Deniz M. ÇAĞAN


SON BAŞBAKAN KAYSERİ’DE

Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı ve İzmir Milletvekili Sayın Binali Yıldırım, Eşi Semiha Yıldırım ile birlikte cumartesi günü Kayseri’ye geldi.


Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı ve İzmir Milletvekili Sayın Binali Yıldırım, Eşi Semiha Yıldırım ile birlikte cumartesi günü Kayseri’ye geldi. Türkiye Cumhuriyeti’nin son Başbakanı ve İzmir Milletvekili Sayın Binali Yıldırım ile Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki, Önceki Dönem Enerji Bakanı  AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Önceki Dönem Ekonomi Bakanı AK Parti Kayseri Milletvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Ak Parti İl Başkanı Şaban Çopuroğlu, Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ile birlikte Kıranardı Kent Ormanı'nda doğa yürüyüşü yaptılar. Ak Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Kayseri Milletvekili Mehmet Özhaseki sosyal paylaşım sitesinden durumu, "Son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve kıymetli eşleri Semiha Hanım’ı Kayserimizde misafir ettik.Misafirlerimizi şehrimiz de ağırlarken Kıranardı Kent Ormanı’nda güzel bir doğa yürüyüşü yapmayı da ihmal etmedik" diyerek paylaştı. 

 

Sürpriz Kayseri ziyaretinde Erciyes Anadolu Holding Ceo’u Sayın Alparslan Baki Ertekin’e de nezaket ziyaretinde bulundular..Ziyarette Yöneticilerle bir araya gelerek kendilerine görsel brifing verildi. Daha sonra fabrikada çalışan işçilerle bir araya gelip onlarla hatıra resim çektirdiler.

 

Bu sürpriz ziyaret sonrası Sayın Ertekin ile telefonla görüştüm. Nezaket ziyareti çerçevesinde gerçekleştiğini ayrıca Sayın Başbakan’a Holding ile alakalı bilgiler vererek sunum yaptıklarını ifade etti

 

Bende son Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım’a ve Eşi Semiha Yıldırım’a bir kere daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyor. Kendileri gibi memleket sevdalısı insanlara her zaman ihtiyacımız olduğunu söylemek isterim.

 

EKONOMİK YANSIMALAR

Kanal 38 ve TV 38 ortak yayınında ‘’Objektif Bakış’’ programına her hafta farklı isimleri pandemi sürecinden dolayı telefon bağlantıları ile konuk almaya gayret gösteriyoruz. Bu hafta Kayseri Ekonomisinin önemli isimleri ile konuştuk. Bunlardan ilki Kayseri Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Ali Yedikaya’ydı. Kendisi ile sık sık fikir alışverişinde bulunur, bazen de çözüm odaklı projeleri hakkında tespitler yaparız. Sayın Yedikaya doğru bir tespit daha yaparak pandemiden dolayı yaşanan Ekonomik sıkıntılara çözüm olması için şöyle bir öneride bulundu; Bu süreçte şirketlerin kar dağıtımı zordur. Bizlerde bu durumda kasa affının mutlaka çıkması gerektiğini söyledik.  Buna da taksitlendirme yapılmasını istedik. Böyle bir süreçte ekonomiyi rahatlatmak için tedbirler almak gerekiyor. Bu önerisi hakkında Ak Parti tarafından önerge hazırlanarak Ekim ayında Meclisin çalışmalarına başlayacağı süreçte görüşülmesi ve yasalaşması gerektiğini İşletmelerin ve Şirketlerin bu şekilde bir nebzede olsa rahatlayabileceğini söyledi. Umarım Sayın Yedikaya’nın bu önerisi herkes tarafından kabul görecektir. Bir diğer konuğumuzda Kayseri Sanayi Odası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Büyüksimitçi’ydi. Sayın Büyüksimitçi de şu ifadeleri kullandı;

"Covid-19’un ilk görüldüğü Mart ayı ve ondan sonraki Nisan ve Mayıs aylarında tüm Türkiye’de olduğu gibi Kayseri’de de ihracatta ve üretimde ciddi etkilenmeler oldu. Birçok firmamız üretim yapamaz hale geldi. Sokağa çıkma yasaklarında üretimle ilgili gerekli izinleri koordinasyonla organize ettik ve çalışmalarını sağladık. Bildiğiniz gibi alışveriş merkezleri, gümrükler ve sınırlar açık değildi. Maalesef yüzde 45-50 civarında üretim kaybı yaşadık.İşte bu anlamda T.B.M.M.’in açılması ile birlikte piyasayı canlandıracak ve Ekonomiye destek verecek verecek teşvik paketlerinin gelmesi gerekiyor. Kredi odaklı değil teşvik ve hibe odaklı paketlerin hem esnaflara hem de sanayicilere can suyu olacağını unutmamak lazım."

