz yok.

Başkanın her açıklamasında “Kulüp değil kriz yönetiyorum” diyerek işi paraya getirmesine bakarak durumun iç açıcı olmadığını söyleyebiliriz. Bunun içindir ki bu külfete yenilerinin eklenmemesi için bir adım atmadan önce on kere düşünmekte fayda var.