Ömer Faruk HAMURCU


ŞEHİDLER ÖLMEZ

4 yıl önce 17 Aralık'ta çarşı iznine çıkan 1'inci Komando Tugayı askerlerimizin bindiği halk otobüsüne Talas Bulvarı üzerinde bulunan durakta bombalı araçla hain ve kahpece terör saldırısı düzenlenmişti.


4 yıl önce 17 Aralık'ta çarşı iznine çıkan 1'inci Komando Tugayı askerlerimizin bindiği halk otobüsüne Talas Bulvarı üzerinde bulunan durakta bombalı araçla hain ve kahpece terör saldırısı düzenlenmişti.

Saldırıda 15 askerimiz şehit olmuş, 54 askerimizde yaralanmıştı. Kalleşçe ve korkakça yapılan menfur saldırıda Şehadet mertebesine ulaşan kahraman askerlerimize bir kez daha Rahmetler niyaz ediyor, egemenliğimizin korunması uğrunda hayatlarını ortaya koyan tüm şehitlerimizin aziz hatıralarını bir kez daha yâd ediyoruz.

Unutmuyoruz,

Unutmayacağız,

Unutturmayacağız.

Bu vesile ile Kayseri de bulunan 1.Komando Tugayımızın iç ve dış düşmanlara karşı dünyayı nasıl dar edip kahramanlık destanı yazdığını bir kez daha belirtmek isterim.

Tugayın tamamına yakını yılın büyük bir bölümünde hainlere bölücülere karşı operasyon yapmak amacıyla Kayseri dışında bulunuyor.

***

İşte bu Yiğit komandolarımızın karşısına çıkamayan ve pes eden korkak satılmış kahpe maşalar, ancak çarşı iznine giden sivil ve silahsız askerlerimize durakta bombalı araçla saldırı düzenleyebiliyor.

Hainlerde nerde karşımıza çıkacak cesaret. Yapabildikleri tek şey sinsilik ve çakallık. 

TARİHTEN NET BİR ÖRNEKLE KONUYU ÖZETLEYİM: ”Kurtlar neden avlanmadan önce ulurlar, zaten geyikler her şeyden habersiz değil midir? “diye soran delikanlıya bir ihtiyar şu cevabı verir:

”Hayvanlar içinde kurtlar, insanlar içinde Türkler kimseyi arkadan vurmazlar.”

TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?

Yurt dışından Telifi alınarak tercüme edilen “Sadakatsiz “ dizisi bu hafta da izlenme rekoru kırarak birinci olmuş.

Nereden başlayım bilemiyorum. Orijinalinin yayınlandığı toplum ile bizim Türk toplumunun değer yargıları arasında tek bir ortak özellik yok. Detaylara girmiyorum. Lafın tamamı kime söylenir malum?

“TEKKERRÜRDEN TAKKARRUR HÂSIL OLUR “ DEMİŞ ATALARIMIZ. Tekrarlanan şeyler kalıcı olur anlamında söylenen bir söz bu .”Kötü örnek, örnek olmaz”  da demişler. Çok doğru. Fakat örnekler iyi, kötü, güzel, çirkin tez ve antitez birlikte sunulursa tercihler daha sağlıklı yapılabilir.

Yalnız kötü örnekler sunulursa maalesef önek olabiliyor. Burada yaşananda bu. Nerede bizim örnek aile yaşantımız? Nerede dünyaya nam salmış sadakatimiz? Nerede ahde vefayı her şeyin önünde tutan ilkemiz? Nerede bizim sadakat ve samimiyetimiz? Bunların sergilendiği anlatıldığı hiç bir dizi var mı? Yazılan bir senaryo var mı? Tarihi dizileri ayrı konseptte ele almak gerektiği için takdir ediyor ve güncel aile dizilerine dönmek istiyorum.

Gerçekten inanılır gibi değil. Paraya güce dayalı ahlaki değerlerin yok olduğu, hiçbir etik kuralın önemsenmediği “Zengin oğlan, Fakir kız” dizileri toplumumuzu içten içe erozyona sürüklüyor. “Hazır para, çalışmana gerek yok, üretmene gerek yok” teması işleniyor sürekli.

Giderek cinsiyetsiz bir toplum hayalini yeryüzüne değişik argümanlarla yerleştirmek isteyenler mesafe alıyor. Farkında olmadan senaryolara yerleştirilen sözde kahramanlar insanımızın asla kabullenemeyeceği profilleri zamanla farkında olmadan içselleştiriyor.

Meşhur bir slogan vardı.

”TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?”

Bu Slogan ne yazık ki gerçek tehlikeyi örtbas edip olamayan bir şeyi tehlike gibi gösteriyordu.

Tam bir algı operasyonuydu bu. Başarılıda oldu ne yazık ki. Yerli ve milli tercihlerin önü kesildi. Kuşa bak kuşa derken milli ve yerli kaynaklar baltalandı. Kökü dışarda olanlar vesayetlerle hareket etti. Çünkü ölçü Sadakat ve adalet değildi. Şimdi tam zamanı bu sözün:” “TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ?”

NE OLDU?

-TBMM de Bütçe görüşmeleri son yıllarda görülmeyen en hararetli tartışmalar ve konuşmalarla ilerliyor.

-Kayseri'de koronavirüs tedbirlerini hiçe sayarak uyuşturucu partisi düzenleyen 1'i kadın 8 kişi gözaltına alındı. Şahısların yakalanacaklarını anlayınca uyuşturucu maddeyi yutmaya çalıştıkları öğrenilirken, gözaltına alınan 8 kişiye toplamda 25 bin 200 TL para cezası da kesildi

-Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç’tan koronavirüs salgınında sağlık çalışanlarına vefa örneği… Başkan Büyükkılıç, şehrin dört bir yanını “size minnettarız” yazılı teşekkür billboardlarıyla donattı

-Kayseri İl Jandarma Komutanlığı aile içi şiddetle mücadele ve çocuk kısım amirliği tarafından köylerdeki kadınlara yönelik, kadın destek uygulaması hakkında bilgi verildi

-Hes Kablo Kayserispor’un koronavirüs test sonucu: Negatif

KİM DEDİ, NE DEDİ?

- Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz ise olayın ardından 4 yıl geçse de acılarının hala taze olduğunu aktardı. Kurulduğu günden bu güne dek birçok önemli görevleri başarıyla yerine getiren 1. Komando Tugayı'na 'Gazilik' unvanı verilmesini istediklerini söyledi.

- İl Müftüsü Şahin Güven yaklaşan yılbaşı ve milli piyango konusunda uyarılarda bulunarak, “Çıksın ya da çıkmasın, Milli Piyango almak haramdır. Yılbaşında eğlenmeyelim mümkünse o gece erken yatalım” dedi

- İl Milli Eğitim Müdürü Çandıroğlu, Türkiye’nin hiç bir yerinde eğitim öğretime bu kadar destek veren hayırsevere rastlamadığı belirtti.

- Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, "Kültepe’de ciddi bir krallık ve otoritenin varlığını tespit ettik" dedi.