 

AK PARTİ KONGRE’DE SONA DOĞRU GELİNİYOR

Ak Partiİl Başkanı Şaban Çopuroğlu ve Yönetimden bazı isimler geçtiğimiz hafta içerisinde Ankara’ya bir çıkartma yaptı.Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Erkan Kandemir ve koordinatörler tarafından sorunlu bazı İlçelerde mülakat yolu ve İl Başkanı Sayın Şaban Çopuroğlu’nun görüşleri neticesinde ve yapılan istişareler sonucunda; Özvatan’da uzunca süre hizmet veren Cumhur İttifakı’nın en uyumlu ilçelerinden birinde Mevcut Başkan Sayın Nasip Aksoy geçtiğimiz günlerde Covid-19’a yakalanması ve neticesinde ertelenen Kongre’de sürpriz bir kararla Erkan Bulut Başkan Adayı olurken, Talas ilçesinde daha önce de Gazete Kayseri’de köşe yazımda işaret ettiğim Mevcut Başkan Kerem Ekici’nin yerine Melikgazi Meclis Üyesi, aynı zamanda Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi olan ve önceki dönem İl Gençlik Kolları Başkanı Hasan Nuri Kuş Talas İlçe Başkan’ı olarak belirlenmiş. Ayrıca Pınarbaşı’da Mevcut Başkan Türkay Kara ile, Develi’de mevcut Başkan Osman Turan ile, Yahyalı’da mevcut Başkan Esat Türkmenoğlu ile, Hacılar’da mevcut Başkan Ahmet Övüç ile, Sarız’da ise mevcut Başkan Hulusi Kara ile yola devam edilecek. Bu kadar isim arasında İncesu İlçe Başkanı Veteriner Hekim İsmail Tekinsiz kaldı. İncesu’da kararsızlık devam ediyor. Belediye Başkanı ve İlçe Başkanlığı arasında çokta uyumlu bir beraberlikten bahsetmek biraz yanlış olur. Daha öncede işaret ettiğim 2 merkez ilçede yaşanacak değişimin biriside İncesu’da yaşanabilir. Melikgazi İlçe ’sinde bir değişiklik olmayacak mevcut Başkan Gökhan Ülke yapılacak olan kongre takviminin son gününde ki seçimlerde yine İlçe Başkanı olarak seçilecektir.

 

BARO SEÇİME GİDİYOR

Baro seçimleri 10-11 Ekim tarihlerinde yapılacak. Seçimlerde şimdilik mevcut Başkan Cavit Dursun ile Av. Ali Köse yarışacak. Bir aksilik olmaması halinde 10 Ekim’de Kadir Has Kongre Merkezi’nde yapılacak Genel Kurulun ilk gününde adaylar ve üyeler konuşma yapacak. Sayın Ali Köse’nin bu yarışa üçüncü kez girdiğini belirtmek isterim. Bakalım kimlerin hangi adaya nasıl destek verdiğini hep birlikte göreceğiz. Destek deyince Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun bu yarışta sessiz ve tarafsız kalacağını düşünüyorum alenen bir adaya destek vereceğini hiç sanmıyorum. 11 Ekim’de ise Adliye Sarayı’nda yaklaşık 1890 üye oy kullanacak. Kanal 38 ve TV 38 ortak yayınında ‘’Objektif Bakış’’ programına bağlanan her 2 adayda kendilerine oy verecek değerli avukatlarımıza önemli mesajlar verdi. Baro Başkanı Cavit Dursun daha çok şu anda yaşanan adaletteki aksamalardan bahsederek çor tartışılan 7249 Sayılı yasa hakkında eleştirilerde bulundu. Hatta bir adım daha ileriye giderek, ‘’1 Ekim 2020 tarihinde Anayasa Mahkemesi 7249 sayılı yasayı esastan görüşecek. Biz Kayseri Barosu olarak Anayasa Mahkemesi'ne açılan iptal davasına Mahkeme Dostu uygulaması adı altında yazılı bir müracaat yaptık. Bu çıkartılan 7249 sayılı kanunun Anayasaya ve yargı yetkisine temsilen adalet ve eşitlik ilkesine aykırı olduğuna dair Kayseri Barosu’nun görüşlerine 16 sayfalık uzman raporuyla birlikte bizde itiraz ettik. Bizde davaya Mahkeme Dostu olarak taraf olduk.’’ dedi. Bakalım Anayasa Mahkemesi ne karar verecek.

Bu arada İstanbul’da ikinci Baro’nun kurulması ile ilgili imzalı dilekçesi gerekli yere ulaştırıldı. Sonucunu hep birlikte göreceğiz. Şehrimiz için uzak bir anlayış olan ikinci Baro meselesi daha çok konuşulacak gibi. Diğer taraftan üçüncü kez aday olan Av. Ali Köse ise kurumsallaşmaktan dem vurarak mevcut Baro Yönetimini eleştirdi. Sayın Köse ‘’Bu defa değişik isimler yer alıyor listemizde. Bütün Baroyu kucaklayan bir Baro listesi olacak. Kurumsallaşmış bir Baro hedefliyoruz ve bu bizim temel projemizdir’’ anlayışı ile Baro seçimlerine girmeye hazırlanıyor.