Dilara ATEŞ


SİYASET UZMANI BAKİ ERSOY…

Demokratik bir sistemde, liderlik yalnızca politikacılık olarak algılanamaz.


Liderlerin başarıya ulaşması için belli vasıflara ihtiyacı vardır. 

Bilindiği üzere siyaset sahnesine binlerce insan geliyor geçiyor.

Kimi gerçekten iz bırakıyor, kimi sadece kendi reklamını yapıyor. 

Başarılı siyasetçilerin özelliklerinden birini sorsak çoğu kişiden her yere yetişebilmeleri cevabını duyarız. Peki, siyasetçi olacak kişide ne gibi kriterler aranmalıdır? Şahsi fikrimi söylemem gerekirse;

İyi bir “siyaset uzmanı” her şeyden önce makam ve mevki sahibi olabilmek için değil, halkın arasında olup, derdine derman olandır.

İyi bir “siyaset uzmanı” tarafsız olup, menfaatler doğrultusunda değil, insanlık adına çalışandır. 

İyi bir “siyaset uzmanı” adaleti sağlamak için mücadele etmelidir. 

İyi bir “siyaset uzmanı” hizmetleriyle anılmalı, topluma varlığını hissettirmelidir. 

İyi bir “siyaset uzmanı” piyasadaki geliri eksiltmeden hatta arttırarak tekerin dönmesini çorbanın kaynamasını sağlamaya çalışandır. 

Aynı zamanda iyi bir “siyaset uzmanı” dürüstlük, güvenilirlik, dakiklik, profesyonellik gibi vasıflara da sahip olmalıdır. 

Bu maddeleri saymakla bitiremem. Ardı arkası kesilmiyor derler ya, işte ondan…

Peki, bu özelliklere sahip siyasetçilere sahip miyiz orası düşünülecek bir durumdur ama kısmen de olsa bu özellikleri barındıran siyasetçilerimiz bulunmaktadır. 

Ben bir vatandaş olarak bu kriterlere en uygun hareket edenlerden birini örnek vermem gerekirse, Kayseri MHP Milletvekilimiz Sayın Baki Ersoy’u bu satırlarda anmak isterim. 

Doğrusu pek fazla siyaset konularına giren biri değilimdir. 

Fakat iyi bir devlet adamı ve iyi bir siyasetçiyi bu yazımda anmak istedim. 

Her hayata ufacık dokunuşlar yapıp, gönülleri fethedebilmek!

Vatandaşını güçlü hissettirip, küçükten büyüğe herkese hitap edebilmek!

İşte bütün bu özelliklerin ete kemiğe bürünmüş halidir Sayın Ersoy! 

Sayın Milletvekilimiz Baki Ersoy, göreve başladığı günden itibaren gittiği ilçelerde muhtarlar ve halkla sık sık sohbet edip vatandaşın sorunlarıyla yakından ilgilenip sorunlarının çözülmesi noktasında gerekli çalışma ve gayretinde bulunduğu gözler önünde. 

İlçe ve mahalle ziyaretleri, düğün, asker gecesi, cenaze, hasta ziyaretleri, esnaf ziyaretleri, gibi tüm etkinliklere katılmaya özen gösteren Sayın Ersoy aynı zamanda da Kayserimiz adına gerçekleştirmiş olduğu çalışmalar ve projelerle her kesimin takdirini topluyor. 

Verimli çalışmaları ile istikametine devam eden Sayın Milletvekilimiz dört bir yandan projelerini sürdürmektedir.

Hatta çoğu zaman her birimiz, ne zaman uyuyorlar ya da kendilerine nasıl vakit ayırabiliyorlar diye düşünürüz. Böyle düşünebildiğimiz siyasetçilerimizin sayısı artması dileği ile…

Sayın Milletvekilimiz Baki Ersoy’a göstermiş olduğu ilgi ve vermiş olduğu desteklerden dolayı şükranlarımızı sunuyor Kayserimiz adına teşekkür ediyorum.