Metin SÖNMEZ


SİZ BOŞ VERİN 1 PUAN İYİDİR

Adana deplasmanında, Demirspor’un konuğu olan Kayserispor kaleci Bilal performansı ile cebine 1 puan koymayı başardı.


 Adana deplasmanında, Demirspor’un konuğu olan Kayserispor kaleci Bilal performansı ile cebine 1 puan koymayı başardı.

   Aslına bakarsanız, iki takımda mücadeleye iyi başladı, golü düşündü. Kayserispor’un rakibine karşı kora kor mücadelesinde takım bütünlüğü ve derli toplu oluşu ilk 45 dakikanın önemli notları olarak kayıtlara geçti. Sarı-Kırmızılılar deplasmanda olmasına karşın, etkin olan taraftı. İlk yarı boyunca takımlar, pozisyon da üretti ama meşin yuvarlak üç kale direğinin içine bir türlü girmedi. Futbol adına seyir zevkinin yüksek olduğu ilk 45’te  iki kaleci Bilal Beyazıt ve Şahruddin Mahammadaliyev’in başarılı kurtarışları tarafları golsüz eşitliğe razı etti.

  Sarı-Kırmızılı takımın Ali Karimi, Carole, Kartal Yılmaz, Jeanver ve Majit Hosseini gibi eksiklerle farklı bir kadroyla çıktığı mücadelenin ikinci yarısında etkin olan ve daha çok topa hükmeden taraf ev sahibi idi. Kayserispor kendi yarı alanını savunarak, kontralarla hedefe gitmeyi düşünse de, beklenti cevap bulmadı. Hikmet Karaman’ın Demirspor’u bir ara, Kayserispor’u ciddi anlamda bunalttı… Sağdan, soldan, ortadan ceza alanına kadar gelmeyi başardı ama bu dakikalarda kaleci Bilal sahne aldı ve gole geçit vermedi, deyim yerindeyse kalesinde devleşti, hatta Milli takıma göz kırptı

  Golsüz eşitlikle devam eden mücadelede teknik patronların karşılıklı oyuncu hamleleri de çok fazla işe yaramadı. Git gelleri olan mücadelede son dakikaya girilirken, Bahoken’in yerine görev alan Nazon’un ayağına öyle bir fırsat geldi ki, Kayserispor’un maçı galibiyetle bitirmesi işten bile değildi ama olmadı.

  Artık lig sonuna doğru gelinirken, alınan her puan kıymetli. Hele hele A.Demir deplasmanından puanla dönmek kıymet arz eden bir durum. Bakın bu takımın, bu kadro ile düşme gibi bir derdi zaten olamaz. O sebeple kazasız belasız sezonu tamamlayarak, yeni döneme dair radikal kararlarla doğru adımları şimdiden atmak gerekir.

  Demir maçı geride kaldı, artık Trabzon’a odaklanmak lazım.