Memduh BORAZAN


ŞİMDİ SÜPER OLDU!

Maddi, manevi sıkıntılar derken azda olsa düzlüğe çıkan Kayserispor’da artık keyifli günler bizi bekliyor.


Maddi, manevi sıkıntılar derken azda olsa düzlüğe çıkan Kayserispor’da artık keyifli günler bizi bekliyor. Yapılan transferler takıma ayrı bir hava kattı. Özellikle Manuel Fernandes’in Sarı-Kırmızılı formayı giyecek olması heyecan yaratıyor. Aslında şöyle bir geriye baktığımızda Hes Kablo Kayserispor’da çok önemli isimler vardı. Önemli olan takıma katkı sağlayan oyuncuların, dengeleri bozmayacak oyuncularla kurulu bir takımın nasıl başarılar sağladığını unutmamak gerekir. İşte bu denge sağlandığı taktirde inanıyoruz ki şehrimizin markası olan Kayserispor yine eski günlerine kavuşacaktır.

Transferi her takım bir şekilde yapar. Ama şu aşamada yani Hes Kablo Kayserispor’un onca borcun altından kalkarak, çok az bir limitle önemli oyuncuları transfer etmesi gerçekten başarıdır. Sonuçta sıkıntılı, darbeli ve yaralı bir kulübü yeniden ayağa kaldırmak kolay olmasa gerek.

Artık bahaneler bir tarafa, yeni bir kan, yeni bir takım var karşımızda. 4 hafta geride kaldı... 2 galibiyet ve 2 mağlubiyet. 6 puanla 5. haftaya hazırlanan Sarı-Kırmızılı temsilcimizde gözler şimdi Demir Grup Sivasspor maçına çevrildi. Sivasspor derken biliyorsunuz ‘Anadolu derbisi’ olarak biliniyor. Evet, komşu Sivas ile hafta sonu değil 3 puan değil 6 puanlık bir mücadele olacak.  Geçen sezonki gücünden eser olmasa bile Sivasspor maçları her zaman heyecanlı ve aynı zamanda zor geçmiştir. Bu maçta Kayserispor sahasında oynamanın avantajını iyi kullanması gerekiyor. Yeni transferlerden bazı isimlerin daha faydalı olması ve hatta bu maçta patlama yapmasını bekliyorum.

Kolay maç yok, ama mücadele edilmeden de kazanılan hiçbir şey yok. Teknik, taktik bunlar futbolun olmazsa olmazı ama iş sahada futbolcuda bitiyor. Mücadele edersen, hırslı olursan, kazanmayı istersen zoru kolaya çevirebilirsin. Bu nedenle transferlere bu maçta olduğu gibi her maçta büyük görevler düşüyor. Aynı zamanda bildiğiniz gibi kapasiteli şekilde seyirci alınacak stada. Sivasspor maçında azda olsa seyirci desteği olacak. Her ne kadar eskisi gibi omuz omuza bir destek olunmasa bile yine de tribünlerdeki o hareketlilik Hes Kablo Kayserispor’a moral olacaktır.

Cumartesi günü Hes Kablo Kayserispor için galibiyet günü olsun.