Metin SÖNMEZ


SUBLİMİNAL MESAJ…

Başkanlar, bildiğiniz kampa girdi; üç gün sürdü. Kampın merkezi Erciyes Dağı idi.


Başkanlar, bildiğiniz kampa girdi; üç gün sürdü. Kampın merkezi Erciyes Dağı idi.

AK Parti’nin 10 büyükşehir belediye başkanı Kayseri’ye geldi, gezdi, gördü, istişare etti ve gitti.

Aralarında bakanlık yapmış Ordu Belediye Başkanı Hilmi Güler, Gaziantep Belediye Başkanı Fatma Şahin gibi isimlerin yanı sıra, Balıkesir, Erzurum, Denizli, Malatya, Trabzon, Samsun ve Şanlıurfa’nın yerel idarecilerini buluşturan toplantıda, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, uzun uzun konuştu, yapılması ve yapılmaması gerekenler konusunda kalın bir hat çizdi.

Haliyle iş döndü dolaştı, CHP’li belediyelere geldi. Kendisi sözünü hiç sakınmadı; verdi veriştirdi:

CHP ise hizmetten uzak devam ediyor. Daha taş üstüne taş koymadılar. Ama algı operasyonuçekmekte üstlerine yok. Olmayan şeyi olmuş gibi, yapılmayanı yapmış gibi, çalışmadan çalışıyormuş

gibi bir havayla devam ediyorlar. Özgüven patlaması yaşıyorlar. Belediye başkanları bolca bir yalan üzerine oturmuş parti politikalarını sürdürüyor. İstanbul ve Ankara’yı aldık diye bir özgüven patlaması yaşıyorlar. Şimdi buralar da onları kesmedi, gözlerini Cumhurbaşkanlığı’na diktiler. Ama bir maharetleri var mı, yok. Parti politikaları yalan üzerine kurulmuş. Algıya devam.”

Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin doğal olarak Başkan Memduh Büyükkılıç’ın ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıda, pastırma, sucuk ve mantı üçlemesi menülerinin yoğunluğu, Özhaseki’ye espri bile yaptırdı: Giderken birkaç kilo alırsınız gibime geliyor.

9 belediye başkanı ve beraberindekilere, kapsamlı bir Erciyes sunumu da yapıldı. Hatta sahaya bile inildi. Yüksek irtifa kampı kapsamında yapımı tamamlanan futbol sahaları bir kez daha görücüye çıktı. Kayseri bu toplantıyı tertipleyerek, bir taşla iki kuş vurdu. Hem partili belediye başkanları ile istişare yaptı, hem de Erciyes’in reklamını ön plana çıkartarak başkanlar ve toplantıya katılanlardan gönüllü Erciyes elçileri olması adına açıktan ve inceden subliminal tanıtım yaptı.

Umarız Kayseri adına maksat hâsıl olur.