Deniz M. ÇAĞAN


SİYASETTE HIZLI DÖNEM

Şehrimizde siyaset hızlandı. Ve kongreler Maske Mesafe ve Temizlik şartlarına uygun olarak yapılıyor.


Şehrimizde siyaset hızlandı. Ve kongreler Maske Mesafe ve Temizlik şartlarına uygun olarak yapılıyor.

AK Parti’ye bu hafta sonu Kocasinan İlçesi Kongresi ile start vermiş oldu. Bu takvim diğer ilçeler ile devam edip 17.10.2020 tarihinde Melikgazi kongresi ile tamamlanacak. Sonrasında Genel Merkez tarafından verilecek tarih ile İl Kongresi yapılacak. Kocasinan İlçe Başkanı Hüseyin Okandan güven tazelemiş oldu. Kongre sürecinde tahminimce 4 ya da 5 İlçede değişiklik yaşanacak. Bu değişiklikleri az çok tahmin ediyorum, fakat şimdi söylemek çok uygun olmayacağı kanaatindeyim. Ama şöyle bir ipucu vereyim Metropol olarak nitelendirdiğimiz Merkez İlçelerin 2 tanesinde bu değişikliğe şahit olacağız. Diğer bazı İlçelerde ise değişiklik yaşanacak. Aslında bu değişiklikler performans ya da başarı düşüşü ile değil. Bazıları kendi isteği, bazıları ise parti içi temayül yoklaması ile birlikte ortaya çıkan sonuç ile tekrar aday olamayacaklar. Hatta İlçenin bir tanesinde ise şöyle bir sürpriz yaşanabilir; Hem bir ilçenin, hem de Büyükşehir’de Meclis Üyesi olan bir isim, ilçe başkanlığına yakın duruyor diyelim ve önümüzdeki günlerde kongrelerde neler yaşanacak hep birlikte görelim.

Gelelim Milliyetçi Hareket Partisi’ne 15-16 Ağustos’ta Türkiye’de ilk defa 2 gün içinde 8+8 ve tek adaylı geçen Milliyetçi Hareket Partisi ilçe kongreleri tamamlandı. Şimdi sıra geldi İl Kongresine...

Şu anda bakıldığında tek adaylı geçecek İl Kongresinde Sayın Serkan Tok yeniden İl Başkanı seçilecek gibi duruyor. 20 Eylül de yapılacak kongrede kimler Serkan Tok’un listesinden girecek kimlere teşekkür edilecek...Bana göre bir değişim yaşanır. Ayrıca Ankara’dan üst düzey etkili isim, 2 Genel Başkan Yardımcısının bu kongreyi yakınen takip edeceğini düşünüyorum. Ama bakıldığında 2 Milletvekili (Mustafa Baki Ersoy-İsmail Özdemir) 1 Merkez Yönetim Kurulu Üyesi (Serap Şule Kalın) aslında Serkan Tok’un arkasında desteklerini hissettirecek gibi görünüyor. Serkan Tok ve ekibi başarılı bir süreç geçirmiş. MHP’nin oylarının artmasında tüm enerjisini verdiğini, bu süreci başarılı bir şekilde geçirdiğini söylemek lazım.

KAYSERİ AKLI

Kayseri aklı her yerde. Bilindiği gibi lakabı atom karınca olan Memduh Başkan, Cuma günü 1. ve 3. kısım çalışmaları tamamlanan Ankara- Niğde Otoyolu’nun açılışına davetliydi ve şehrimiz için önemli bir talepte bulundu. Detaylarını birazdan aktaracağım fakat öncesinde şehir için durmadan gayretli bir şekilde çalışan Memduh Başkan, pandemi sürecinde bile şehrin yararına olan her türlü projeler için sahada koşturmaya ve çalışmaya devam ediyor.

İşte bu anlamda Başta Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan,Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve katılımcılar ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ta katılarak Ankara-Niğde Otoyolu’nun açılışını yaptı. Memduh Başkan, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Sayın Bakanı bir arada bulmuşken bu otoyolun Kayseri’den de geçmesi yönündeki talebini de iletti.

Peki bu talebin içeriği ne?

Nevşehir Acıgöl’den İncesu Garipçe’yi takip ederek 90 kilometrelik güzergâhla Kayseri’mize bağlantı yolu yapılmış ve bunun sayesinde ise daha güvenli bir ulaşım şekli ile Kayseri’den Acı Göl’e oradan otoban konforu ve güvenliği ile Ankara’ya ulaşılmış olacak.

Aslında baktığınızda Totalde 30-45 dakika daha az yolculuk yapılmış olunacak. Bakalım bu talebin Ankara’dan geri dönüşü nasıl olacak?