Erhan KAN


SIKLET FARKI!

Hes Kablo Kayserispor, ligin 31. Haftasında deplasmanda karşılaştığı Fatih Karagümrük’e hakkıyla(!) farklı mağlup oldu.


Hes Kablo Kayserispor, ligin 31. Haftasında deplasmanda karşılaştığı Fatih Karagümrük’e hakkıyla(!) farklı mağlup oldu. Ev sahibi takımın sadece biraz kıpırdaması ile neler olduğunu gördük, üzüldük, kahrolduk. Hiç mi ruh yok, hiç mi kazanma azmi, arzusu yok! Evet sezon başından beri kaliteli ayak eksikliğini vurguluyoruz ama Fatih Karagümrük ile aramızda bu kadar sıklet farkı olacağını hiç mi hiç düşünmemiştik.

Maçın ilk 10 dakikasında ortaya konulan futbol aslına bakarsanız bizleri umutlandırdı. Ama dakikalar ilerledikçe, yağan sicim gibi yağmur ile birlikte Kayserispor’da eridi, sahadan silindi. Ramazan Civelek ve Doğan Alemdar’ı bir kenara ayırın kalan 9 oyuncu hakkında yazabilecek tek olumlu kelime bile bulamıyorum. Ramazan hırsı, azmi ve becerileri ile bu takıma bir gömlek fazla olduğunu gösterdi. Doğan ise üzerine düşeni yaptı, üç gole de yapacak bir şeyi yoktu. Ya kalan 9 kişi!

Fatih Karagümrük’ün bırakın koşmayı, yürüdüğü takdirde Kayserispor karşısında neler yaptığını görmek, takımın transfer döneminde aldığı oyuncuların kalitesini bir kez daha sorgulamamıza neden oldu. Vurun abalıya misali Uğur Kulaksız üzerinden gündem yaratanların maskeleri maalesef bu maç ile su yüzüne çıktı. Süleyman Hurma’nın yanında staj yapması gereken yönetimin, Kayseri’de küçük dağları ben yarattım havalarında gezmeleri de sanırım son bulur artık.

Bu takım ligde kalacak, ben buna canı gönülden inanıyorum. Ama bu gerçekleşirken, sadece bizden zayıf rakipleri yenmemiz ile olacak bir iş olarak görelim. Yoksa kimsenin anlı şanlı hamleleri ile değil.

İki haftalık milli arada, çok önemli sürprizler olabilir ki bunun sinyallerini geçen haftadan aldık. Yeni bir teknik adam ile anlaşma sağlanırsa artık kimse şaşırmasın.

Nasıl olsa bahane de hazır! “İki haftadır kaybediyoruz iş tehlikeye girdi” denilir yeni hoca işbaşı yapar. Beklenen fırsatta bu değil mi? Haydi gözünüz aydın dört gözle beklediğiniz seri mağlubiyetler geldi. Daha gazla beklemenize gerek kalmadı.