Memduh BORAZAN


ŞİMDİ DESTEK ZAMANI

Bellona Kayseri Basketbol! Belki Kayseri’nin bir basketbol takımının olduğunu bir çoğu bilmiyordur bile!. Kayseri’nin spor denince akla sadece futbolla değil, aslında başarılar dolu yıllar geçiren ve kendi kendine kavrulan Bellona Kayseri Basketbol hafızalara kazınmalı.


Bellona Kayseri Basketbol! Belki Kayseri’nin bir basketbol takımının olduğunu bir çoğu bilmiyordur bile!. Kayseri’nin spor denince akla sadece futbolla değil, aslında başarılar dolu yıllar geçiren ve kendi kendine kavrulan Bellona Kayseri Basketbol hafızalara kazınmalı.

Bellona Kayseri Baskerbol EuroCup Women'de  Kayseri’yi bir başka bakışla Türkiye’yi Avrupa’da temsil ediyor. Son 16 takım arasında adını Macaristan’da yazdırmayı başardı. Kısıtlı imkânları var.  Kapandı, kapatılacak beklentileri var. Para yok, ama başarı olan bir basketboldan söz etmek istiyorum. 3 kez Avrupa’da final oynamış bir takım.  Destek görmemiş, eğer bir destek görse, eğer futbola verilen paranın küçücük bir kısmı verilse, desteklense bu takım şampiyon olur şampiyon.

Maddi anlamda (0) destek. Manevi başarıları kendi yaratır. İyi ya da kötü yıllardır dim dik kendi başarısı ile ayakta duruyor. Bu şehirde dedim ya spor denince akla sadece futbol geliyor. Oysaki başka şehrin takımları, spor dalları o kadar destek görüyor ki, adamlar kıymet biliyor. Adamlar anlıyor futbolu, basketi, sporun her dalını.

Kadın basketbol takımı Kayseri’yi bu şehri temsil ediyor. Nasıl bir Kayserispor ligde mücadele ediyorsa, işte bu kadın basketbol takımı da bizim şehrimiz için mücadele ediyor. Gözle görülen o kadar başarıları var ki saymakla bitmez. Özellikle Kayseri’nin ismi Avrupa’da bu kadınlar sayesinde yankılanıyor. 

Birlik ve beraberlikten bahsedenlerin artık basketbolu da bu çemberin içerisine koyma zamanı gelmedi mi? Futbola akan paraların bir küçücük kısmını bu kadın basketbol takımı hak etmiyor mu? Kayseri Erciyesspor’un eriyip, kapatılıp yok edilmesini bu şehir unuttu mu sanıyorsunuz?

İşte bu şehrin emanetleri, bu şehrin takımları, bu şehri temsil eden amatör takımlar dahi desteği çok hak ediyor. Maddi ve manevi. Bu destek Kayseri’de sağlanabilir. Basketbol takımına eğer bir kucak açılsa var ya bakın o zaman ne başarılarla anılır Kayseri’nin ismi. Yalnız, kimsesiz, görüntüsü ile içimizi acıtan kadın basketbol takımı, sadece sponsor desteği ile ayakta durmaya çalışsa bile sağdan soldan gelecek ufak desteklerle de takviyeler yapılarak bu takımın başarısını izlemenin zamanı çoktan geldi de geçiyor bile. Sponsor demişken Erciyes Anadolu Holding şehrin takımlarından desteğini bir gün olsun esirgemedi esirgemiyor. Ah, vah, tüh edileceği yerde, iyi ki bir basketbol takımımız varmış düşüncesine sahip olmak gerekir ve kucak açıp, Kayseri’nin bu yürekli takımına destek olması şart. Şöyle geriye dönüp baktığınızda arkasında iz bırakan birçok takımın destek görmediği için yok olduğunu gördüğümüzde, korkularımız endişelerimiz basketbol takımı içinde yaşıyoruz. Vakit çok geç olmadan gelin birlik ve beraberliğin içerisinde basketbolu katalım. Başarılardan başarıya imza atacak emin olun bu yürekli kadınlar. Şimdi tam zamanı. Haydi Kayseri..